Kreativa blockeringar och andra dåliga ursäkter.

Hej!
Det var Mowgli här. Det är så att Nils har gått in i väggen det senaste när det gäller sådana saker som han brukade uppskatta dvs kasta sig från höga höjder ner i vatten, ramla omkring i lövhögar och framförallt det vi alla väntar på - Bloggandet.
Istället har han fått för sig att det finns andra saker i livet som förgyller hans handikappade liv, t.ex. att skriva fakturor åt sin chef, ligga på en gräsmatta och sola, eller under ett träd läsandes en bok. De alla vårans Nils har helt enkelt fått vad jag skulle vilja kalla, politiskt korrekt som jag är, en kreativ block.
Detta är en åkomma som slår hårt på estetiska själar, och även om Nils inte kallar sig det själv, så har han en kreativ förmåga som ligger och smyger där under ytan. Därav att han nu bloggat i flera månader. Men nu när han stannat in och blivit krympling har han även slutat producera vad jag vill kalla estet-celler. Dessa kreativa djur som aktiveras och sprutar ut i bloggandet, ja det fungerar inte längre. Men nog om detta. När han väl får tillbaka handen kommer äventyren och bloggen. Så håll ut kära läsare. He will be back.

Så vad gör jag här nu då undrar ni säkert? Tja. Jag tänkte bara berättaen av dagens sanningar. Knott är ondskefulla!
Idag har Nils, Hugo och jag spenderat kvällen ute i det gröna - lyssnande på musik och andra aktiviteter. Efter en stund anslöt resten av profilerna som nämnts i bloggen. Vi stod runt en engångsgrill i flera timmar och mediterarde över varför knott ens existerade.. Vi försökte även motverka dem med att sparka på fjädrar, svettas och rulla runt i gräset. Allt misslyckades. Fråga mig inte varför, men vi testade inte det vanliga.. Myggstift. Det är typ fusk tror jag..

Nu känner jag att jag bara jiddrar massa skit, men en liten uppdatering förtjänade ni allt då Nils inte velat göra någon.
Ha det fint allihopa.

Här la Mowgli in en bild på mig med väldigt lite kläder som jag idag i lite nyktrare tillstånd inser att jag inte vill att min mor ska se!=)

Detta är vad Nils gör istället för att blogga.. Och ni som känner honom, jag vet att ni inte är chockade då det är fullt naturligt för honom. Eller eeee de de?

Luang Pruabang, Laos

Idag skulle egentligen mission nr2 gå av stapeln, men saker kom emellan så det blev inte så. Istället sitter jag och längtar ut efter att resa igen.

Hittade lite bilder från en fotograf som jag och Martin träffade i Laos. Ni som har sett Vang Vieng filmen känner kanske igen de här vattenfallen, fast de ser lite coolare ut när bilderna är tagna av en riktig fotograf.


Tro det eller ej!

Efter en helg med gips och mobilbad blir det lätt en lite dyr måndag. Ny mobil.. kasching! För Elgiganten.. Nytt Gips.. katching! För Sahlgrenska.. Eller tjaa, Salhgrenska backar nog rätt rejält på mig, men det kostade i alla fall trehundra välspenderade kronor. Dom var inte välspenderade i det syfte att jag fick nytt gips, det var bara det att jour-läkaren var en näst intill olagligt snygg blondin som inte blev det minsta mindre attraktiv på grund av att hon var läkare.

-Vill du ha rött gips denna gången för omväxling skull?.. Sa hon och tittade mig djupt i ögonen.
Kärlekens färg.. tänkte jag och nickade, samtidigt som jag försökte se ut precis så som snygga läkarinnor vill att deras barns framtida pappa ska se ut.

Så nu är jag rödgipsad och fast besluten om att det troligtvis är värt ett kallbad och trehundrakronor minst en gång i veckan bara för att få.. eh.. byta färg på gipset.


Trodde knappt det fanns några Ted - "Vilken härlig dag"-moment's i Sverige men det gör det.. Helt klart!


Förövrigt har jag faktiskt, tro det eller ej, haft fullt upp. Helt underbart! Förutom att bokstavligen talat slänga pengar i sjön har jag nämligen hängt med min kära vän Malin och haft en tema; fjortiz!-eftermiddag. Komplett med häng på macken och 3.5öl på en gräsmatta.

Bättre blir det knappast, men en båtur med min blonda skadeglada och troligtvis lagligt sett retarderade kompis Petter, kom som nära tvåa. Jag körde båten och han åkte wakeboard och mellan åken skrattade Petter åt olika världskrig och insest-historier som jag citerade från Marilyn Manson-boken.

En riktigt bra start på veckan helt enkelt!


Dags igen..

Så jag gick till marstrand i onsdags, åkte till Smögen i fredags, kom hem igår och nu är jag rastlös igen.

