Film: Petter Svensson Egypt 2011!!

Petter har nu slängt ihop en ny kitefilm. Jag och Christian är med på varsitt hörn också. Kolla in!Nu ska jag iväg till Öland och öva feta trix på kiten så jag kanske om ett par år får synas med kite näven i någon av Petters filmer.

Dagens ilandsproblem: Tiden.

Då jag idag redan vid elvatiden idag hade hunnit med två mål mat, en cykeltur och ett träningspass, utdelning av trädreklam i området jag bor samt ett medel till jätteolyckat försök med att återuppta mitt gamla gitarrspelande som inleddes för runt tio år och lades på is en vecka senare, insåg jag att jag hade ett problem.

Tiden.

Den som i vanliga fall inte har räckt till det jag vill göra, det jag borde göra och knappt till det jag måste göra är nu i mitt nya liv borta från Thai-Conny och Trädakuten ett totalt omvänt problem.

Jag har hur mycket tid som helst.

Nollningen har ju givetvis tagit en hel tid och verkligen vart skitkul, men då det både idag och igår råder midsommarväder var jag inte jättesugen på varken stranddag eller poängpromenad.
Sen så tackade inte min arma åldringskropp (jag är inte äldst i klassen men nära på) inte utan viss lättnad ja tack till en dag borta från “Studentlivet”(=öl)

Imorgon kommer dock förhoppningsvis moderjord med en riktigt efterlängtad present och löser tidsöverskottet som jag lider av med starka sydvästliga vindar rakt på Haga Park som tydligen ska vara ett av Sveriges bästa kitespots och från och med mitt nya hem borta från torpet.


Här är några bilder från igår. Blev inte mycket till utekväll eller nollning heller för den delen men så här ser i alla fall en torsdag i Kalmar ut.

Notis föresten!
Linnea K som jag spelade musik i Vacatierra med innan folk kom på att hon hade talang och att jag i alla fall var trevlig var igår med i True Talant på Tv3. Vet inte riktigt hur programmet fungerar men om det går att rösta på henne så se fan till att göra det. Hon var grym på programmet men är ändå tio gånger bättre i verkligheten Check it Out!

//M.v.h. Torparn´


Studentlivet än så länge..

Studentlivet kan än så länge liknas vid en blandning av festival och högriskfotbollsmatch. Det enda som är viktigare än att skrika och sjunga så fort du ser någon med andra färger och fanor är att konstant hålla en lagom ohälsosam alkoholpromille i blodet.
Jag som ska gå internationella samhällstudier är med i en förening som heter IdéHus vilken är den yngsta och definitivt minsta föreningen i hela Kalmar. Då vi kom bärande på fanan pryd med ett utedass, vilket är Idéhus logga, till gårdagens dragkamp mellan de olika föreningarna insåg vi ganska fort att vår chans att vinna turneringen låg på ungefär samma nivå som alkoholhalten i blodet förmiddagen till ära. 0,2-0,8 promille eller så.

De andra föreningarna skulle med sitt antal på minst 60-70 pers kunna liknas vid Goliat och vi i IdéHus David, efter en snabb truppräkning som inte uppgick till mer än 15. Enda skildnaden var att i verkligheten så vinner inte David kampen. (Inte ens då han binder fast sin del av dragkampsrepet vid ett träd.)

Idag ska jag se till att rota fram kameran och få lite bilder på spektaklet också!

Nytt äventyr i.. ..Ljungbyholm!?

Den ständiga vinden som lockade oss till Kitemeckat El Gouna fick tyvärr inte bara kiten att flyga. Swooosch sa det och så hade även tiden blåst bort och vi var hemma redan halvägs in i en ny arbetsvecka.
Det är precis därför jag föredrar semestrar på minimum sex månader, de känns på något underligt sätt som om de varar längre.


Förra veckan..


Nästa vecka? (Bild från klass ett, kan inte vara så stor skildnad på universitet va?)

Det var dock min näst sista arbetsvecka så jag kunde inte klaga ens då hälften av mina vapendragare drog till sommarön Gotland och lämnade oss med dubbel arbetsbörda och rekordregn. Och precis som tidigare veckor försvann den på ett kick den med.
Sista veckan jobbade jag närmare 60h, flyttade åt en god vän en kväll, flyttade ut ur min lägenhet en annan och packade ihop mitt liv för dagens flytt till The EastCoast en tredje. Aningen stressigt men kan också vara därför jag är här då jag aldrig hann tänka över min lilla idé om att sluta leka uppe i trädkronorna med mina arbetskamrater och själsvänner och istället flytta ifrån alla jag känner till andra sidan landet där jag känner.. vänta nu.. ja just det ja. Noll människor. Och till råga på allt studera internationella Samhällstudier - inrikting Politik och Samhällsanalys.

Jag tror inte det finns många saker som är så olika som att sitta 15m upp i en Ek med en motorsåg och studera politik och samhällsanalys.
Vad hände där?

Sen är det inte bara dagsaktiviteter som från och med i morgon blir raka motsatsen till var det var igår.


Igår..


Idag..

