Gipstricket, bäbistricket och hundtricket.. All-In-One!

Häromdagen var jag och hälsade på boysen på jobbet. Vi har blivit en hel trädklättrarmaffia på fem gubbs, plus grishunden, nu när chefen har nyanställt. Jag ser verkligen fram emot att börja jobba igen om mindre än en månad både för att tjäna pengar igen men också för att vi är ett så skönt gäng. Tror utan problem att det kan bli några nya sköna "profiler" om galningarna som kastar sig runt i träd hela dagarna. I vilket fall..

Den nyaste och yngsta medlemmen i gänget är knappt fem månader gamla Wilma som inom en snar framtid går förbi pappa Chefen i både styrka och intellekt. Hon är en riktigt cool liten tjej och det rycker nästan i mina icke-existerande äggstockar när jag leker med henne. I vilket fall nr2.. (Hon är så söt att jag tappar tråden)

Jag och Chefen gick från jobbet till hans lägenhet mitt i stan och jag märkte redan efter att vi passerat första spårvagnshållplatsen att någonting inte var som det brukade. Vi hade antingen vart med på efterlyst dagen innan, plötsligt blivit svinsnygga eller så hade någon av oss gylfen JÄTTE-öppen. Alla brudar vrålspanade in oss! Efter att ha kollat båda våra gylfar så diskret det bara gick och frågat herr Chefen om han "Baxat" några bilar på sistonne kom jag fram till av vi helt enkelt måste ha blivit ubersnygga de senaste 10 minuterna. Nöjd med det klappade jag grishunden lite.. och då gick de upp för mig.. Hundtricket. Grishunden är ju helt sjukt söt och klås med hästlängder av lilla Wilma.

Hund-bäbistricket och som inte det var nog så hade jag även armen i gips. Vi föll in i alla kvinnors alla olika smaker! För den slimmade hästtjejen från landet hade vi en söt liten hundvalp. För den mogna karriärskvinnan som aldrig i livet skulle vara mammaledig i mer än 34 arbetstimmar hade vi en liten flicka som vi män gladeligen skötte utan någon kvinnas hjälp. (Dom visste ju inte att hon enbart sov eftersom mamma hade nattat, matat och gungat henne till sömns tio minuter tidigare och bara lämnat över henne fördigbytt och sovande=)) och som pricken över I;et för alla som hatar djur och barn(sjuka människor, men ibland ändå snygga) killen med armen i skena som kan behöva lite ömhet och omvårdnad.

Gipstricket är något som faktiskt fungerar förvånansvärt bra. Given öppnare..
-Och vad har du gjort med armen?
-Ge mig ditt nummer så ringer jag kanske en natt och berättar?
..som aldrig slår fel.

Det är därför jag hela tiden bryter armarna. Sjunde gången gilt!

Blir troligtvis många fler bäbis-hund-gips-prommenader i framtiden. Frisk luft är så himla bra för kropp och själ... WIN!

Shantaram!

Största andledningen till min i och för sig oförlåterliga frånvaro från bloggen skyller jag på Gregory David Roberts. Han har nämligen skrivit boken Shantaram. 942 sidor tjock men aldeles för tunn. Läs den! Walla! Gör det! Nu! Bra bok!


Mitt exemplar har visserligen inte samma framsida, men ni fattar..


Opera och Alkoholförgiftning..

Varje dag i typ tre veckor har min mor påmint mig om att jag igår skulle på Opera. Min kära kusin Matilda är nämligen en sån där människa som alla skulle vilja vara. Hon är bra på nått.. Den jäveln..  Cello närmare bestämt och igår spelade hon i orkestern som gjorde operan uthärdlig.
Jag hade likväl glömt av att jag skulle dit och bokade in en spontankväll med Petter i Varberg. Skyller det på mamma eftersom hon inte hade påmint mig nog. Fan då skiter sig spontankvällen tänkte jag eftersom Petter skulle åka redan klockan två.