Men..
Köpte Marilyn Mansons biografi för att ha någonting att läsa en regnig dag som denna och den är precis så sjuk som man kan tro. Vilket passar mig perfekt då jag alltid facinerats av sjuka/anorlunda/speciella människor och personligheter.
Den trycker helt enkelt ner myrorna i benen och håller dem borta fram tills i övermorgon då jag planerar att ha läst ut den. Då blir det dags för Mission Nr2! Men mer om det då! Peace!


Midsommar på Smögen!

Att bo på Smögen en kall, snöslaskig regnig dag i november är inte kul. Om det är grått och trist innåt landet så blir det om möjligt ännu gråare och ännu tristare för de människor som bor längs kusten. MEN!

På sommaren och inte minst på midsommar kommer hela västkusten ut ur sitt deprimerade ide och då blir det fest  som inte liknar nått du tidigare sett, förutom förra året då.

Gammelrussinen äter sill och dricker nubbe, kanske får farmor den årliga lite pisamma men ändå söta pussen från farfar. Föräldrar och medelsvenssons dansar runt midsommarstången och när barnen har somnat byter de partners hej vilt och tänker inte för en sekund på den pisamma tystnaden som kommer att uppstå dagen efter, då blickarna från Gunilla i husvagnen brevid känns som svetslågor i nacken när man skickar smöret till frugan vid camping-frukost-bordet.
Emo-fjortisarna delar rakblad och 3,5or i buskarna, Nörd-fjortisarna släpper World of Warcraft för en timma eller två och vinklar persiennen så att lite, lite sol når in i deras annars totalt tillslutna nördnästen. Bönnerna dricker ren vodka och guldöl från Tyskland tills de antingen deckar eller har samlat mod nog att ragla fram till en nio år yngre tjej och grymta fram ett klämkäckt;

-Ööööööh! hrm.. höhöhö.. ii.. SZHEEEENA FAN!.. öh?

Nybörjarfjortisarna kanske ger dem en kram och en puss (killen är ju ändå gammal och cool nog att ha körkort), och de lite mer erfarna fjortisarna hänger med han till båten och.. snor alla guldöl..
Stekarna sitter på soldäcket i pappas enorma båt och putar med läpparna så mycket det bara går medan deras scarfar och backslicks svajar i vinden framför bratbrudarna som jobbar stenhårt för att det ska se ut som om att ALLTING är tråkigare än en två och en halvtimmas religionsfilm från kanal ur. 

Men alla är glada och alla har kul och ALLA är fulla. (Troligtvis även polisen och ambulansmännen.)

Och mitt i allt detta står jag. Kollar mig omkring, tar en klunk av ölen och njuter av skådespelet omkring mig. Tar en sipp till och skrattar lite åt Joel som har seriösa problem med att bestämma sig för EN tjej att lägga in en stöt på. En sipp till och ser Linus ramla ur båten göra fyra kullerbyttor och landa mitt i ett gäng som sitter och chillar på bryggan. En sipp till och PANG! Swoooooosch! PLASK! och VAFAAAAAAAAAAAAAAAAN!

Två killar brevid mig som stått och skojbråkat lite knuffade tillslut till en tredje så han flög in i mig och jag i min tur rakt ner i det fjortongradiga vattnet. Med Mobil och gips och allt.

FAAAAAAAAAAAAIIIIIL!

Resten av kvällen gick åt till att torka en gipsad arm med hårfön och leta efter torra kläder. Så nu har jag ingen mobil och måste till sjukan ännu en gång för att få nytt gips.


Nils och Martin i Asien del8!!

Precis när jag sitter här och klänner mig lite stolt över att ha traskat en bra bit så får jag ett sms från Martin;

Kolla in! Nya klippet är klart!

Del 8a handlar om när vi besteg vulkanen Rinjani på 3726meter över havet. Tre mil på platten känns inte riktigt lika extremt längre.


Nils och Martin bestiger Gunung Rinjani 3726möh!

Mission 1 Kungälv - Marstrand..

Klockan 10.30 anlände vi till Kungälv och Hugo tog sig en extra stor kopp kaffe hemma hos pappa, Samim sprang hem till mamma och hämtade gräs-allergitabletter och jag ringde dem båda var femte minut för att se till att dom skyndade på medan jag själv stod och studsade på startlinjen som i detta fallet var slutet på Hugos pappas gata.


Hugo, jag och Samim på startlinjen.. Hela, rena, pigga och utan rövskav..


