Trädklättrings SM från läktaren.

Lagom till nästa äventyr (sitter på tåget till Köbenhavn) har jag lite tid över för att än en gång försöka berätta lite om den årliga sammankomsten med apmänniskor kallat trädklättrings SM som år 2011 gick av stapeln i Hufvudstaden. Tävlingen till ära hade 08:a-land klätts i vårsols-skrud och visade upp alla sina underbara färger. Det gjorde även vi bonnebrända besökare, om nu bildlärar-Marianne har fel och vit, kritvit, likblek och ljusvit räknas som en färger.
Torsdag packade alltså vi som inte skulle tävla och därför var aningen mindre nervösa in klätterutrustning, musikspelare, öl, mer klätterutrustning, mer öl, en grishund, en thailändare och en Australiensare plus oss själva i två bilar och begav oss av mot öst.
Genomgång av workclimbträdet med alla deltagare.

Efter att ha insett att chauffören jag fått i min bil extraknäckte som kissepaus-gestapo förvandlades första delen av resan till något av en bergodalbana av känslor. Lycka över att vara påväg någonstans som inte var hem eller till jobbet och sorg över att jag för varje mil som gick var mer och mer säker på att min död skulle orsakas av en inombordsvattenballong med högre sprängkraft än ejafjäettlajöukull.
Tillslut fick vi dock stanna och även om det var på håret att jag överlevde så kunde jag nu njuta till fullo av vårkvällsolen som mötte oss där vi körde över broarna in i Stockholm. Klart att man som Göteborgare tycker att hemma är lite bättre, men jag måste med risk att inte bli tillåten tillbaka hem, erkänna att det är riktig sommarkänsla att köra in i Stockholm med alla broar och allt vatten. Kan även bero att jag enbart vart där på sommaren.


Ciaran visar färg, Jack"MrMayhem" Kemish posar, åskådarhäng och sist men inte minst Paris Hilton och Tinkerbell..

Mer eftersom vi alla sådär helgen innan lön hade begränsade tillgångar än att för att vara lojala med våra tävlande tog vi det lugnt hemma på hotellet första kvällen. Middag och ett par timmars förberedande av dagen efter som för de två tävlande, Thai-Conny och Mr Mayhem, bestod av att kolla igenom utrustningen och för oss andra att klä fem lock öl med företagsloggan. Minst lika viktigt.
Dag ett började redan klockan åtta med gearcheck och rundvisning av de tre “grenar” (alltid lika kul att det är fem grenar i trädklättrings SM iihihihi) som det skulle tävlas i, under första omgången. Rescue- som är vad det låter som, man ska helt enkelt snyggt och enkelt rädda någon som skadats uppe i trädet. Workclimb - där man på tid och med så höga stilpoäng som möjligt ska ta sig runt och ringa i olika klockor i en stor trädkrona och slutligen Trowline - en tunn kastlina med en blytyngd i ena änden som man ska få upp i trädklykor långt uppe i kronan på ett annat träd. Mer eller mindre omöjliga att klara på utsagd tid allihopa.


Om jag någongång påstått att min gamle kollega Ted är en prylnörd så tar jag tillbaka det, här är bildbeviset på att han verkligen bara har det absolut nödvändigaste på selen..Jack spurtar ut på en gren.


Thai-conny aka Henke försöker ringa i klockan utan att tyngden på snöret går i backen.
Konstigt nog är det inte många som vid första ögonkastet ser att Thai-conny och Lillen faktiskt är bröder. Bjerke får en öl, dansken visar hur den ska slukas, Fia tycker det ser jättekul ut och Hannah, ja hon avnjuter en kaffe..

En rolig bonus med att befinna sig i Stockholm var att jag kunde bjuda in en massa människor som jag träffat ute i världen och inte möter så ofta annars till tävlingen. Laos-Mowgli och Ida fick möta Costa Rica- Hannah och Elina samt Kanada- Sigrid och David. Lite öl och sol på det goa umgänget och göttfaktorn hade medan Thai-conny skakade av nervositet i bakgrunden nått nya svenska höjdrekord.Bildbevis antingen på den goa stämingen som råder under tävlingen eller på jäv, när JJ ger huvuddomaren lite oskyldig kärlek.

I takt med att isen i kylväskan förvandlades till vatten och ölburkhögens värde förvandlades från dryck till pant (bara ett uttryck, ölen var givetvis från tyskland och opantbar) höjdes volymen på stereon och hejaramsorna. Runt fem var nivån hög och humorn beroende på åskådaren lika så. Ett exempel på standarden var:

-Vet du vad den ena Göteborgskannibalen sa till den andre?
-Nej..
-É du go eller?

