Plötsligt hände det!

Precis som Mikael kommenterade här för ett tag sedan då jag uttryckte min frustration över lägenhetsmarkanden i göteborg; Plötsligt händer det! Gjorde det de också.

Jag har inte vågat skriva någonting om det för att det skulle kunna bli jinxat, men nu känner jag mig tillräckligt säker för att gå ut med det. Jag ska lämna flickrummet. WIN!

Mitt i en film förra söndagen så ringde det på min telefon.
-Tja, såg er annons.. Är ni intresserade av en fyra i Johanneberg?
-Öh.. Jag trodde nästan att det var på skoj. Annonsen var ju ungefär en månad gammal vid det här laget.
-Jag ska ut till sjöss och hyr ut 1a Januari till 1september.
-Det låter jättebra. Jag lyckades äntligen klämma ur mig nått.. Klart vi är intresserade, när kan vi komma och kolla?

Jag och Linus åkte och tittade på den dagen efter och blev verkligen jätte nöjda. Den är inte jättestor, men det är nära till stan och hyran är riktigt överkomlig. Så vi snackade med Jocke som också ska vara med och dela men som för närvarande befinner sig i Sälen och tackade sedan ja. Igår fick jag ett mail att vi passerat betalningsanmärkningsgranskningen och han nu skulle kolla med värden om hur vi ska skriva kontrakt.

UNDERBART! Snart är man Göteborgare igen då, istället för förort-till-förortens-bo som mina kära kusiner har kallat oss.

Det är jag som är Malin Bayard..

För några veckor sedan satt jag och min kära familj vid köksbordet och avnjöt en av fördelarna med att bo hemma, mammas mat. Min syster berättade om hur någon i hennes stall hade vart på ridtur ute i svartedalen (ett naturreservat i närheten av där vi bor).

-Varför följer inte du med mig ut i skogen och rider? Frågade hon mig och såg utmanande ut..
-Vet du va.. svarade jag och tänkte på Jim Carrey i "Yes man" ..Jag har ridit alldeles för lite i mitt liv. Jag är på..

Sanningen är den att jag aldrig har ridit förr om man inte räknar med varvet runt den lilla manegen i slottskogen med en en timma kö för att bli runtled i två minuter då jag var fyra och ett halvt. Moa som kanske inte hade väntat sig ett så positivt svar så fort hade en övertalning på tungspettsen när hon insåg att jag hade svarat ja.

-Öh? Va? Vill du?.. Hon gick från förvånad till glad.. Men då bokar jag en tur snart då.
-Gör så.. Här kan man ju inte gå runt och aldrig ha testat att rida heller, fungerar ju inte alls..

Jag ringde upp min kära vän Linus som alltid är på nya roliga upplevelser.

-Hej Nils!
-Linus! Känner inte du att du har ridit alldeles för lite i ditt liv?

Det blev tyst i tre sekunder innan medan det gick upp för Linus vad som skulle komma härnäst..

-Hahaha, Jo Nils, det känner jag definitivt!
-Bra Linus! Då ska vi ut och rida i skogen snart.. På?
-Givetvis Nils!
-Underbart Linus!
-Mackipack é här han med, ska jag fråga honom också?
-Givetvis Linus.
-Mackipack é på.
-Då kör vi.. Ska vi säga att vi ses hos mig snart och kollar på cowboyfilmer som förstudier?
-Jepp!

Moa styrde upp en bokning och i morse bar det av ut till Nordritt som stället där hästarna hyrs ut heter. Där träffade vi Pia som troligvis är fyra gånger bättre på hästar än självaste riddar Arn. Vi fick först borsta hästarna lite och sen sadla dem. Sen sa hon;

-Drar du i den här svänger hästen höger och i den här så svänger den vänster. Tryck med hälarna så går den framåt. Hoppa upp!