Så 11.45 satte vi äntligen iväg och gick i hela.. hrm.. 15 minuter. Sen stannade vi till på city gross i Ytterby för att fylla på matsäcken. Givetvis köpte "föredetta-godis-läsk-glass-missbrukaren-men-nu-fit-och-nyttigast-i-världen-Hugo" morötter. Ett kilo. Med tanke på att jag klarade mig i Asien i 6 månader på ca 12-13kg så är 1kg morötter ganska mycket. Men goda var de. Det tyckte både jag och Brutus som vi träffade på vägen.När vi väl lyckats ta oss ut ur city gross med väskorna ett par kilo tyngre började vi äntligen traska på med Marstrand och Hugos mamma Bittans lasagne i sikte. De första fem minuterna kunde vi gå på trottoaren och tjöta, sjunga och lyssna på när Samim svor över att hans gräsallergi redan hade slagit in och att medicinen inte fungerade. Sen tog trottaren slut. Vi fick gå på led och eftersom det körde förbi en bil var fjärde sekund så försvann hälften av alla konversationer i brusandet. FAIL!

Det var inte alls lika kul när man inte kunde prata och den första timman gick riktigt långsamt. Fattar inte varför dom inte bara kan lägga till en halvmeter vägren på varje sida vägen när dom ändå asfalterar. För på Marstrandsvägen är det helt seriöst mellan 5-15cm vägren. Vet inte hur många gånger jag var centimetrar från att få armbågen eller kameran smashad av en backspegel som ägdes av en förare som inte gillade unga gossar på vägen, och som tävlade i sporten smasha så många armbågar du kan detta halvåret och vinn en ny cyckel (Värde3599:-).
Vi överlevde i alla fall alla bildårar och efter någon timma var väl lunchtimman slut för då minskade trafiken och vi kunde gå och snacka med varandra igen.

Efter en stund kom vi fram till Hålta kyrka och hade en liten rast. Åt lite kakor och drack saft och vatten. Det skulle vi aldrig ha gjort. För när man väl har satt igång ska man aldrig sluta. Allt blod samlades i fötterna och jag började känna den allt för välkända känslan mellan mina skinkor som jag känt så många gånger förut. Rövskav. FAIL!
Jag vet inte hur många av er som någonsin haft detta problem. Men man får helt enkelt av någon outgrundlig andledning skav mellan skinkorna. Men vi traskade på. Jag med en nu ännu mer putande stjärt för att lindra skavet och Samim med skoskav. Den före detta lataste person jag kände, Hugo, ville att vi skulle jogga sista biten (2mil). Men vi röstade ner det.
Och vi gick.. och gick lite till..Sen åt vi..Och Samim hade problem med gräsallergi..Sen träffade vi Rayat som jobbar halva året som fisk och räk-rökare i Tjuvkil och andra halva som tigerguide i Indien..

Sen lekte vi lite..Sen såg vi den äntligen.. Marstrands fästning!Sen var det en bit till att gå.. eller krypa..Men tillslut kom vi fram och Bittan hade lasagnen framme i högsta hugg. Medan vi satt där och åt tills vi storknade pratade vi om hur det faktiskt hade vart mycket lättare än vi hade trott. Det tog ju bara sex och en halv timma satt vi där och skröt för oss själva. Men så fort maten var slut och vi alla satt bekvämt tillbaka i sofforna nere på Svanen West så blev det fort ganska så tyst. Och jag tror ingen av oss hade några problem att somna den kvällen.test

blogg.se har fått något slags spel så detta är ett test om det fungerar nu..


SKAV!

Förlåt kära läsare men jag måste vara ärlig emot er. Jag har skrivit om det förut och det är fortfarande ett problem. Det var jobbigt att gå. Jag blev trött i benen. Jag fick lite skavsår på hälarna. Men det var INGENTING om man jämför med det skav som upptod mellan mina skinkor.

Min stackars bandy-ank-röv tog överlägset mest skada av denna strapats då mina skinkor redan efter en fjärdedel av vägen hade skapat så mycket friktion att vi hade kunnat stänga barsebäck, försörja Sverige ett helt år och ändå ha el kvar till att tända jul-belysningen på Liseberg.


Snäppet mer miljövänligt än vindkraft..

Helt ärligt så brinner det mellan mina skinkor just i denna minut och jag håller precis på att tappa upp ett välbehövligt svalkande bad. Imorgon blir det förhoppningsvis lättare att sitta här på datastolen så då lovar jag att förtälja historien om Mission nr1. Hoppas ni har överseende..=)

Dags att snöra på sig..

Så var matsäcks-smegorna iordning gjorda och yalla-yoghurten nedpackad. Dags att börja traska helt enkelt. I vanliga fall brukar vi på jobbet leva efter mottot KBK! KBK FÖR FAN!. Kör Bara Kör. Men idag kör vi GBG! Gå bara Gå!

Vi ses ikväll

Peace


Övningsmission! Kungälv - Marstrand..

Så som en "mjukstart" på mitt nya liv där jag är mer aktiv och ser till att jag har roligt och gör saker, blir det vandring.
Som ni som har följt bloggen länge vet så gillar jag "Missions". Ett Mission kan egentligen vara vad som helst. Det viktiga är bara att man ska se till att slutföra det.

