Hungrig, trött, mörker = dyrt.

Till slut fick vi dra ut tummen med våld för att se till att komma ifrån Isla Mujeres och dess mycket beroendeframkallande atmosfär innan vi blev junkies på livstid. Lätt hänt att man vaknar upp en dag och vips, dags att åka hem.

På ön hade vi hört talas om Chichen Itza, ett Mayatempel som finns med på världsarvslistan men som kanske är mer känt från Mel Gibsons film Apocalypto.

-Let's go Mañana!.. Sa vi till varandra och hoppade på båten tidigt på morgonen (13.30) för att anlända i god tid.

Här följer några tips för er som vill resa billigt.
1. Se till att alltid ha mat i magen. Utan mat i magen fungerar ingenting och allting tar dubbelt så lång tid. Man orkar inte leta upp boende och man orkar inte kolla priser. Sätt er ner och ät först.
2. Försök att tajma in ankomster till nya destinationer en eller helst ett par timmar innan mörkrets ankomst. När man anländer halv tio i bäckmörker till en by i centrala Mexiko, där plötsligt varenda liten varelse från ödla till punkterad cykel ser ut att vara knivmördare, blir det lätt så att man checkar in på första bästa ställe. Första bästa ställe är precis just aldrig det bästa stället.

Så, där stod vi 21.30 i en liten by i centrala Mexiko, bland tre- till fyrahundra knivmördande objekt, vrålhungriga efter fem timmars oplanerad bussfärd.
-It’s abort two hours.. Noooot!
Vi checkade helt enkelt in på första sämsta dyraste ställe FAIL! Men var mer än nöjda med det där vi tio minuter senare satt och åt tacos.

Byn vi anlänt till heter Piste och ligger ungefär 2km (10peso/6kr med taxi) ifrån Chichen Itza. Det finns även daytrips från Cancun, Isla Mujeres, Tulum, Playa del Carmen osv, men bussen tar ca fyra-fem timmar och då är det redan ganska, gaaaanska så varmt i tempelsolen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0