I säng innan 20.30..

Om Popoyo var mer öde nattetid än New York var för Will Smith i “I am Legend“, så är Playa Maderas mer som Tom Hanks knipa i “Cast away”.
Skalan över hur folktom en folktom plats är har fått breddas rejält.

Vi bor just nu på Tres Hermanos, ett hostel som om det blir högvatten näst intill skulle ligga i havet. De enda andra byggnaderna i närheten är ett litet bambuhus som serverar tacos dagtid och ett halvfärdigt tegelhus som troligtvis kommer vara ett ytterligare hostel om två år. Hoppas för ägarens skull att turisttätheten stiger här innan dess. Just nu finns här förutom nattvakts-Jorgé som inte hablar ett ord varken Englais eller Español sammanlagt åtta turister.

Inte ens personalen är intresserade av lugnet på stranden och det lugnande ljudet av vågorna som någon smart lirare spelade in och sålde till inte lika smarta lirare via cdon.com. Klockan fem stänger köket och innan solnedgången som visserligen är makalös men över på ett kick har hunnits halvvägs är inte en kotte kvar.

En australiensare slängde ihop en brasa på stranden där alla åtta gringosarna och nattvakts-Jorgé knödde ihop sig och stirrade in i elden. Bristen på upplivande Nicaguransk Rom samt allt paddlande och saltvattensslukande, hade jag bara haft ett par tusen blåvallstrådtänder i gommen hade jag ätit nog med plankton för att lösa Östersjöns algblommningsproblem, bidrog båda till att det knappt yttrades ett ord.



Det tog inte lång tid innan någon sa buenos Noches som inte betyder goda nachos utan något helt annat och försvann in i mörkret. Efter en stund ytterligare en, och när jag själv började gäspa och gav upp kändes det som om klockan i alla fall måste ha passerat tio. ICKE! Klockan var 20.15 och trots noggrann tandborstning sov jag som en stock med ljudet av vågorna och coldplay i öronen innan klockan slagit 20.30.

Till och med lite väl lugnt kan tyckas men jag lyckades i alla fall vara ute och paddla på brädan innan klockan slagit sju. WIN!

Tres Hermanos kostar $8US/natt, en tallrik mat $4-5US och en öl $1.5. I jämförelse med priserna i San Juan del Sur kostar boendet lika men mat/öl är 30-50%dyrare.


Kommentarer
Postat av: Katrin

"buenos Noches som inte betyder goda nachos utan något helt annat"



haha!! Du verkar ha det bra du. :)

2010-12-21 @ 14:15:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0