Glada men aningen nervösaJag, Linus, Marcus och Moas pojkvänn Emil som fortfarande fnissade åt varandras ridhjälmar insåg att hon ville ha upp oss på dessa okontrolerbara bästar ögonaböj, slutade genast fnissa.
Men det gick faktiskt riktigt lätt. Min bäst/häst hette Baron och jag insåg fort hans förkärlek för blöta buskar. Spelade ingen som helst roll hur mycket jag drog i läderremmarna, han gick in i varenda buske och inom tio minuter var båda mina ben pisseblöta. FAIL!


Vi hann inte riktigt komma till det här med finess

Men efter ett tag hade han hävdat sig nog och lät mig faktiskt styra lite. Kändes faktiskt ganska coolt att vara ute i skogen, på ryggen på ett djur som väger minst ett par hundra kilo, och som faktiskt går precis dit jag ville att den skulle gå.. Nästan varje gång.

Efter en stund hade vi alla fått en någorlunda koll på hur det fungerade och Moa och Pia hade nästan slutat skratta åt hur roliga vi fyra amatörer så ut. Då skulle vi trava. Pia, hennes hästar och trav kan vara pungens fiende nummer ett och om nu jag hade några simkunniga blivande barn kvar efter att ha hängt i en klättersele de senaste åren så är de nu defenitivt halta. Jag kommer aldrig få barn.

-Ni skumpar i otakt.. sa Pia som om det var någonting man kunde kontrolera.. -Gör såhär..
Vi som inte såg någon som helst skilldnad på vad hon gjorde försökte skumpa "i takt" så gott vi kunde men blev all ganska nöjda med att komma fram till skogen igen för att låta våra stackars skinkben vila.Vid nästa öppna yta skulle vi gallopera. Tänk er att vi ALDRIG ridit förut. För femton minuter sedan visste vi inte hur man fick hästen att svänga höger. Nu skulle vi gallopera och med travens mycket effektiva slakt av alla framtida generationer Nils i färskt minne måste jag erkänna att jag var liiite nervös för hur detta skulle gå.

Det visade sig att galopp var riktigt bekvämt. Jag kände mig troligtvis precis som Clint Eastwood eller Lucky Luke måste känna sig hela tiden på prärien, fast kallare. Det var verkligen en ny känsla att sitta på en häst man har cirka 23% kontroll över, då den springer för allt den är värd mellan träd som är precis lika hårda som dom ser ut. Underbart!


Vi var ute i ungefär två timmar och till slut kändes till och med trav någorlunda bekvämt eller i alla fall uthärligt. (Kan ha vart för att baken var avdomnad.) Även om jag inte planerar att byta stil, gå i ridbyxor varje dag och skaffa mig en prenumeration på tidningen häst, kan jag utan tvekan tänka mig att rida igen. Rekommenderar alla som inte testat att göra det http://www.nordritt.se/ 500kr för två timmar eller 700kr för en dagstur på fyra-fem timmar med fika.

Överhuvudtaget var det en bra mycket roligare söndag än vanligt!

Diskussionen på backpacking..

pågår än..

Kolla in den här.

Kontakter..

Det bästa med att resa är att träffa nya människor. Jag älskar när det då och då kommer ett facebook mail från andra sidan jorden eller ibland andra sidan Göteborg från någon man träffade en kväll i Laos förra året. Eller på en båt i Vietnam eller i lineuppen vid en våg i Indonesien.
En av dessa kontakter som jag faktiskt träffade i ett par dagar i Laos är Jocke från Norr. Ingen anning varifrån men han pratar som en norrlänning så jag la ihop ett och ett. Ni får gärna kalla mig Sherlock. Gör det.. Nu.. Okay.. I alla fall.. Norr-Jocke hade de flesta gånger jag träffade honom i Vang Vieng precis som de flesta andra inklusive mig själv som man träffade där minst en flaska Lao-Lao i kroppen vilket gjorde att vi alla enbart pratade lao, och inte förstod ett enda ord av vad vi sa. Men då jag träffade honom i Sthlm i somras när jag var och hälsade på Ida visade han sig vara en riktigt skön lirare.


Norr-Jocke


Två gånger har han skrivit till mig på facebook och det har sett ut ungefär såhär..

Brev ett.

