Skillnaderna mellan tjejkväll och killkväll..

Häromdagen då jag och Simon the dansk som vanligt satt och chillade efter backen iklädda fillingar och linne/ mjukisar och lökis-tshirt, svettiga, trötta och lyckliga över dagens pudershreddande kom Malin festfin och gudomligt doftande in i vardagsrummet.

-Ööh?.. brölade någon av oss manligt fram.
-Vi ska ju ha tjejkväll idag.. svarade Malin som efter en tiden med oss numera talar flytande "Man".
-Ööh?
-Hos Madde och Linda, det är ju alla hjärtans dag idag och vi ville hitta på nått..
-Ööh ?
-Nej bara tjejer! ropade hon medan ytterdörren stängdes bakom henne och den lika festfina Sigrid.

Jag och Simon the Dansk såg på varandra samtidigt som vi båda telepatiskt gick igenom det som alla unga män (räknas 24åringar fortfarande till unga män?!?!) får upp på widescreenen i hjärnan då ordet tjejkväll nämns.
Ett par kuddkrig och bröstmätartävlingar senare då filmen rullat klart började vi diskutera fenomenen Tjej- alternativt Kill- kväll.

Första skillnaden: Planering.
Medan tjejer planerar in tjejkvällar veckor eller i alla fall dagar i förväg och går och ser fram emot dem blir det flesta killkvällar till runt 20.30 fredag eller lördag kväll då man inser att inga tjejer planerar att besöka tillställningen. Undantagen är sportevent på TV eller ett nyinköpt tv-spel har jag hört. Min totala okunskap och avsaknad av intresse gör mig som bäst till chips-köpare eller kebab-langare i halvlek.

Andra skillnaden: Klädsel.
Precis som Malin och Sigrid lägger de tjejer jag känner lika mycket, om inte mer, tid framför spegeln trots att de vet att inga av det motsatta könet är inbjudna. Detta fenomen är totalt avlägset för oss utan inbyggt dräneringssystem. Om vi mot förmodan skulle infinna oss på en tillställning där vi vet att inga inbjudningar sänts till females skulle vi utan tvivel skippa de där fem minuterna som vi inför normala kvällar utanför hemmet spenderar på att sätta på en skjorta , rena jeans, kladda i håret samt eventuellt.. eventuellt om någon speciell kanske planerat att dyka upp, torka bort lite smuts från de vita sneakersen med en fuktig bit papper.
Om någon mot förmodan skulle komma uppiffad och armanidoftande till en inbokad grabbkväll skulle både ögonbryn höjas och tankar cirkulera runt chipskålen. Samt en mindre inbjudan skickas inför nästa event.

Tredje skillnaden: Alkohol samt avrundning av kvällen.
Då klockan slagit tjugotvå är 90% av allt rödvin som planerats att inmundigas på tjejkvällen slut. Men oroa er inte! Tjejer är som trollkarlar då det gäller rödvinsflaskor. De har dem gömda lite här och där och plötsligt då man,  eller rättare sagt kvinna, börjar skymta botten på en flaska trollas en ny fram.
Herrarna har troligtvis satt sin kvot aningen högre, men ingen är trots flera tidigare olyckliga incidenter så förutspående att de skulle ha några extra hamsterlager gömda ifall att. Alternativen lämna för krogen eller springa till Statoil för folkisar delar gruppen i två läger. De med flickvän på dammiddag två kvarter bort som för en gång skull får lämna lägenheten går så småningom till Statoil och de utan flickvän som är på krogen i full jaktmundering på två röda. Den inofficiella killkvällen är över.
Runt två på tjejkvällen har man sedan länge skrotat idén om utgång. Istället tävlar fnissandet en omöjlig kamp emot promillehalten. Tillslut blir tjejerna tvungna att avbryta på grund av en av tre anledningar. Sista bussen går, Magda har spytt och lägenheten luktar eller den gamla klassikern alternativ tre; I någon form av sanningslek som börjar med lögner men som framåt tvåsnåret blivit ärligare än behövligt bekänner Lollo att hon hånglat med två av de andra pojkvänner midsommarafton 2006.. Dags att runda av helt enkelt.

Kommentarer
Postat av: Karin

Jag tror inte mycket har förändrats genom åren.

2011-02-20 @ 11:38:07
Postat av: stina

haha, so true, men man bör inte räkna bort kuddkrigen helt (fast de räknas dock in under en annan katergori, - pyjamasparty)

2011-02-20 @ 17:39:28
Postat av: Nils

Pyjamasparty är en helt annan historia men vi gossar har ivilket fall ungefär samma fatasier kring dessa event också=)

2011-02-24 @ 19:40:09
URL: http://nilsjohansson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0