Så!
Mission nr1 sommar 2009.
Att från Kungälv till Marstrand. En sträcka på ca 3mil.
Deltagare Nils, Hugo och Samim.
Mål; Att ta oss hela vägen för att nå fram till Hugos föräldrars båt och bli bjudna på Bittans världsberömda mat. Sen ta bussen hem igen.


Mission nr1!


Nu kanske inte alla delar min entusiasm över att "få" gå tre mil på en högt trafikerad väg utan gångbana. Kanske i regn, kanske i vind, och troligtvis i uppförsbacke hela vägen dit. Men det är bara för att ni tänker helt fel. Det är inte själva sträckan som är saken. Det är missionet! Vi ska helt enkelt bara göra nått som vi inte gjort förut. Jag var visserligen sugen på att gå någonstanns ännu längre, typ Luleå. Men varken Hugo eller Samim var jätte förtjusta i att tälta så vi fick helt enkelt ta en sträcka som vi hinner på en dag.


Det blir nog inte riktigt som mitt senaste Mission och väskan blir snäppet mindre, men ändå ETT MISSION!

Grishunden Nelly

Som jag skrev tidigare hade jag lovat att vara hundvakt igår. Hund och hund i och för sig, jag är helt övertygad om att Nelly egentligen är en vanskapt gris, men eftersom chefen inte gillar den teorin och nu har betalt en hel massa pengar för att få en äkta fransk bulldog kallar jag det ändå hundvakt.

Jag hämtade upp henne i stan och skulle sedan ta bussen till Kungälv femton minuter senare. FAIL! Nelly är som tur är ingen stor hund men hon var verkligen inte sugen på att gå åt det hållet som jag var. Illusionen om att det var jag som var ute och gick med henne sprack inom två minuter och vi kom inte iväg åt rätt håll försen jag plockade upp henne och bar henne i famnen.
Jag och grisen känner varandra och har hängt på jobbet ända sedan hon var liten valp och efter en stund började hon samarbeta lite mer. Hon lät det till och med se ut som jag bestämde ibland när det gick förbi någon snygg tjej. Efter en timma gick hon snällt brevid mig och lyssnade när jag ropade på henne och jag kände mig som en stålt far. Nästan lite pappa träning det här.. Tänkte jag förnöjt och såg ner på min grishundsdotter med ett leende på läpparna precis som hon gjorde sitt bästa för att sträcka ut kopplet så att hon skulle nå en smaskig bajskorv som någon jättehund lämnat där tidigare.


Min lånedotter grishunden Nelly!


 
Vi lekte hela eftermiddagen och sen var hon med och träffade mina vänner på kvällen. Given succé och det var verkligen med kärlek som jag gjorde iordning en liten sovhög av handdukar för henne att sova på när det blev läggdags.
Det var inte med riktigt samma ögon jag såg på henne klockan halv sju imorse då hon hoppade upp i sängen och slickade mig i örat tills jag helt enkelt bara var tvungen att gå upp.


Lördagen ska bli starten!

Redan har mitt nya positiva tänkande gjort en karmatur som resulterade i att lördagen redan ser ut att bli en sjukt bra dag. Först ska jag vara hundvakt åt världens sötaste lille hundgris Nelly. Sen ska jag till min kära kusin tillsammans med en hel hög gamla vänner för att förfesta tillsammans och sedan in på fest i stan!

Någon god människa måste någon gång under dagen ha vart trevlig eller extra glad emot en annan medmänniska som i sin tur såg till att.. hm.. Lägga in sin mor på ålderdomshem så att min kära kusins mamma var tvungen att jobba kväll och ta hand om henne och på så vis lämnade huset tomt till öl/vin/drink/sprit-sugna 21,22 och 23åringar.

Vill förövrigt lägga in en liten notis och fråga vad det är för människor som hänger här på bloggen? Någon har nämligen sökt på; "rövslickande killar video" och kommit in på min sida. Öööh! What's that about? 

Nu är det fan dags för förändring!!!

Pratade nyss med Martin och försökte få lite medömkan över hur synd det är om mig för att jag är hemma och skadad och inte gör någonting.
Martin flippade över;

-Men vafaaaaaaaaaaan Nils!! Du kan ju göra tusen saker!!
-Men men.., Jag är skadad och pan..
-STOP!
Sen började Martin rabla saker fortare än en pensionär bryter lårbenshalsen en kall januaridag.
-Bluetoothragga! Gå in på ett kaffe, skriv ett meddelande och kolla om någon har på sin bluetooth och skiiiicka. Börja samla på saker, typ frimärken, okej kanske inte det, men men glasspapper! JAAA!
-?.. Jag bli inte skitsugen på att samla på frimärken eller glasspapper, men det är ändå riktigt kul att höra Martin,"idesprutan" Johansson gå igång.
-
Eller så kan du samla på löv! Du gillar ju träd. Jag tänker mig värsta expeditionerna för att hitta exotiska löv! Kanske snatta utrotningshotade växter på Universeum! JA! Det blir ju hur spännande som helst!
Martin fortsatte på samma sätt i 9 minuter innan jag kunde klämma in att mina makaroner troligtvis var klara för 8,5 minuter sedan.