Mallorca i övermorgon?
Tja NissePisse. Vet du vad! I övermorgon ska jag och några polare till Mallorca. Vi har en plats över och känner du fört borde du hänga på. Boende är gratis och flyget kostar 1500. Bärsen blir också billigt för jag känner dom som jobbar där. Hör av dig!
Peace

Med tanke på att vi har träffats två gånger måste jag säga att jag redan här kände att detta var en mycket bra kontakt. Jag gjorde mitt absolut bästa för att styra upp det men på grund av att jag skulle flytta och att 1500kr var ungefär precis 1500kr mer än vad jag hade gick det inte. Men nu i veckan fick jag ett nytt mail från Norr-Jocke.

Brev två.

Alagna vecka fyra!
Hej! Som du kanske vet så jobbar jag som skidguide i Italienska alperna på vintern. Har i alla fall satt ihop ett litet billigt packet för polare vecka fyra så vill du åka puder och hänga med ett skönt gäng är det bara att hänga på! Minibuss ner och flyg hem, extra billigt hotel pga lågsäsong.

Jag sneglade över på mig nya bräda som jag alltid har inom räckhåll om så bara för att smeka den lite och tänkte i ungefär 0,2sek. Ringde chefen och fråga om det var lungan att jag åkte iväg en vecka för att hela själen. Det var det.
Sååå jag ska till Alperna i januari! WIN!!!

Det engelska köket..

Tro det eller ej men vi han med mer i England än att bara olla kända saker. Okej då, inte mycket mer men vi fick i alla fall lite engelsk kultur i oss. För det första drack vi te. Vilket jag i och för sig gör varje dag men ändå. Det blev enorm uppståndelse när jag bad om att inte få mjölk i min andra kopp..
-What?
-No milk please..
-No milk?
-I like it black..
-Black? Sarah såg helt oförstående ut.. Are you sure?
-Yes.. Herregud vilken grej det här var då tänkte jag och sträckte mig efter koppen hon höll i handen.. I always drink my tea without milk..
-But are you sure that the tea in sweden is the same? Deras mor som suttit i köket och lyssnat ser lika oförstående ut som Sarah.
Men SERIÖST! tänkte jag.. -Yes pretty sure, Doesnt matter what kind of tea I like it black..
-Okay then.. sa Sarah men gav mig fortfarande inte muggen..
Martin ger mig en blick som säger-förihelvettetalitemjölkitehelvettet!
-Okay a little LITTLE sipp of milk..
De båda generationerna av familjen Gardner skiner upp precis så som solen aldrig gjort i England och äntligen får jag mitt te, grumligt och lite mjölkfärgat, men jag fick det i alla fall.
-Proper English Tea is always served with milk.. och där med basta!

Jag och Martin med våra Proppah English Tea..Den andra delen Engelsk mat och dryckeskultur som vi fick inmundiga var Fish and chips. Fish'n'chips. Fisk och potatisklyftor. Asså.. öh.. Fish'n'chips är världskänt. Det omnämns titt som tätt i filmer. Storfilmer. Alla vet att i England, där du, där har dom Fish'n'chips. Fisk och klyftpotatis..
Vi beställde var sin och fick varsin kebabtallrikskartong med den engelska delikatessen, vi öppnade sakta och dramatiskt våra lådor med nio engelska förväntasfulla engelska ögon var, riktade emot oss (En av tjejerna i gänget skelar, "lite") Och där låg den. En helt vanlig sprödbakad fisk och helt vanliga klyftpotatis. Jag försökte se så överlycklig ut som det förväntades av mig men det var svårt..
-Have some of the beanjam on it, I swear this is Englands best Fish'n'chips.. Alla nio britter nickade stolt..
Nog för att det var gott och fyllde magen det gjorde det. Men det är som om man skulle åka till USA på pilgrimsfärd bara för att äta en äkta big mac. Eller gå på fin cuisine i Frankrike och beställa crepes. Pannkakor liksom. wow..

Sprödbakad fisk och klyftpotatis.Ollningsweekend i Drottningens England..