.. ja... okej.. i alla fall..

Tävlingsdag två var till att börja med aningen svår att följa då den kraftiga lutningen man måste hålla huvudet i för att hänga med i en trädklättringstävling gjorde gårdagens dansande in till tidig morgon på utestället Trädgården under bron, som kan vara den phetaste klubb jag vart på i Sverige, alltför verklig igen.
Det ordnade dock upp sig efter en lunch och vi på läktaren kunde ännu en gång heja på deltagarna i gren.. Hihihi gren.. fyra och fem. Speedclimb - försten upp i ett träd och footlock - försten upp för ett rep.Hur och när hände det här?

När väl dessa var avklarade blev det avslappning och häng i parken medan domarna räknade ihop poängen för att utse fem finalister. Det började faktiskt infinna sig en riktig festivalstämning i Kronobergsparken, folk från hela landet eller nästan hela världen faktiskt, musik och öldrickande samt en massa skratt och något så osvenskt som umgänge utanför den närmaste gruppen.

Några av finalisterna var utan att överdriva mer väntade än andra som till exempel Johan Gustavsson från Jörlanda som försvarade sina SM guldmedaljer från inte mindre än fem? sex? SM i rad och Veronica Ericsson som även hon vart i final flera år i rad i kvinnoklassen, men den här gången inte riktigt behövde oroa sig då hon tråkigt nog var enda kvinna i tävlingen. Även Simon Björkström som troligtvis och förhoppningsvis inom en snar framtid ska kunna röra om lite i toppen… hihihi toppen i trädklättrings SM.. No offence Johan, så att det blir lite mer spänning för oss åskådare var bland de fem. Sen var det även the one and only Jonas JJ Jensén som även han har vart uppe och rört om i toppen.. iiiihihihi.. ett par gånger och den engelska gästklättaren Tom Bunday som även om han skulle vinna, bara får priset och äran men ingen plats i EM då han inte är svensk medborgare.


Hur roligt vi andra än hade låg Ciaran långt före. Här bränner han av"the old upsidedown-glasses" -tricket med oändliga skratt och applåder som följd!

Varje Masterclimb som finalklättringen kallas tar runt 20-30minuter och med fem klättrare är det inte direkt lätt att hålla alla bokstavskombinationer fullt fokuserade under denna tid. Med alla gäster på läktaren fick jag vara något av en speaker, vilket jag som bara vart med två gånger mest ordbajsade och gissade mig igenom men ändå tyckte att jag lyckades ganska bra med.

Inte helt oväntat tog Mr Trädklättrings SM himself - Johan Gustavsson - hem segern även denna gången med ett mer eller mindre felfritt och omänskligt genomförst mästerskap som superkraft kan bland annat nämnas att killen klättrar 15m upp för ett rep på 15 sekunder. Kommer ni ihåg det där tjocka repet i gymnastiken i grundskolan. Fyra gånger högre och tio gånger tunnare, på FEMTON SEKUNDER! Omänskligt..

Tyvärr glömde jag kameran på hotellet på finaldagen så det blev inga bilder därifrån..

Vi på trädakuten gick kanske utan officiella medaljer ändå lyckliga från helgen i Stockholm. Thai-Conny slog nämligen Mr Mayhem med två poäng så familjefriden står ännu en gång ohotad i ett år framöver samt att en mer överlägsen vinst än den vi dominerade fram på dansgolvet på trädgården går nog inte att genomföra. För alla som befann sig under bron vid eriksbergsbadet den 20-21e maj. Det där gänget med göteborgare, thailänade, isländare, australiensare, tyskar, engelsmän, Irländare och fransmän i åldrarna 20-50år som körde raketen halv fyra efter stängning. Det var vi. Stället lär aldrig bli sig likt igen.

Tack för en trevlig helg!


Sommarkickoff!

Detta inlägg skulle egntligen bli om helgens bravader och fyllt med bilder, så blev det inte.. Men ändå! Jag han i alla fall skriva lite.

.........


För några veckor sedan mailade jag min gode eldsnurrande vän Martin som varit borta från Sverige så länge att han nästan glömt bort att fast det nästan alltid är sådär fööör gött när man är på resande fot, finns stunder här hemma som är minst lika bra och som kanske till och med lite bättre eftersom man sällan förväntar sig dem.

Vad jag skrev var att jag faktiskt redan efter ett par veckor här hemma har upplevt flera stunder med göttfaktor på Costa Rica -nivå. