Lite ljus..

Jag måste erkänna att jag varit lite nere på sistonne. Jag mår helt enkelt mycket bättre när jag får röra på mig, promenader hjälper, men jag menar röra på mig på riktigt. Typ klättra på vulkaner, skata, lyfta stockar en hel dag eller hoppa från höga höjder (,helst ner i vatten). På grund av att två små ledband fick för sig att gå av så blir det inte mycket sånt och jag blir helt enkelt lite nedstämd av bristen på sporter där man kan bryta andra handleden. Men..

Väldigt små saker kan göra en på så mycket bättre humör.

Som häromdagen då jag skulle till sjukhuset för en check-up på armen. Satte mig på den spårvagn som statistiskt sett måste ha cirka 400% mer skadade och svaga människor ombord än någon annan. Sjuan som stannar vid Sahlgrenskas huvudentre. I vilket fall är detta en plats lika god som någon annan att göra en god gärning på och starta en karmakedja som i slutet både kan rädda humör och säkert även liv.

Jag satte mig längst bak på den fulla spårvagnen och kollade på de andra resenärerna och började ljuga ihop historier om deras liv som vanligt. Lyckades till och med att tjyvläsa ett halvt om halvt porrigt sms som otippat nog skrevs av en pryd liten bohemtjej. Sen såg jag att en äldre dam som stod lite längre fram såg lite besvärad ut. Hon stod långt ifrån mig så jag kunde inte ge henne min plats. Men efter en stund så frågade hon själv en ung kille om hon kunde ta hans plats för hon höll på att svimma.

Givetvis gav killen som nog inte hade sett henne innan, henne sin plats och damen kunde pusta ut. Detta var en fin gäst men det som var ännu finare var att en annan kille som uppmärksammade det hela, kollade sig omkring och gav damen som stod brevid honom sin plats. Och precis då gick det på en tant så jag kunde ge henne min plats. En god gärning som resulterade i tre. Nu överlevde tanterna dagen och kom hem i tid till bingon, kanske vann en av dem 690kr och skänkte 450 av dem till rädda barnen. Nu kan en före detta urfattig liten flicka få råd att lära sig engelska, studera och kanske, om 15 år hitta botemedlet till cancer. Allt för att karman multiplicerade en god gärning. Och om inte annat fick det i alla fall mig på bra humör.

Att jag sen på sjukhuset fick mitt gips nedkortat så att jag nu kan röra på armbågen gjorde bara dagen ännu bättre. Lite ljus i den gråa vardagen för att sjukskriven trädklättrare.

Undrar om Åsa som kommenterade på diskinlägget tänker sig att jag gjorde även detta naken?


Kommentarer
Postat av: :-)

Du är för fasen hur skön om hellst! Blir alltid glad av att läsa din blogg. Fatta vilken karmakedja som triggas av det!

2009-06-12 @ 09:15:03
Postat av: Jennie

Det är viktigt med karmakoll!Själv har jag lurat i mina bonusbarn att man blir ett bord i nästa liv om man inte är snäll. Det har resulterat i att jag numera bara behöver peka på bordet när de gnäller så blir det genast andra bullar haha.

2009-06-12 @ 09:53:08
URL: http://www.larssonjennie.blogspot.com
Postat av: Mowgli

Jennie. Tänk igenom lite vad du gör när du pekar på bordet.. När du behandlar barn som du gör hämnar du deras känslor. Barn får inte vara ledsna eller arga eller griniga enligt oss vuxna. Fast tänk nu.. Skulle du ha en dålig dag eller så, och något kommer och säger till dig, det skulle du aldrig tolerera. Så sluta upp att förstöra de små livens känslo-register. :)

2009-06-12 @ 10:24:57
URL: http://jag-ar-vilse.blogspot.com
Postat av: Nils

Haha tack så mycket Nr1.

Bra jobbat Jennie! När jag får barn ska jag göra samma sak..



och Mowgli? WTF? hahahahaha när blev du barnpsykolog? Du hatar la för fan barn va jag kommer ihåg?

2009-06-12 @ 11:26:35
URL: http://nilsjohansson.blogg.se/
Postat av: Havsgurkan

Det är så fantastiskt vackert att kunna se så tydligt hur en god gärning får goda konsekvenser. Det får mig att vara extra glad i flera veckor.

2009-06-12 @ 12:05:51
Postat av: Mowgli

Haha Nils. Jo, jag klarar inte av barn alls.. Men det betyder inte att jag tycker man ska fucka upp dom från start. Kolla bara på vilka barnprogram dom får se nu för tiden.. Telletubies eller vad det heter, konstigt att världen går åt helvete? ;)

2009-06-13 @ 12:44:11
URL: http://jag-ar-vilse.blogspot.com
Postat av: ÅSA

Så länge du går med gips kommer jag att tänka mig dig naken i allt du gör. Orka klä på sig, knäppa knappar, knyta knutar och dra i dragkedjor. Nej, naken it is! Tror även att det skulle kunna hjälpa dig med din karmagrej med lite nakenhet. Det är inte sällan sånt uppskattas;)

2009-06-13 @ 14:11:50
Postat av: Jennie

Djungelgeorge, barnen får gärna vara ledsna och arga. Bara de är det tyst.

2009-06-13 @ 14:44:14
URL: http://www.larssonjennie.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0