Spåmannen vid 7-eleven

Eftersom jag nu är i Singapore och allt är sviiindyrt försöker jag spendera tiden med så billiga saker som möjligt. Därför var jag imorse ute och tog mig en hurtig springrunda mitt i Singapore. Folk här är som i alla storstäder specialister på att inte låtsas om konstiga saker som händer runt omkring dem, fattigdom, superfina bilar, en man med skägg i pannan, mm.

Men när en vit kille med mohawk vill ta sig en joggingrunda kollade alla med ögon större än tefat. Ingen aning varför.

Men det var inte det speciella med denna springrunda. För när jag efter 40 minuters flåsande stannade och köpte vatten på 7-eleven, kom en kille med turban fram till mig.

-Tired?
-Yes!.. Genomsvettig och flåsande som jag var kan man ju inte direkt säga att hans gåva att spå människor var ett mirakel just då, men bättre blev det.

-If you want I can tell you about your future.. Han talade långsamt och kollade på mig med ögon mörkare än den svarta-diamanten i Jönssonliganfilmen.

Jag har ju hört när min före detta resekamrat Mowgli berättade om sin spåman i Bangkok så jag blev naturligtvis nyfiken. Han tog med mig till en parkbänk en liten bit bort och vi satte oss.
Det första han gjorde var att ge mig en ihoprullad papperslapp i handen som jag inte fick läsa. Sen kollade han mig rakt in i ögonen och började prata. Fort.. Skitfort..
Jag förstod kanske hälftenav vad han sa, men det var ändå sjukt hur bra allt han sa stämde ihop med mitt liv.  Riktigt personliga saker som jag inte har pratat med någon om satte han ord på och jag blev riktigt överumplad över hur denne turbanklädda man kunde veta vad jag tänkte, ville och var rädd för.

Jag tänker inte skriva vad han sa. Det är alldeles för personliga saker och fram tills i morse trodde jag att det bara var jag som visste om dem.

Efter kanske tio minuter, då bara han hade pratat frågade han mig vilket av fem olika djur jag gillade. Kommer inte ihåg vilka men jag valde i alla fall hund. Han bad mig öppna lappen jag hade i handen och på den stod det DOG.
Efter detta frågade han om jag ville ge honom en present, som tack för allt han berättat. Jag som precis slutat svettas efter min springrunda och inte hade några pengar med mig sa att..

-Sorry man, I dont have any money.
-I dont want money.. Give me a gift and I will give one to you.. Han hade nu börjat prata lungt igen.
-
okey man, wait here..

Jag sprang bort till mitt hostel och började rota i min väska efter någonting jag kunde ge honom. Tillslut hittade jag en av mina fjädrar (En fjäder är en slags hackysack ifrån Vietnam) och eftersom jag inte hade någonting annat så fick den duga. Jag sprang tillbaka ner för trappan och över gatan där han satt och väntade. Jag räckte över den till honom och han kollade på mig.. ..som om jag var dum i huvudet..
Fan.. Tänkte jag för mig själv.. Klart jag borde ha insett att spåmän inte gillar fotboll och än mindre fotbollsfjädrar.. Kommer han förhäxa mig nu..
Men sen sken han upp.

-If this is your present to me.. and you really like to give it to me.. I am thankful and it means alot to me.. Hold out your hand.
Jag höll fram min hand och han placerade försiktigt en liten sak i den.
-This is very good for you.. Sen reste han sig upp och försvann.

Jag tittade ner på min hand. Det som låg där såg ut som en blandning mellan en nöt eller en sten. Den har en rödbrun färg och det är ett nåltunt hål tvärs igenom så att man skulle kunna hänga den på ett snöre.

Jag antar att det är någon slags lyckoamulett. Den ligger i alla fall i säkert förvar i min väska nu och sparas ska den!

Kommentarer
Postat av: Elsa

Jag vill inte förstöra någott för dej men passa dej lite för dom där spåmännen i turban...

fins många skräckhistorier om dom...

dom är sjukt flinka i fingrarna...

2009-02-16 @ 00:52:49
Postat av: Nils

Aah jag kan tänka mig det.. Jag trodde hela tiden att han ville ha pengar, så jag var på min vakt..=)

2009-02-16 @ 03:52:04
URL: http://nilsjohansson.blogg.se/
Postat av: Anonym

coolt! men se upp så att det inte e något skumt i kastanjen, eller vad det nu var.

2009-02-17 @ 18:08:44
Postat av: sandra siroky

ah, jag gillar din blogg som fan!

sitter på jobb hemma i sverige och drömmer mig in i dina gamla inlägg :) hade gärna velat se fler bilder, har du facebook? haha :p

2009-11-11 @ 15:57:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0