Men.. Jag kom på att mitt favoritfärdmedel tåg var en möjlighet och sprang från Operan medan applåderna fortfarande rullade på Brew House. Operan får högsta möjliga betyg en opera kan få; 2. Men jag satt mest och kollade på orkestern och shit va skillade dom var. Killarna på violiner (en av dem var asiat bara för att fylla fördommen om att alla som är bra på fiol är kineser) spelade så fort att självaste Yngwie Malmsteen skulle vart impad. Förra gången jag försökte vara kulturell och gick på Göteborgsymfonikerna kunde jag inte hålla mig vaken. Men detta var mycket bättre för nu satt man så nära så att man såg hur de spelade.

I Vilket fall han jag med nöd och näppe med tåget till Varberg. Mötte upp med Petter och hittade en fin parkering nära stan, vi skulle bo i Petters skåbil, och hade en tvåmannafest i bilen. Öl, reggea och väldigt dålig humor. Ut på stan och efter att ha visat Varbergsborna hur man dansar i typ två timmar gick jag på toa. När jag kommer tillbaka är Petter borta. God vän som jag är tänkte jag inte mycket mer på det och dansade vidare i en timma till tills stället stängde.

Sen virrade jag runt i stan för att tillslut hitta fram till bilen. Petter låg med benen i bilen och överkroppen hängandes ut med all vikt på pannan som var tryckt ner i asfalten. Armarna som var så slappa att dom påminde om två extremt lealösa svanhalsar formade underligt nog bokstäverna S och C. Hela scenen luktade gott av spya och gammal öl. Pricken över i,et var nog Petters blåklocka till blodiga ögonlock som hade fått en kitesurfbom i sig tidigare under dagen. Den vanligtvis unga friska och hälsosamma blonde gossen såg schletnare ut än Pete Doherty och Amy Winehouse tillsammans och jag kan inte förlåta mig själv för att jag inte förevigade denna episka scen som nu bara finns i mitt minne.

Då fick Petter andningsproblem och jag fick ringa efter ambulans - in på sjukhus - Nej, han knarkar inte - blodprover - dropp - Han har druckigt en hel del - filtar och sjukhussäng. För Petter då alltså. Han deckade stenhårt i ambulansen och vaknade inte försen morgonen efter och mådde precis som han förtjänade. Jag sov cirka en timma på sjukhusetgolvet och sen tre timmar i bilen. Men jag behövde bara kolla på Petter för att känna mig som hälsan själv.

Han hade inte drukigt en enda droppe alkohol på nio veckor, inte ätit eller drikigt något vatten på hela dagen och kitesurfat hela eftermiddagen. Han gör nog inte om det igen..

Tillbaka från de döda!!!

Snabb update;

*I Torsdags kom Martin, "Mörten" (Man får abslouuut inte kalla honom det, Moahahahahaha) energiknippen Johansson för att hälsa på här i Göteborg och för att framträda på sitt andra standup-gig i livet. Vi hade inte setts sedan vi lämnade varandra på Bali för cirka fyra månader sedan och det kändes givetvis lite stelt i sisådär noll komma noll noll fyra hundradelar av en tiondelssekund. Men sen när vi väl kommit över den långa pinsamma tystnaden öppnade vi båda munnen samtidigt och pratade oavbrutet fram tills på söndagen då vi skiljdes igen med endast avbrott för, som Martin uttrycker det, skrikskratt och några få timmars sömn varje natt.
Man kan säga att vi utnyttjade tiden tillsammans maximalt och ändå underdriver man. Vi hann med;
1. Många, långa åk på våra longboards.
2. Gå på Longboardtävling.3. I frustrationen över pengar bygga upp en ny fantasivärld där valutan var lycka t. ex; (I en klädaffär,)

-Jaha, du vill ha den blå tröjan..
-Ja tack, finns den i Medium?
-Ja det gör den, men först måste jag mäta hur glad du är..

Butiksbeträdet tar fram en apparat som ser ut som en bilbatteriladdare, hade vi haft bättre fantasi hade den troligvis sett coolare ut, och fäster den i båda pekfingrarna. Pling, Pling!

-Jahapp, du verkar väldigt glad här får du tröjan.

Eller om visaren på lyckomätaren visar en negativ inställning till livet eller kärleken eller liknande..

-Nej tyvärr, du får ingen tröja, du är alldeles för deppig. Se till att gå ut på stan och le lite. Standup kanske kan få dig på bättre humör till exempel. Kom tillbaka om en vecka när du är lite gladare!