Efter samtalet med Martin kände jag mig tom och lite avundsjuk på hur han alltid kan vara så positiv och kreativ. Hur fan orkar han blogga ombord på en båt? Där händer det ännu mindre än det gör här.

Då plöttsligt kom det avgörande ögonblicket!
 


Den kanske viktigaste chaillatten i mitt liv!-Vill du ha en chailatte?
Jag som alltid dricker vanligt te kollade förvånat på glaset som sträcktes ut mot mig. I mitt huvud formulerade jag det annars givna svaret. Nej tack.
Men inte denna gången!
-KLART SOM FAN JAG SKA HA CHAILATTE!
Jocke kollade förvånat på mig när jag svepte hela glaset på en gång.
Han insåg kanske inte vilken tjänst han gjort mig, men det var där!, när jag bröt den gamla te-vanan som jag bestämde mig. Att jag går hemma och har så tråkigt är enbart mitt eget fel. Nu får jag ta mig järnspik se till att göra något roligt. Och där med basta!


Lite ljus..

Jag måste erkänna att jag varit lite nere på sistonne. Jag mår helt enkelt mycket bättre när jag får röra på mig, promenader hjälper, men jag menar röra på mig på riktigt. Typ klättra på vulkaner, skata, lyfta stockar en hel dag eller hoppa från höga höjder (,helst ner i vatten). På grund av att två små ledband fick för sig att gå av så blir det inte mycket sånt och jag blir helt enkelt lite nedstämd av bristen på sporter där man kan bryta andra handleden. Men..

Väldigt små saker kan göra en på så mycket bättre humör.

Som häromdagen då jag skulle till sjukhuset för en check-up på armen. Satte mig på den spårvagn som statistiskt sett måste ha cirka 400% mer skadade och svaga människor ombord än någon annan. Sjuan som stannar vid Sahlgrenskas huvudentre. I vilket fall är detta en plats lika god som någon annan att göra en god gärning på och starta en karmakedja som i slutet både kan rädda humör och säkert även liv.

Jag satte mig längst bak på den fulla spårvagnen och kollade på de andra resenärerna och började ljuga ihop historier om deras liv som vanligt. Lyckades till och med att tjyvläsa ett halvt om halvt porrigt sms som otippat nog skrevs av en pryd liten bohemtjej. Sen såg jag att en äldre dam som stod lite längre fram såg lite besvärad ut. Hon stod långt ifrån mig så jag kunde inte ge henne min plats. Men efter en stund så frågade hon själv en ung kille om hon kunde ta hans plats för hon höll på att svimma.

Givetvis gav killen som nog inte hade sett henne innan, henne sin plats och damen kunde pusta ut. Detta var en fin gäst men det som var ännu finare var att en annan kille som uppmärksammade det hela, kollade sig omkring och gav damen som stod brevid honom sin plats. Och precis då gick det på en tant så jag kunde ge henne min plats. En god gärning som resulterade i tre. Nu överlevde tanterna dagen och kom hem i tid till bingon, kanske vann en av dem 690kr och skänkte 450 av dem till rädda barnen. Nu kan en före detta urfattig liten flicka få råd att lära sig engelska, studera och kanske, om 15 år hitta botemedlet till cancer. Allt för att karman multiplicerade en god gärning. Och om inte annat fick det i alla fall mig på bra humör.

Att jag sen på sjukhuset fick mitt gips nedkortat så att jag nu kan röra på armbågen gjorde bara dagen ännu bättre. Lite ljus i den gråa vardagen för att sjukskriven trädklättrare.

Undrar om Åsa som kommenterade på diskinlägget tänker sig att jag gjorde även detta naken?


Ingen inspiration..

Asså jag har helt enkelt inte en aning om vad jag ska skriva om. Jag vägrar skriva någonslags fjortisblogg-jag-va-och-fikade-med-hugo-idag värdelöst skitsnack som ingen vettig människa kunde bry sig mindre om och jag har inte gjort något annat.

Jag måste helt enkelt se till att hitta en så hög höjd som möjligt och meditera lite över livet så att jag kommer tillbaka i kreativt-blogg-tänk igen.


Där på berget i Vang Vieng, Laos var det andra bullar. Då räckte tiden inte till, Nu tar den aldrig slut..

Mowgli!

Satt vid köksbordet på morgonen och tänkte att fan måste ta tag i att styra upp nått kul med djungelpojken snart. Vi har ju inte setts sen Bali. Och vips två timmar senare står han på pressbyrån och köper cola! Verkligen sjuktkul att se honom igen och vi bestämde att vi ska ut och vandra snart. Synd bara att alla arbetande människor är lite mer upptagna än oss sjukskrivna, men han lovade att ringa nästa gång han var ledig. Ska bli askul!

