Singapore!


Världens renaste stad säger de.. Jag vet inte om det är sant men i alla fall Asiens..

Det man gör i Singapore, eller i alla fall vad jag gjorde, är att kolla på saker. Jag traskade runt med ögon stora som tefat och försökte bara smälta allt jag såg. Vid första ögonkastet så kan man faktiskt tro att hela Singapore består av stora shoppingmalls. Det är verkligen inte sant. 15 till 20% består faktiskt av små shoppingmalls.


Det finns 100-tals shoppingmalls i Singapore, det i mitten är ett inglasat kvarter. Sen har vi det minsta McDonalds jag sett.

Okej då, det finns faktisk lite till. En ö med konstgjorda stränder som känns plastigare än hjulen på en biltemaskateboard (för de som inte vet hur biltemaskateboardhjul känns; jätteplastiga!) För det första är vattnet skitigt för det andra ligger det enorma oljetankers och puffar ut avgaser 600m ifrån stranden. Rekommenderar jag inte.

Det finns också Little India, hektiskt men med underbar mat.

Chinatown, också hektiskt och också med underbar mat.

Arabkvarteren, inte lika hektiskt men luktar underbart av vattenpipor hela kvällen. För er som gillar vattenpipor rekomenderar jag dem här för dom smakar dubbelt så mycket som hemma. Det negativa är dock att man känner sig dubbelt så mycket som en blötmadrass i lungorna också.

Ifrån.. Till..

Ifrån att sitta på en strand helt själv till att slå sig fram i en mångmiljonstad på 12timmar.. Ingen bra ide.. Måste erkänna att jag fick lite panik när denna folkmassa mötte mig i tunnelbanan.



Little India på en söndag, tunnelbanan, City ifrån avstånd, Little India igen.



Lilla Sverige lämnar sina avtryck..



Foodcourts! En riktigt bra ide. Mat ifrån alla möjliga länder med en gemensam ätyta. Perfekt när man är ett stort gäng och en vill ha Kina mat, en annan Thai och jag Indiskt. Nasirvakir är en go gubbe med riktigt go kyckling=)


Singapore by night. Beviset på att en storstad också kan vara vacker. Också bevis på att min kamera inte fungerar så bra sedan jag har fyllt den med sand.


Kommentarer
Postat av: Sebastian

Fan va bra allting låter, så jävla avensjuk

2009-02-23 @ 12:03:44
Postat av: Emelie

Är du helt ensam nu eller?

2009-02-23 @ 21:11:24
Postat av: Nils

Hej!.. Jag var helt själv i Singapore i en vecka, men nu är jag med Lindsay, Mowgli och Mowglis kompis Borschat men om en vecka eller så kommer jag vara helt ensam igen! Man träffar alltid någon så ensam är man aldrig!=)

2009-02-24 @ 05:00:37
URL: http://nilsjohansson.blogg.se/
Postat av: Joel

Fan vi får träffas! så behöver inte lilla Nils vara ensam :)

2009-02-24 @ 10:38:21
URL: http://joela.blogg.se/
Postat av: Olivia

Jag har nog sett ett ännu mindre macdonalds, det var som en liten kiosk haha och man kunde knappt beställa något, menyn var VÄLDIGT liten om man säger så. :P

2009-02-25 @ 18:59:15
URL: http://oliviaway.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0