Transcendentala, idiosynkratiska, neoklassicism..

Transcendentala, idiosynkratiska, neoklassicism, onomatopoetiska, neolatinskt idiom, anomalier, gerontokrati, bigotteri.. Osv.. osv..


Alla grupper av människor gillar att hävda sig. Bästa och tydligaste sättet för att göra detta på är att förolämpa din nästas intellekt, vilket givetvis kan göras på många sätt. Från att kalla den för dumsnut, pucko eller rent och slätt ”född genom anus” till som i Carl Bildts värld, använda ord som de du talar med såvida de inte heter National i förnamn och Encoklypedien i efternamn kan ha den minsta aning om vad det betyder. Det finns ingenting som får Carl Bildts inre ego att gnugga händerna (så mycket att om man hade petat in lite fnöske där i mellan, utan problem hade fått upp eld den fuktigaste av dagar) och skratta hårt och ironiskt fortare än att slänga ur sig en mening som till exempel ”..asymptopiskt närmande sig noll”. För att sedan se på när reportern, eller vad det nu är för människa som mot bättre vetande finns i herr Bildts närvaro, försöker fortsätta samtalet och samtidigt släta över att han inte har en aning om vad asymptopiskt betyder.

 

Det jobbiga för mig just nu är att min egen kurslitteratur använder denna härskarteknik över mig. Inte nog med att jag ska plöja alla dessa sidor för att förhoppningsvis komma ut lite smartare i andra ändan, jag ska under hela resans gång bli ordentligt nedtryckt i skorna (ganska nya timberland faktiskt, sviiinsnygga) genom att varje gång jag får upp farten eller kanske till och med självförtroendet, slänga in några: pedokrati, expopriering, polemiska, obskurantistiskt.. eller.. renons, assimileras, konsociationella, konnotationerna, dikotomi.. plus kanske möjligtvis ett eller annat: hegemoni, agrara, avantgarde, semiotistiskt, repatrierades..

 

Bara för att få mig bort från alla tankar på att jag kanske börjar förstå. Elaka ”Den globala nationalismen”. I curse you!



Kommentarer
Postat av: elin

du har iallafall snygga skor, tänk så!:)

2012-02-06 @ 16:44:54
URL: http://elinlouises.tumblr.com
Postat av: moa

Jag höll nästan på att få ett PTSD-anfall när jag läste ordet anomalier! Hua! Har precis tagit mig igenom en värld av paradigmskiften, kvalitativa och kvantitativa metoder... tvi vale!

2012-02-06 @ 21:05:16
URL: http://meanwhileinsweden.blogg.se/
Postat av: Nils

Det är precis så jag tänker, enda sättet att överleva är att fokusera på det som är bra i livet. Typ sköna vinterskor.

Stackars Moa, jag kan dock nästan garantera att det är helt riskfritt för dig att stanna här på bloggen då "anomalier" med största sannolikhet aldrig kommer att dyka upp här igen.. ;)

2012-02-07 @ 14:20:00
URL: http://nilsjohansson.blogg.se/
Postat av: moa

skönt! =D

2012-02-07 @ 15:20:05
URL: http://meanwhileinsweden.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0