Jag har tömt och för alltid lämnat min tillfälliga sommarbostad mitt i Göte-la-B som jag kallade "Cellen" för att flytta till "The Mansion" på landsbyggden 13km utanför Kalmar.
Jag slutar aldrig att förvånas själv över hur Cirkus-Nils hela tiden dyker upp på de mest oväntade platser. För några år sedan på toppen av en vulkan i Indonesien, för något år sedan i en undervattensgrotta i Guatemala och nu idag Ljungbyholm. Så kan det gå.

Nu ska jag fira min ybernervositet över morgondagens eldprov till skolstart med en tallrik fil och en kaka.


Hur ska detta gå? 


Surfbilder

Det är inte för inte som de kallar mig charter-Nils. Trivs som fisken i vattnet här nere med vind, sol och kitesurfande.

Petter kör på med sina; Megaloops, frontmobes, Blind Judge treor, S-mobes och så vidare, har själv ingen aning om skillnaden på dem så ni som är intresserade googla, medan jag mest försöker hoppa lite och eventuellt försöka och oftast slå mig på en backroll som tydligen ska vara det enklaste man kan göra, men som ändå är svårare än att pricka in en endaste vass pigg i hela Röda Havet. Christian som inte har kiteat innan har kört en tvådagarskurs och håller förhoppningsvis i just detta nu på att köra sina första meter. Förhoppningsvis har han INTE kommit till megaloops än..

Så här har vi det:


Ja, såhär kan man tydligen göra om man lägger en miljon timmar på att försöka först..


Vill påpeka att det är ungefär 70-80cm djupt vatten här..


Red Sea Zone Kitecenter..


Första steget i ett livslångt kiteberoende?


Så nöjd så..
Lite luft får jag i alla fall under brädan.. Det tar sig.

Eller ja.


Med hopp likt detta brukade de gamla Egyptierna ta död på elefantförare under de gamla Faraoernas tid.


Låren som inte har sett sol sedan jag sprang barrumpad som.. 18åring.


En skum Polack som förföljde oss hela veckan..


Smärta är min bästa och äldsta vän.

(Följande inlägg skrevs för en vecka sendan. Men då internet i Egypten verkade vara lika pålitligt som Statens järvägar kommer det upp fört nu från hemmaplan.)

Så fort jag skrivit klart förra inlägget och skuttat ut på stranden lyft av ren lycka på ungefär samma sätt som en sjuårig flicka med spring i benen på en solig sommaräng efter tre veckors ihållande piss från ovan, gick det som det alltid går. Jag lyckades givetvis trampa på den enda varelse som överlevt de decennier av nedskräpning som röda havet har fått utstå.

Kan vara därför den har byggt upp sin för en fotsula rent utav, förödande form. Jag fick helt enkelt ta emot hela röda havets hämnd för år av skumma oljefat på havets botten i form av en golfpegg rakt in i hälens fotsula.


Den bakre lite rundare taggen kan berätta precis hur det ser ut inne i min häl..

Men, med allt ont kommer något gott. Petter som precis på samma gång var på väg in efter första kitesessionen som tydligen av sjörövar-rimmen att tyda, hade innehållit mer “splatatatasch” än landade trick råkar som av en händelse inte kunna byta ut ett dåligt humör emot ett gott på något annat sätt än genom utdragande av golfpeggsformade snäckskal ur fotsulor.Som på ett kick var han den gamle go’e Dolf Kischti igen, och det kunde det ju vara värt att ta lite smärta och troligtvis resten av livet som lytt för.


Kitevecka i Faraonernas land!

Om bara ett par veckor nu så ska trädklättringsuttrustningen hängas upp på väggen och bytas ut mot penna, papper och skolbänk. Såå, vad annat kan vara trevligare än att finna sig själv vid ett träbord i skuggan på Red Sea Zone Kitecenter i El Gouna, Egypten med en go gäng och en hel veckas kitesurfing väntandes så fort lågvattnet byts ut emot högvatten.


Live: En go gäng i Egypten!

Meningen är att njuta och ha skoj samt jobba upp en riktigt gyllenbrun bränna inför skolstarten, men det känns även lite i bakhuvudet som om jag bara gnider in salt i mitt öppna reseberoende till sår när jag ger mig själv ännu en smakbit av den så lätt igenkända ljuva surfdrömmen.
Men, men reseberoende ut, kompetensutveckling och hjärngympa in. Vart var jag, ja just det: Egypten.
I vilket fall så som ni kanske snappat upp här tidigare har min blonde lille gosse till vän, Petter “Dolf Kischti” Svensson helt släppt sin forna hobby att sikta med en AK-47replika mot folk utanför sitt fönster och istället bestämt sig för att bli världsbäst på kitesurf. Jag själv som givetvis hakar på framgångståget och hänger i bakvattnet (Wallah bakvattnet är ett passande yyyytryck) med aningen mindre skills i min trickarsenal hade givetvis ingenting emot att hänga med honom på träningsläger och på samma gång hinna med att olla ännu en kontinent. Nu har toppen av min penis vidrört hela fyra de sex stora världsdelarna. De ni!

Nu ser jag högvattnet komma in så det är dags att blåsa upp draken och applicera en centimetertjock hinna med solkräm från topp till tå.


RSS 2.0