Efter många om och men, på väg till Stockholm!

-FAAAAAAAAAAAAAAAAAIL! Jag vände i dörren på pressbyrån och sprang tillbaka emot Frida som precis höll på att köra ut från parkeringen.

Hon hade just släppt av mig vid Kalmars station eftersom jag hade bestämt mig för att utnyttja all ledig tid som studentlivet gett mig och ta bussen till hufvudstaden för lite weekendhäng. Anledningen till att jag utropade FAIL! i pressbyråns dörr var inte för att jag så fort jag stuckit näsan innanför dörren sett Aftonbladets löpsedel med texten –Prinsessan Madeleine talar ut om inflammerad hårsäck efter felaktig ansiktsbehandling –. Även detta gjorde mig givetvis mycket upprörd, men just då brydde jag mig mer om att min plånbok låg hemma på bordet i Ljungbyholm (15 minuter med bil bort) istället för i min ficka som hade planerat att gå på bussen tillsammans med resten av mina jeans och jag själv om inte mindre än 7minuter.


Jag fick tag på Frida som direkt insåg allvaret och löste problemet på ett kick. (Jag antar att hon verkligen inte ville ha mig i Kalmar i helgen. )
-Jag tror bussen stannar i Mönsterås, hoppa in och kör, du kan vägen bättre än mig... NU NILS!
Mina misstankar om att hon kopierat min nyckel och nu planerade att i helgen antingen länsa mitt torp på allt av värde (öh.. vad det nu skulle kunna vara) eller planerade en brakfest där för alla våra Kalmarvänner då jag ändå var borta förstärktes medan jag efter hennes uppmaning gjorde en sport av att passera så många fartkameror som möjligt i dubbelt tillåtna hastigheten i jakten efter den kvarglömda plånboken.
-Ja hej, jag heter Frida.. Hon hade nu Swebus kundtjänst på tråden och fick reda på att bussen inte alls stannade i Mönsterås.
-Nästa stopp är inte fören i Oskarshamn meddelade hon. Kör för fan kööör!

Så efter att ha bokat buss för att spara pengar körde jag allstå två mil åt fel håll och sen ytterligare sju för att hinna ifatt bussen i Oskarshamn (i vanliga fall en timmas bilväg men nu 45min) och sedan låta Frida köra hem bilen. Allt detta i 130. Svinbilligt och framför allt bra för miljön.

Väl på bussen känns det skönt att vi lyckades tillslut, det ska bli mitt tredje nyårslöfte;
3. Så länge jag har pengar och tid ska jag lämna Kalmar så mycket som möjligt på helgerna och besöka mina vänner runt om i Sverige.

Så nu vet ni det. Jag lovar att skicka ett meddelande ett par timmar innan jag kommer.


Kommentarer
Postat av: Lovisa

Haha! Det är ren glädje att läsa din blogg Nils! :) Hoppas du får en trevlig helg i Sthlm! :D

2012-01-13 @ 16:21:49
URL: http://lovisarogo.blogg.se/
Postat av: Nils

Haha va gött! Kom på varför det gick fel nu också, det är ju fredagen den 13e!

2012-01-13 @ 20:43:01
URL: http://nilsjohansson.blogg.se/
Postat av: Karin

Varför blir jag inte förvånad.

Hoppas att din helg varit till belåtenhet.

2012-01-15 @ 17:37:56
Postat av: elin

förstår inte alls varför du vill lämna kalmar ... (fast det gör jag nog egentligen) (framför allt ljungbyholm) ;)

2012-01-31 @ 21:10:03
URL: http://http://elinlouises.tumblr.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0