Som andreman i Ollningslandslaget kan jag nu medela att truppen har inlett försäsongsträning. Vi tog oss till London för att få lite extra gnista. Jag misstänker att det finns folk därute som har ollat alla möjliga saker men försök er på att klå mina claims!'s som bland annat innefattar;

*Den Vietnamesiska gränsen (Som förövrigt är bevakad av Viet Congs beväpnade och hämd-mot-vit-man-hungrande söner)

*Ankor Wat (1000år gammalt tempel som dyker upp i bland annat djungelboken och Tomb Raider.

*Värmlands högsta utkikstorn (En tidig erövring från klassresan i femman)

*mm,mm

Och nu då efter ett hastigt men välplanerat move mot min lagkamrat men även störrsta konkurent..

*Tower Bridge (Stor känd gammal bro i London)

Men för att behålla lagandan lät jag honom ta The Monument och sedan gjorde vi en gemensam claim på St.Pauls Cathedral..

Tower Bridge.. CLAIM!

Martin och the Monument.. Claim!

Den luriga hårt bevakade St.Pauls Cathedral tog säkert tio min innan vi fick en ögonblicks chans som vi förvaltade väl.. CLAIM!


London och Leeds!

Here I come! Kommer hem igen på måndag! Puss och kram

Svensson-blondinbellablogg..

Känner att jag nu, trotts mina tappra försök att låta bli, har drivit denna bloggen till total Svensson-värdelös-blajja. Blondinbella.se nästa. Eller kanske gråhåriganisse.se..

Skit.. Skitsamma.. Det är fan inte lätt att skriva intressanta saker om ointressanta saker. Jag vet vad som behövs. HÄNG MED MARTIN!!! Så därför har vi bokat in en långweekend till London där vi ska göra sånt som bara Solguden Ra vet om i förväg. Vi ska möta upp Sarah, Jamie och Flora som jag senast hängde med i Indonesien och ja.. bilden talar väl kanske för sig själv..


The Green box, Kuta, Bali, Indonesien någon natt runt 02:00 våren 2009.

FAN VA KUL DET SKA BLI!

Update; livet och lägenhetssökande.

På sistonne har jag jobbat, och jobbat, drukigt vin med en ny vän, känt mig sjukt gammal när jag hängde med mina föräldrar på min kusins förtiofyraårsmiddag frivilligt och tyckte det var trevligt. Jobbat lite mer och tagit fram min nya snowboard och ömt putsat den.

Jag har även tillslut insett hur SJUKT svårt det är att hitta en lägenhet i staden göteborg. Folk verkar dessutom antingen ha svårt att förstå vad vi skrivit vår annons, eller bara skiter i vad det står eftersom hela markanden på andrahands lägenheter är desperat. Vi skriver klart och tydligt att vi vill ha en lägenhet I GBG eller i alla fall max 10-15minuter från centrum. Förutom den bakterierädda-hypokondriske-pizzabagar-bankrånaren så har jag sammanlagt fått fem svar på annonsen.

1. Fin villa i södra skärgården. 25 minuter med båt... FAIL!
2. Övervåningen på en villa i Säve. Om det ens går bussar därifrån så är det typ max 3 ggr/dag och vi snackar inga 15 minuter. FAIL!
3. Fint hus med havsutsikt. Nyrenoverat och blahablaha.. Bra bussförbindelser. Skrev inte vart adressen till huset låg så jag kollade på eniro. SKÄRHAMN! 7 MIIIL från Gbg. Sjukt bra bussförbindelser en timma och fyra gånger om dagen. FAAAAAAAAAAAAAAAAAAIL!
4/5. Någorlunda bra men ville inte hyra ut försen till våren.

När villan i Skärhamn dök upp på kartan var jag om man utryckter sig milt, extremt nära ett frispel. Hur fan kan det vara så svårt att hitta en lägenhet? Ibland känns det som om jag det är större chans att jag blir pokermiljonär en hittar en lägenhet innan 2011. Och sannolikheten för det är ungefär lika stor som att Rosa, mjölkon i bregottreklamen, vinner V75.. Inte jättestor..

Lycka!