Den svåra konsten att.. .. DISKA!

Hitills har min arm som inte alls är lika förtjust i mina brädsportshobbies, inte alls vart till så mycket besvär som jag trodde den skulle vara innan operationen. Visst är det lite klumpigt att sova med en gipsklump som är vinklad 90grader och visst är det meckigt att stoppa armen i en påse varje gång man ska duscha. Men förutom det har det verkligen varit förvånadsvärt lätt att leva med gips från tummen till armhållan.

Fram tills nu.. I lördags flyttade jag nämligen ifrån mitt stjärnbecklädda flickrum och in till stan. Att JAG flyttade är kanske att ta i. Jag skötte visserligen min del som arbetsledare exemplariskt och slog bara Linus och Jocke, som bar på mina grejer, ett par tre gånger med min slavpiska. Men jag måste ändå ge mina två flytt-trälar ett stort tack för en bra insatts.
Vi hade givetvis en liten get-together på lördagskvällen och kollade fotboll och drack öl. Sen åt vi mat. Hugo kom med naturgodis osv osv.. Det blev helt enkelt en hel del disk!

-Det tar jag i morgon när jag är själv.. Tänkte jag och hade inte en tanke på att det kunde bli lite problematiskt med en arm.

Söndag eftermiddag; spolar jag upp vatten, slänger i en skvätt diskmedel och tar upp diskborsten. Just Där! inser jag att..
Vafan, hur gör jag nu? Jag sticker ner borsten i ett glas och det studsar givetvis iväg i det skummande vattnet. Alla tallrikarna börjar fnissa lite åt mina värdelösa försök till att jaga rätt på glaset så jag ger mig på dem istället. Lyckas faktiskt att få bort en liten, liten makaron. Där fick du! Tänkte jag lyckligt för att en sekund senare tappa en mugg så att det skvätte upp vatten över hela den gipsade armen.

-FAAAN! skrek jag och skyndade iväg för att få det torrt igen medan alla besticken, kopparna, glasen och de värsta retstickorna av alla, Tallrikarna skrattade åt mig.


Mission impossible..


Det gick helt enkelt inte. Tur man har bra vänner som gör det mesta för lite gratis mat. Tack Linus! Du är välkommen när som helst!


Profilen Joel!

Vi kan lägga upp det såhär;
Någonstanns i Göteborg, Kungälv eller på andra sidan jorden är det fest. Alla är glada, dansar, tjoar och schimmar. Sen går en/ett vas/tavla/spegel/ölglas i golvet. Joel är 92% av fallen inte skyldig. Men varje gång, VARJE GÅNG!,  är han max 1,5 meter ifrån olyckan.


Var bara tvungen att ha med denna bilden för att Joel hatar den och untaggade sig själv på facebook! REVENGE! WIN!!Kanske har han bara haft ett väldigt oflyt etthundratjugosex gånger, kanske inte.. Det är i alla fall ingen hemlighet att vi i kompisgänget kan sitta fem pers och tjöta en hel kväll utan att någon granne bankar i taket, men så fort Joel gör entre höjs ljudvolymen med 640procent inom tre minuter och grannar, min far, och folk två kvarter bort får koncentrera sig dubbelt så mycket för att höra vad killen på rapport säger. Ingen kan förklara varför och även här är Joel "oskyldig" men har ändå en lättupptäckt knytning till, den nu på alla i rummet höjda röstvolymen och diverse smällar, krashar, gap-skrik-skratt och superhöjningar på teven eller stereon då en, enligt Joel, bra trance, förlåt, house(viktigt! Trance - töntigt, house - coolt)-låt går igång. Givetvis vill Joel att vi ska tacka honom efter att vi fått våra trumhinnor spräckta av värdelös datormusik, det var nämligen han som "hittade" just den här låten "först". Det är jätteviktigt för Joel.

För vissa kan det vara lite svårt att förstå varför Joel är som han är och varför han blev så. Svaret på den frågan heter "It", eller möjligtvis "the Texas chainsaw massacre". För när vi andra satt och kollade på alla barnen i bullerbyn var Joel redan djupt insatt i mord, massmord, motorsågsmord, galen-clown-mord och diverse tarm och inälvssplatter. Sedan satt han i skolan och målade anabolaturtles med kanyler i armarna som sliceade varandra med diverseknivar, svärd, motorsågar. Då var han sju år... hm..
Vet inte riktigt hur detta på senare år urartade i ett övermänskligt självförtroende och en rätt skev syn på vad som är roligt och inte roligt men man tycker ändå att det måste ha påverkat den lille Joel.Även om Joel kan vara mycket att tas med och ofta tar lika mycket plats i en grupp som sex belgianblue tjurar som någon satte steroidsprutan fel på och träffade självförtroendet istället för skinkan, så är han ofta en sjukt bra kompis. För under den hårda ytan och alla;

-Tjeeeeeeeeeeeeeeenare brrrrrrrudar! (Joel är förövrigt den enda i Sverige förutom Ragge som kan få hångla med en tjej efter att ha skrikit denna fras i örat på henne..)