Tänk va härlig världen hade vart om alla strävade efter att vara gladare hela tiden istället för att bli rika. Jag och Martin hade lätt kunnat resa Jorden runt och sprida vår lycka över livet till alla världsdelar.

4. Snurra på Martins nya hobby neon-pois.5. Kolla på standup och andra lustiga klipp på youtube fram till fyra på morgonen tillsammans med Petter och skrikskratta av övertrötthet.
6. Hjälpa Linus flytta.
7. Försökt ta en bild på Martin där han inte ser homosexuel ut..


                                  
FAAAAAAIIIL!

8. Träffa mina föräldrar som verkar tro att Martin är sonen dom aldrig fick.. Snyft.. önskar jag var lika smart och rolig..
9. Bada i delsjön.
10. Gå på standup där Martin uppträdde, tillsammans med en massa polare och skratta tills vi fick andnöd. Dricka långt mer alkohol än vad en 73kilos kropp teoretiskt sett kan klara av. Dansa, visa röven, *Censur*, *Censur*, dansa igen, äta kebab, *Censur* och fyllesnacka mellanösternpolitik med en iransk taxichaufför.


11. mm, mm..

Det blev en långhelg helt enkelt!

*I söndags efter att vagabonden Martin dragit vidare packade jag och Petter ihop mitt så kallade liv som tragiskt nog fick plats bak i hans bil och flyttade hem det till det kära föräldrahemmet och flickrummet igen.

*Städa som satan i lägenheten för att sedan lämna över nycklarna och på riktigt bo hemma igen.

*Undra vem det var som inte pratade i bakrunden och börja känna ett sug efter kaffe. Insåg att Hugo hade vart sjuk i fem dagar och att jag inte tagit en enda kopp kaffe eller fika nu när han inte hela tiden var i närheten och frågade.. -Ska vi, Ska vi.. Ska vi ta en fika?, -Fika? Eller då jag inte lyssna på honom; -Fiiiiika?!?!

*Köpa en ny kort longboard och cruisat med boysen. Sett när Joel som också köpte en vurpade fatalt två gånger och med mycket, MYCKET ansträngning hållt mig för skratt för att se om han överlevde. Det gjorde han, men dock inte hans ära och heder...

Martin på Scen!

Imorgon kör Martin, min vän och reskamrat, stand up på Röda Sten här i Göteborg. Klubben heter bajsnödigt, kostar 60kr och det börjar vid åtta!


Martin i Vang Vieng! En av mina favoritbilder som tål att visas igen..

Sommar!

Som om vädergudarna förstod ironin i vårt augusti-lusse-bak, blev vädret destå bättre i Sickla dagen efter. Måste bara lägga upp den här bilden som är så photoshoppad så att det sticker i hjärtat på min foto-senzei Johakkim. Förlåt Senzei men för oss vanliga är photoshoppning till max fortfarande imponerade. Haha!


Inte Jul men i alla fall Lucia!

Efter att Hugo insett att det var mindre än fem dagar till terminens första tenta på 500sidor fysiologi som han INTE hade läst, beslöt han sig hastigt för att resa hem. Jag som inte riktigt kände för att åka hem och göra vad en sjukskriven människa gör när alla andra jobbar och pluggar; Ingenting, åkte därför till Stockholm och Ida igen.

Ida är tjejen jag träffade i Vang Vieng och hon flyttar till Australien den 2e september. Så.. Eftersom vi båda missade den svenska Julen i vintras och hon kommer missa den i år så tog vi igen lite nu istället.


Ungefär samma väder som det brukar vara på Julafton i Götet så varför inte?

Vi sökte helt enkelt på Jul och Christmas på Spotify, höjde volymen till max och började baka lussekatter!


"tänd ett ljus och låt det brinna.."

I vanlig ordning och i ett evigt trotts emot att mogna blev det givetvis en och annan lussekatt så kallat "fallos-formad"..


Grattis och förlåt!

Jag måste erkänna att jag på grund av denna senaste roadtrippen missade min kära lillasysters fylla systembolaget födelsedag igår. Du får ett grattis här istället och en kram i övermorgon eller så! Present är i alla fall inhandlad helt utan tanke på att den inte får plats i min väska.