Lycka är inte att ha ett bra jobb, det är inte att ha en fru eller flickvän som älskar en, det är inte att vinna en miljon på lotto, det är inte att åka jorden runt.

Det är att hämta hem sin blänkande nya SNOWBOARD! Lycklig!

 

Burton Mayhem 158 bräda och Burton Cartel bindningar.Lägenhetsvisning.. hos en bankrånare..

Efter att ha haft en annons ute på blocket i två dagar utan att få minsta respons blev jag givetvis lycklig då det äntligen plingade till i min mobil;

"Jag har en fyra, tre minuterna med spårvagnarna från stan. Intresserad?"

Jag ringde genast upp och en trevlig man med en "aning" iransk brytning berättade att han hade en lägenhet som han ville ha uthyrd så fort som möjligt;

-Jätte bruttum, kan ni bo här imorgon?
-haha, njae vi kommer gärna och kollar på den först?
-Kolla och kolla, den är fint! Bra spårvagn bara tre minuterna till city och allt! Bo? Imorgon?
-Vi kommer nog och tittar på den först ändå.. vad ligger hyran på föresten?
-18 000 bra hyrra!!

Jag insåg direkt att det var ett överpris som hette duga på en lägenhet i det området, men eftersom ingen annan hade hört av sig tänkte jag att jag i alla fall kunde gå och kolla. För skoj skull..

-Okej, jag kommer förbi ikväll!

Vi lade på och jag ringde Linus för att berätta. Han sa precis vad jag hade tänkt. -Aldrig i livet dom pengarna och speciellt inte där. Så jag tänkte att det kanske var slöseri med tid att åka dit och slängde iväg ett sms till killen med lägenheten.

"Vi tycker det är för mycket pengar. Men tack ändå!"

Svaret kom inom tre och en halv sekund.

"Ok. Jag fatta, Du tyckar det är ett dåligt pris. Jag går ner 15 000. Super Billigt!"

Jag fick en shock, killen tog bort 3000 av hyran på en sekund. Detta verkade lite mer än skumt och jag tänkte att lika bra att försöka med en fuling.

"Vi är ändå inte intresserade, ska kolla på en fyra mitt i city för 11 000, men tack ändå igen."

"Jag har jättebråttom. 10 000 är mitt sista pris. Måste hyra ut jättefort!"


Han hade alltså gått ner 8000kr i hyra på mindre än tio minuter. Det verkade mer än skumt, men jag blev än mer nyfiken och skrev att vi skulle komma och kolla ändå. Sagt och gjort. Jag plockade upp Hugo och Jocke och vi åkte dit för att titta.

Vi möttes i dörren av en man i fyrtiofemårsåldern med ett stort smil över läpparna. Jag sträckte fram handen men han drog tillbaka sin och sa fortfarande lika glad.

-Hoppas du ursäktar mig, men jag tar inte i hand.
-Ja man kan inte vara nog försiktig i influensa tider.. sa jag och skrattade.
-Nej. Sa han och skrattade inte...
-ööh okej.. jag försökte rädda stämningen. Samtidigt som jag såg mig om i en lägenhet där jag inte för allt i världen skulle vilja bo.. Så detta är lägenheten..?
-Nej, nej, nej.. Han växlade blixtsnabbt tillbaka till smilet igen..  Snart ska vi gå dit, men ni är tidiga, ska bara göra klart pizza. Sen går vi! 75kr i affär.. Han skrattade. Dom dumma i huvudet!!! Mina pizza är nästan gratis. hahahaha! Han såg ut som om han hade kommit på botemedlet mot cancer. 75kr! hahaha

Ooookej, tänkte vi och följde på hans inrådan efter honom in i köket och mötte hans kompis som till skildnad från pizza-killen vi mött i dörren tog i hand.
Vi tjötade lite medan vi väntade på att det skulle bli dags att ta ut deras middagspizza ur ugnen. Jag frågade varför de ville hyra ut och varför det var så bråttom.
Efter en kort pinsam tystnad mumlade han något om att Sverige var svinkallt och att han och vännen var tvugna att åka till Thailand, jättesnart, jättebruttum, för att det var så himla kallt här. Han började smila igen, antingen för att han tänkte på det varma Thailand (eller för att han tyckte att det var ett bra svar och en bra andledning han kommit på..)