..så vill han faktiskt väl och menar(oftast) inget illa. Han är den av mina närmsta vänner som jag känt kortast och ändå är han troligtvis den jag har skrattat mest med. Vi gillar båda att diskutera och destå fullare vi blir tillsammans destå lägre sjunker humorn. Många människor har nog undrat vad det är för fel på dessa två om vart annat skrikskrattande helt allvarliga extremt ironiska killar som hängt upp sig på någon liten detalj på bussen hem och kan diskutera detta i två och en halv timma utan att sänka entusiasmen för fem öre.

Här är klippet från mitt och Joels möte i Indonesien igen.Jag gissar på att det tar ca 12minuter innan Joel ringer och skäller ut mig för att jag lade upp bilden på honom..

Psykadelisk comeback..

Så nu har jag spenderat ännu en dag med att inte göra någonting. Om det inte hade vart för att jag med mina sista krafter lyckades samla ihop ett par vänner för att gå ut och ta ett par öl ikväll, hade jag troligtvis vaknat upp död imorgon.

En sak som gjorde mig lite glad förut var att jag hittade ett tält på rustas hemsida jag ska köpa. 399kr.

-Wallah!, Jag ska campa snart!!! (Läs med Iran-Svensk brytning.)

Ni kan numera kalla mig ensamcamparen, typ som ensamseglaren, fast i skogen. Jag har typ aldrig campat i hela mitt liv så det kan nog bli lite spännande när jag är helt ensam, med en arm, utan scoutskills, i mörkret, framför min brasa i trädgården..


Jag hoppas denna bilden väger upp den brist det har vart på psykadeliska ögon på sistonne.

Nu ska det som det tydligen heter i Sthlm ÖLAS!

Nu börjar det bli segt!

Nu har det börjat. Det som jag in i det sista försökte skjuta ifrån mig. Myror i brallan. FAIL!
Det har gått exakt en vecka sedan jag kom hem från sjukhuset. Det har faktiskt gått ganska bra. Fint väder att vara ute och glassa i och ovanan att ha tid över här hemma i Göteborg och Kungälv gjorde den första veckan lätt att klara av men nu..

Jag var och kollade när min kusin tog studenten idag. Alla glada människor och studenter i extas gjorde så att jag kom ihåg hur kul det var på min student.. tänkte sen vidare på hur kul det var på resan.. och hur kul nästa resa skulle kunna bli.. Blev helt enkelt stört rastlös och kan jag inte komma på någonting som jag kan göra för att bli av med det.


Jag ville bara hoppa i tillsammans med alla de lyckliga studenterna, men gips tål tydligen inte vatten..


Traderatågluffargrejen som Helena tipsade om gjorde inte saken bättre. Jag gick helt enkelt in på tradera och hittade en hel massa biljetter till platser jag vill åka till men inte har råd. Var tvungen att snabbt stänga av datorn för att inte falla ännu djupare ner i en rastlösdepression.

FAN! Jag vill jobba och tjäna pengar och resa och träffa nya människor och testa nya saker och se nya platser och skata och åka snowboard.

Tack Jocke..

Än så länge har det faktiskt inte var några större problem med min något klumpiga och stela gipsarm. Lite obekvämt att sova och en aning varmt i solen, men annars rätt lungt. Tills i fredags..

-Men fan är det inte segt att ha gips ändå? Jocke knackar lätt på min arm..
-Äh vafan.. inte särskilt.. klart det är li..
-E de inte varmt?
-Äao lit..
-Tungt? Jobbigt att klä på sig? Svårt att duscha?
Jag kan inte låta bli att skratta lite när jag svarar.
-Nä jag är ju lite van nu.. Allt tar lite mer tid men det är lun..
-Men känner du aldrig bara för att strääääääcka ut armen?!? Jocke sträcker ut hela armen och visar med hela ansiktet hur underbart skönt det är.. -Jag hade fått ett spel om jag inte kunde sträcka på armbågen då och då. Har du aldrig lust för det? 
Jag sitter helt tyst och kollar allvarligt på honom i trettio sekunder.
-FAAAAAAAAAAN! Inte försen NU!!!

Så det enda jag tänker på sedan dess är hur skönt det hade vart att sträcka på armen och att jag verkligen vill göra det!

Tack Jocke!

Värdelösa SJ!

Idag ringde jag taggad så in i bomben till SJ för att kolla upp lite närmare på vad det skulle kosta exakt med ett tågluffarkort i Sverige och vilka antal dagar det fanns att välja på.