GRATTIS!

Njuta!


Den här bilden kommer jag kolla på i vinter och gråta.. Ibland är livet gött!

Frisbeegolf

Ibland brukar jag fundera över vad som är riktigt coolt och vad som absolut inte är det. Det känns som om det var så mycket lättare förr i tiden. Hade du en skinnpaj, ett par tajta jeans och en James Dean frilla var du cool. Det tyckte ALLA!

Nu för tiden är det så mycket svårare, vissa tycker att det är riktigt häftigt att klä sig som Marilyn Manson och andra skulle hellre kapa ett ben på sin egen mor än att ens sätta på en skiva med den samme. I vissa städer (byar) är den coolaste killen i byn, han som har en Volvo 740 med sex biltema-basar i bakluckan och ett kromat dragkroksskydd. I en förort finns det inget coolare än grills och fyrfingersringar i fejkguld med texter som "Ghangstaaz Fo Life" eller "CA$H I$ KING".


Någon tycker skate, snowboard och surf är coolt. En annan gillar cowboys och hästar. En tredje gillar hockey och den fjärde mode. En är amatörfotograf och en annan tänker inte på annat än schack.


Ni förstår min poäng.


Frågan är bara VEM som tycker att Frisbeegolf är coolt? Vad är det för människa som fastar så hårt för sporten att dom köper ett specialset med sexton olika frisbees för alla väderförhållanden och kast? Och när du ändå lagt tusenlappar på det, varför inte köpa en frisbeegolfbag med matchande torktrasa?


Superkittad!


Något säger mig att James Dean fick lite mer kvinnlig action än världsmästaren i frisbeegolf.


I början gick det ganska bra..
Sen gick det något sämre..Sen tröttnade vi. Men även om det inte var riktigt lika adrenalingivande som skateboard måste jag faktiskt säga att det var rätt kul. Klår alternativet minigolf alla dagar i veckan och jag ger det betyget 10 av 18 poäng. Lika många som hålen vi spelade innan vi tröttnade.

Varför Streakar Gunder Hägg?

Varför är Gunder Hägg naken?  Någon? Vem tänkte; Han den där Gunder var en sju-helvettes löpare på sin tid, världsrekord och allt, han döper vi vår idrotts-stadium i Gävle efter och sen ställer vi en skultptur av honom framför entren.. NAKEN! Naken ska han springa där förevigt.. NAKEN!


Kallt måste de vart också..

Huh? Vad hände där? Sprang han någonsin ett lopp naken? Troligtvis inte.. 

Tänk om generationen efter vår om sextio år skulle få för sig att bygga en ny löparena i till exempel Norrköping; "Susanna Kallur Arena"


 Kan ni tänka er att ta med barnbarnen på friidrott och i entrén passera Susanna i exakt denna posen, Naken!

Gävle..

Den långa resan var ännu en gång snabbt glömd då vi satt vi Hugos farmor Solveigs middagsbord och åt underbar god hemmalagad mat. Om det är något man verkligen uppskattar när man flyttat hemifrån och bara ätit korvstroganoff i tre månader eller är på roadtrip och äter ute varje dag, så är det hemmalagad farmorsmat. Mumma.

Krafterna började så smått komma tillbaka och efter en natt i en nybäddad säng (inget ont om Perssons lätt mögliga våningssäng utan lakan,) så kände vi båda oss pigga och alerta igen, redå för att ta oss an en sightseeingtur i Gävle med Hugos Farfar Erik som guide.

Läs följande på grovt gävlemål;
-Här har vi Läkerol arena! Brynäs de är bra grrrrabbar det! Brynäs är bra grabbar det! Och föresten Grabbar!?!?!?! Kan man säga att sonen till en flygvärdinna har en mor som far? Här har vi Gunder Hägg arena. Och där springer han... Den där Gunder kunde springa han. Gunder kunde springa.. osv.. osv..

Erik kan var den skönaste äldre man jag träffat och jag och Hugo försökte hänga med honom och Solveig så mycket som möjligt. Det är verkligen kul och intressant att höra dem berätta hur det var på deras tid och hur man levde även om dom fortfarande inte tror att vi vill lyssna. Vill även skryta om att jag en gång av två möjliga slog "Mr Korsord himself" i Alfapet. HA! WIN!Snabbupdate!