-Du måste ha ett bra jobb som kan dra till Thailand sådär på studs i ett år utan problem
.. sa jag och började nästa fnissa över hur fort han gick från sitt trevliga glada smil till sitt nervösa nästan blyga ansiktsuttryck, påminde lite om ett barn som blivit påkommet med att ha snott kakor, för andra gången.

-öh.. öh..
Han kollade på sin vän som för att få hjälp.. Öh.. Vi har vunnit lite pengar. Jag, Hugo och Jocke tänkte samtidigt -Han har rånat en bank. Han bytte snabbt samtalsämne och frågade underligt nog om vi ville ha handdessinfektion. Innan någon han svara ja eller nej hade han fyllt alla våra kupade händer med en riktlig mängd från en av de FEM flaskorna med dessinfektion som han hade på köksbordet. Jag, Jocke och Hugo kollade på varandra och sen tillbaka på den bakterie-hypokondriske pizza-mannen som till 99% chans var på rymmen, medan han eldade bort alla bakterier på filtret i den cigarett han hade i handen innan han tände den.

Han han erbjuda oss handdessinfektion två gånger till innan pizzan var ute ur ugnen och vi kunde gå till lägenheten.

Vi kan sammanfatta den såhär. Den luktade av någonting som fick min hjärna att spela upp en film på Bin Ladin skägg i närbild. Alla rum var inredda enligt den arabiska motsvarigheten av gammal-tant-Greta-stil med porslin och gammla mattor. Och.. av någon underlig andledning hade någon, kanske som extra säkerhetslarm?!?!?!, tejpat fast en smällare precis vid titthålet på insidan dörren..

Hur tänkte han där? Vi tackade tro det eller ej, nej och skyllde på den uppdiktade lägenheten för 11 000 i city.

Måste flytta..

Så.. Inget ont till mina föräldrar. Dom förstår bara inte..

Söndagen är en helig dag. Till och med Jesus visste det. Nog för att han och papa G.O.D. kanske mer hade de hårt arbetande bönderna, fiskarna, snickarna osv.. som jobbade dygnet runt resten av veckan i åtanke när de slänge ihop sin lilla livsstils-novell "Bibeln" med regeln om en dags vila varje vecka. Men nu tvåtusen år senare behöver även vi hårt dansande och festande unga människor som spenderar våra veckoslut helt utan sömn tillämpa denna vilans dag helt utan social kontakt eller fysisk aktivitet.

Så när jag kom insläpandes med mig själv över axeln efter en hård helg och möts av två framsträckta armar som håller i en damsugare ser jag givetvis detta som en hädelse.

-Dammsug, laga middag eller gå och handla! Ditt val.. Fast i mina öron låter det som -Bestig Mount Everest med blytyngder runt fötterna naken utan isyxor. Gå ut i skogen och skjut en älg, så potatis, skörda potatis, så grönsaker, skörda grönsaker, plocka svamp, jaga ikapp en ketchup och laga mat på det du fått ihop. Eller lyssna på ett entimmas bland-band med Linus favoritmusik (Bubbles, tysk-trance, ett par aquahits och möjligtvis som pricken över i:t eller som dolken i hjärtat - en rosa helikopter). Ditt val..

Jag har full förståelse över att jag ghivetvis precis som alla andra i vår familj ska göra alla dessa sysslor. Men jag har ingen förståelse för att de är tvugna att utföras på en söndag. Så..

JAG MÅSTE HITTA EN LÄGENHET NUUU!

Så jag betalade de 110kr som det kostar och satte in en annons på blocket. Med mig fick jag även Yohakkim och tysk-trance-bubbles-Linus. Någon som har en fyra att hyra ut? Ring mig!

Var faktiskt och kollade på en lägenhet idag, riktigt rolig upplevelse öven om lägenheten inte föll i vår smak. Men nu måste jag sussa så den anekdoten kommer upp imorgon!

RSS 2.0