FAAAAAIIIIIL!

Dom har fan inga tågluffarkort i Sverige! Värdelöst!!!
Hur fan ska 22åriga killar som gillar tåg då kunna ta sig runt i landet när deras ledband i handleden är av och hindrar dem från att köra bil???

-AAAAAAAAAAAAARGH!
-Jag vet det är lite dåligt..Den mycket feminina men manliga rösten på SJ's kundservice verkade lite orolig över mitt blodtryck.
-Det var ju min plan för att inte tyna bort i sommar!!
-Men du har ju alltid "tågluffa i Norden"-kortet..
-Va?.. Det hördes nog till och med genom telefonen att jag torkade tårarna och sken upp.
-Det kostar 1500-2000kr och då får du halva priset på tåg i Sverige
-?!?!?! Jaha tack, det låter ju som en strålande deal! Mitt blodtryck Hulkenpeakade.. -AAAAAAAAAAAAARGH!

Jag fattar inte! Hur kan ett skrutt-rabattkort som ger halva priset i Sverige kosta nästan lika mycket som ett europa-tågluffarkort?

Trädklättring SM resultat..

Kom precis på att jag aldrig skrev någonting hur det det gick för team trädakuten A.k.a Team Träkuken i trädklättrins SM. Jag var ju inte med på grund av att det bara var tre dagar innan min operation. Men både Ted och Jorian tävlade i novisklassen och Henke "Chefen" i A-klassen.

Man kan säga att vissa i laget är snäppet mer tävlingsinriktade än andra. På ena sidan har vi Henke som började Thaiboxas som nioåring i ett buddisttempel i Thailand, flyttade till Sverige och började med taikwando. Tränade cirka dygnet runt och har hittills aldrig erkänt att han har förlorat, någonsin. Å andra sidan har vi Jorian. En något mer avslappnad rastafari som troligtvis inte har deltagit i någon sport hemma majorna med någon annan inställning än "-bara man gör sitt bästa". Mitt emellan dessa två motpoler har vi Ted, prylgalningen som fem gånger av fem sitter och läser klätterutrustningstidningar även om det finns Moore eller slitz i närheten, som nog inte bryr sig så mycket om själva tävlingen mot andra men ändå är grymt laddad för att bevisa för sig själv hur duktig han blivit och vilka nya grejer han kan använda.


Medan Jorian troligvis var ute och rökte och Henke satt och skakade i ett hörn på gränsen till att gå in i en stressvägg på grund av 124 kunder, tre extra knäck, alldeles för mycket räkningar och lite tävlingsnärver, gick Ted igenom liiiite utrustning som han ville ha med.


Väl nere i Skåne satte Henke direkt igång med att kolla in motståndet, Ted att kolla in karbinhakar, Jorian tände en cigg och jag spanade brudar. Allt var som vanligt..
Henke satte genast igång med att diskutera strategier..

Jorian har övat länge och kan nu rulla ihop sig som en armadillo och sova. Kanske ser ut som han pillar med sin såg men ICKE! Han stod såhär i 45minuter..Och Henke diskuterade strategier..Ted vann novisklassens fotlock på 22sekunder. Tog ingen credd alls utan tackade sin perfekt knutna prussikknop.

Och Henke diskuterade strategier..  


Och det gick bra för Ted i Speedclimben..
 
Och Jorian chillade..

Och Henke fortsatte att diskutera strategier.. 


Henkes bästa gren var workclimb där han kom trea av de runt 30 tävlande i A-klassen..Sen diskuterade han det...och jag lekte..

Så hur gick det för team träkuken?
Henke kom 11a av de 35 tävlande i A-klassen och fick pris för sin prestation i workclimb där han kom trea.
Jorian uppnådde sitt mål och kom inte sist
Och Ted kan numera kalla sig etta i Sverige (av noviserna då alltså!) Grattis TED!


Våra stolta pristagare!


Och bäst i Sverige för tredje året i rad Johan Gustavsson från Jörlanda norr om Gbg. Helt stört bra. Jobbar för Hartill trädexpert.

En vecka kvar på flickrummet..

Om en vecka är det Sveriges nationaldag och då ska det firas. Kanske inte så mycket att det är landets dag som att jag flyttar ut från mitt lilla rosa stjärnbeklädda flickrum.
Det har vart en trevlig tid hemma hos mor, far och min rumsstjälande lillasyster. Men nu är det snart äntligen dags att byta miljö för en tid. Har visserligen bara fått en sommarlägenhet. Men eftersom vi sjukskrivna inte riktigt har det champagne-sprutar-gott ställt på ekonomi-fronten gör det inte så mycket.

Ska bara bli skönt att bo själv igen och slippa pendla in till stan varje gång man vill ta en fika efter klockan fem på en vardag.

Vi ses i stan!


RSS 2.0