Tiden i Gävle har vart mycket trevlig och vi han med att se ett steelpan-genrep(ni vet sånadära oljefat som dom spelar i början på arielsången-havet är djupt.), spela alfapet och ha ett onakafil-krig.


Nu när Solveig och Erik har adressen till bloggen vill jag passa på att säga förlåt för aktiviteterna i köket runt klockan 03.06 inatt. Lovar att köpa ny Onaka nästa gång vi kommer tillbaka.

Jack, Rose, tårar och 15h Buss..

Så efter att äntligen kunnat samla ihop av vad som fanns kvar av våra potatissäckskroppar och bussryggstödsryggar och anlänt till Engelsviken utanför Fredrikstad blev resan genast värd plågorna.
Persson i högform är roligare än Robert och Björn Gustavsson tillsammans och vi har inte gjort annat än att skratta i två dagar.


Det finns ingen biograf i Fredrikstad, men teater kan man spela vart som helst. Här ser vi en nytolkning av Titanic med Hugo i rollen som Rose och Persson som Jack. Måste säga att han är strået vassare än Leo just när det gäller kärleksscenerna.. 


Jack har avlidigt och Rose sörjer sin älskade.. Slut och applåderna rullar in..Blev ganska chill med lite öl på hans jobb ena dagen och middag "in på byn", som norrmännen säger, Fredrikstad den andra efterföljt av filmkväll. Två timmars sömn och sen lämnade vi Engelsviken för att ta oss till Fredrikstad, för att därifrån ta oss till Oslo och för att därifrån ta oss vidare till Stockholm och sen slutligen Gävle och Hugos farsmors Bullaj och sajft!
 

Femton timmar buss blev det allt som allt de klarade vi av med hjälp av; Värmlandstidningen, det sista batteriet på datorn, regestreringsplåtsnummerleken, korsord, godis, reta varandra, brottas och sova. Sova står mest för Hugo vars koffein-nivå i blodet vid det här laget låg långt under miniminivån (3 promille). Då vi skulle stiga av i Stockholm för att byta var hans fömåga att prata sedan länge försvunnen och jag fick springa till seveneleven och köpa en kaffe och sen förbi Plattan på Sergelstorg för att köpa en kanyl för att sedan föra in koffeinet rakt i hjärtat på honom pulp fiction-style, bara för att få honom av bussen.

Vi startade i Engelsviken i gryningen 05.55;


Och kom fram i skymningen 20.35;Spitfire Ole-Jan och beresta Birgitta..

Vissa unga män gör kanske sitt bästa för att hamna brevid en söt jänta, för att få sitta och dräggla över henne, med dåliga pickuplines, hela vägen medan hon själv inte vill annat än att lyssna på Justin Timberlake i sin Ipod. Inte jag och Hugge inte. Vi som inte alls är så ytliga valde istället de mest intressanta människorna ombord och är nu tack vare det mycket mer upplysta med information om världen än vad jäntan som inte kan mer än vad som hände i förra veckans Paradise hotel hade kunnat förse oss med.


Hugo och "Spitfire"Ole-Jan löser korsord..

 
Jag och min busskompis "beresta-Birgitta" skrattar åt vilken uppståndelse det blev då hon hoppade av bussen på landsbyggden i Kina 1968.

Tänk på de ni som ska sitta på en buss i nio timmar. Vackra flickan kanske är fina att se på, men hur mycket har dom att berätta EGENTLIGEN!

(Eller ställ er i kö tidigare så är urvalet av busskompis större.. Fan ta killen ett steg före mig i kön som tog platsen bredvid brunetten två platser framför min.)

Göteborg - Oslo på nio timmar

Att ta sig från Göteborg till Oslo på nio timmar, en sträcka på 28mil, hade vart lika troligt som att din ko skulle lägga ett guldägg en söndagsmorgon innan kyrkan, någon gång i mitten på 1800-talet.

I dagens värld med flygplan, tåg och motorvägar mellan varenda större stad är det däremot en prestation att klara av att ta så lång tid på sig för en så kort sträcka som tvåhundraåttio kilometer på nio timmar. Vi lyckades.
 

Bussen som gick klockan tolv skulle vara framme kvart i fyra. FAAAAAIL! Efter att först haft turen och se motorvägen avspärrad på grund av översvämning och fått stå i kö i TRE TIMMAR OCH FÖRTIO MINUTER, (Dvs; lika länge som hela bussturen skulle ta) fastnade vi i tullen och blev igenomsökta av hundpatrull, läggkollade och utfrågade om våra andledningar till att besöka Norge för att tillslut rulla vi in på Oslos busstation tre och en halv timma försenade medan vi hörde busschauffören säga till någon i sin mobil (troligtvis till chefen);


-Vi är aningen sena..


Trotts detta gick ändå tiden på bussen fort. Jag hamnade bredvid en dam på 60+ som verkade ha vart överallt på hela jorden och Hugo hamnade vid en före detta spitfire-pilot från andra världskriget. Så medan jag och min nya busskompis Birgitta diskuterade resor till stängda delar av Kina på 70-talet så satt Hugo och löste korsord tillsammans med Ole-Jan. Ole-Jan var säkert en riktigt bra pilot på sin tid (1000 f. kr.) men korsord var han ingen höjdare på utan satt mest och pekade på ord som Hugo redan skrivit och sa;
 

-Där har du .. Mrpf!.. skrivit rätt! Bra! Hupf!


Roadtrip!

Nu blir det äventyr igen! Imorgon drar jag och Hugo ut på vår andra mini-swebuss-roadtrip för den här sommaren. Denna gången är rutten (än så länge) Fredrikstad i Norge för att hälsa på Persson - Gävle för att träffa Hugos farmor, farfar och kusiner - Norrköping igen för att hälsa på Jocke..

Sen vet vi inte riktigt om vi ska hem eller inte.. Bjud hem oss! =) hehe..

Lovar att förtälja alla saker som händer oss och alla FAILS! som uppstår under vägen. Brukar ju bli ett par.

På återseende.

Underbart väder!

Äntligen fick vi några dagar med riktigt varmt och fint väder! Trotts detta har jag faktiskt suttit inne en hel del både igår och idag för att skriva. Inte på bloggen som ni har märkt men för en backpackerbok som två tjejer håller på att sätta ihop. Det var Mowgli som tipsade mig för ett par veckor sedan och gav mig deras mail. Synd bara att jag glömde bort det fram tills i torsdags och att när jag väl hade fått tummen ur och skickat iväg ett mail fick svaret.

-Kul att du skrev! Vi är inne på sista sluttampen och allt material måste vara inne senast söndag.

Så jag fick helt enkelt skriva så att fingrarna nu har skavsår hela helgen. Tolv A4 fick jag ihop. Dom skrev även i mailet citat "skriv kortfattat". Men det är jag inge bra på så det får bli som det blir. Om en rad kommer med i boken blir jag glad om inte.. Inte hela världen.

Här är en fin bild på Linus vid badplatsen Rörtången. Kunde ha vart juicereklam!


Brämhults, det är bra skit det!

Samlare-Jägare-Jordbrukare-Wii!

Så eftersom det inte blev något Norge blev det Borås. Det är typ samma fast istället för snö så har dom regn och istället för blonda-jentor har dom Alle! Greken-kocken från Borås som nästan nådde slutspelen i idol två gånger men som även sjöng hip-hop låtar med Vacatierra för några år sedan.


Lite tågbilder påväg till BoråsHan är inte riktigt lika söt som de Norska jentorna. Men men får duga nu när det var mitt fel att vi inte kom iväg.

Nä, skämt och sido riktigt kul att ses igen, förr i tiden (vacatierra tiden) bodde vi nästan ihop i min gamla Ford Escort påväg till och från spelningar och repningar, men precis som med alla gamla vänner blir det mindre och mindre när alla jobbar, reser eller som i Alex fall sjunger runt om i Sverige, är i studion och på intervjuer.
Vi fikade, käkade god mat och tjötade om allt som hänt sen senast vi verkligen hade tid att prata, ett år sedan eller så. Tog en stund.

Men sen blev det Wii. Allan, Alex plastbror, var god nog att låna ut sitt rum och blev knappt ledsen när vi i extas rörde till bland playmobilgubbarna så att varenda liten plastbit låg i oordning. Wii betyder krig och det vet alla!
-Hur gör man? (Kolla in hur Allan koncentrerar sig, på liv och död.. liv och död)


-hahaha det här med wii är skit kul!


-Skitspel.. Skitunge.. Tv-spelsgenerationsdjävul!

KLANT!

Som ledare i gänget som (bara) jag och Hugo är med i har jag på min ansvarslista att veta vart vi ska, när vi ska det och boka biljetter så att det händer. Hugo's ansvar är att alltid ha en koffeinnivå på minst 3promille så att han fungerar någorlunda i kroppen och skallen. Nä förlåt Hugo, du är även riktigt duktig på att se till så att vi får i oss nyttig kost!

Men nu efter megatabben jag gjorde idag lämnar jag över rollen till Hugge och degraderar mig själv tills jag jobbat upp mig från vad lång-tobbe skulle kalla värdelös-gropen igen.

Planen var nämligen att vi i morgon efter min läkartid skulle hoppa på en buss till Fredrikstad i Norge och hälsa på vår kära vän Persson. Något som vi har haft ungefär två år på oss att göra men som bara inte har blivit av. Jag ska vara hos läkaren klockan nio så jag bokade bussen vid tvåtiden. Trodde jag..

-När var det bussen skulle gå nu igen?
-Runt två tror jag.. Kolla sms-biljetterna i min mobil, där står det exakt..
Hugo plockar upp min mobil.
-Nisse..
-aa?
-Du är hjärndöd.. HAHAHAHAHA!
Du har ju bokat biljetterna klockan 01.55!!!
-Ja, jag ska ju till läkaren på morgonen..

-Nils.. Klockan 01.55 är inatt.. Om fyra timmar närmare bestämt..

Sakta gick det upp för mig och jag kände mig som om jag var snäppet dummare än blondinerna i collegefilmen Fired up.Nu kommer det.. Snart.. Nu då.. NU!.. Fan.. FAAAAAAAAAAAIL!!!

Norge blir helt enkelt uppskjutet till nsta vecka. To be continued.

En idé..

Lite inspirerad av den här killen, som kastar tärning om alla beslut i livet har jag fått en idé. Från och med att vi kom hem från roadtrippen tog det ca sex timmar innan jag kom ihåg hur otroligt roligt, givande och spännande livet hemma i göteborg är som sjukskriven och fattig.

Så för att ha någonting att göra satte vi genast och planerade nya roadtrips. Borås och Fredrikstad i Norge väntar troligtvis besök denna veckan läser jag i stjärnorna.Men tillbaka till tärningen. Jag tänkte att jag helt enkelt skulle fiska lite kommentarer och få er läsare att för en gång skull få påverka lite. Jag tänker helt enkelt kasta tärning om vad jag ska göra nästa gång jag har tråkigt så att vi får lite action i tillvaron. Kriterierna och reglerna är; Inget dyrt och inget som ger mig ett längre fängelsestraff (Måste ju vara tillbaka på jobbet i slutet av september).

Det jag kommit fram till än så länge är;
1a - Svepa åtta starköl. Kan bli jättekul eller väldigt väldigt deprimerande. Vem vet.
2a - Blondera håret så vitt som möjligt och lyssna på scooter konstant i 48timmar.  Jag HATAR scooter.
3a - ?
4a - ?
5a - ?
6a - ?

Så nu får ni ta er samman och hjälpa till här, någon av alla sjuttio som läser här måste väl ha någon liten idé! Mowgli och Martin brukar ju vara kreativa med ideér i alla fall=)

Bono i Profil..

Ända sedan jag var sjutton år har jag sommarjobbat hela somrarna på Ullevi, och ja, sett alla konserter. Mitt jobb har vart att fylla på alla kiosker med varor innan konserten och sen springa med saker som tagit slut när det väl är igång. Brukade utan problem bli en sådär 18timmar om dagen på själva konsertdagen och dagarna innan och efter. Lite svårt att njuta av showen då man bara sovit 3-4 timmar ett par dagar i rad så att säga.

Men nu, sjukskriven och inte längre anställd på Ullevi kunde jag för första gången verkligen avslappnat njuta av en konsert. Och eftersom jag såg dem senast det var här och det var en av de bästa konserterna jag sett var det givet att U2 skulle bli min första arbetsfria konsert på Ullevi. WIN!


Bono's Milkyway. Vackert och stämningen blir riktigt mysig..Ett sätt att se om ett band är bra eller inte är att kolla om scenen ser tom eller inte ut och då menar jag inte alla bohemer från majorna som klämmer så många dredlocks och schaviga t-shirts på scen att det nio gånger av tio är mer folk på scen än i publiken. Det jag menar är att U2 har den största scen som någonsin vart på ullevi och dom är fyra pers. Ändå ser den full ut. Det är yrkesskicklighet precis som en möbelsnickare som på fyra minuter kan karva till ett bordsben ur en rutten björkgren. U2 har tränat länge och dom är grymma! Framför allt Bono!

Killen är så skillad att han från och med ögonblicket han stiger ut ur mörkret bakom scen ser svincool ut. Från alla vinklar hela tiden, I TRE TIMMAR! Inte ens Justin Timberlake kan vara 100%skitsnygg så länge. Det är skill det!

Frågan är bara hur Bono ser ut hemma. Jag kan verkligen tänka mig att han står med ena foten 30cm framför den andra knäna lätt böjda och brötkorgen höjd. Händerna rakt ut i luften som vingarna på en enorm svart fågel. Sammtidigt som han i handen håller i fjärrkontrollen till TV:n och höjer ljudet för att höra Oprah bättre.


Det här är en bild på Bono när han är och handlar på Ica.. I Kaffegången tror jag närmare bestämt..

08-land..

Så efter tre sköna dagar i Norrköping tog jag och Hugo oss ännu en gång ombord på en swebuss och åkte mot huvudstaden. Jag har ju redan vart där en gång i sommar och säkert minst fyra gånger tidigare i livet.


Swebussroadtripping!


"Vi hittar till Sickla, inga problem.. Jag är sthlmsproffs nu!" Sms:ade jag till Ida som vi skulle få krascha hos. Gick inte såå bra. Jag skyller på att Hugo led av Kaffe-abstinens och därför inte kunde röra sig så fort, eller på att alla i Stockholm verkligen går in för att axeltackla alla med något instabil packning med en longboard i en svag opererad arm.. Skit samma. Det tog oss i alla fall en timma och femtio minuter att ta oss från Stockholms central till Sickla Allé. En Sträcka som en van nollåtta klarar av på 16 minuter.  FAIL!

-Var har niii gjort? Bussen skulle ju vara framme för två timmar sedan! Möttes vi av i dörren och all stoltet vi kände för att äntligen ha hittat fram var direkt som bortblåst. Vi hade inte ens ställt ner väskorna under denna tid och jag visste helt ärligt inte vad vi gjort.

Det var i alla fall riktigt kul att träffa Ida igen. Hon är en av alla människor jag och Martin blev vänner med när vi var i paradiset på Jorden. Det är skildnaden på att träffa människor när man är ute och reser och här hemma. Vi kanske har kanske umgåts i max fem,sex dagar, kanske en vecka. Och sen är det bara att höra av sig sju månader senare och vips! Husrum på andra sidan landet. WIN!

Vi hade inga direkta planer för Stockholm mer än att shoppa lite och möjligtvis olla stadshuset. Men det gick inget vidare. För det första hittade vi inga affärer i staden som ska vara störst i Sverige. Och för det andra var jag tvungen att lämna in min kamera så jag kunde inte få något bildbevis av ollningen, så som så många gången förut.. -FAIL!

Lite seg, men det kommer!

Fullt upp som vanligt men ska försöka klämma in lite fina bilder i alla fall.

Jocke, Ct och Hugge..


Jag och Jocke fikar vid spiralen (Eller vad det nu hette?)..


Tänker tillbaka på längre road trips kanske..?
Vi jobbade Lääänge på att försöka få till domma bilderna, gick sådär=)


Två mycket "avslappnade" fotomodeller!

RSS 2.0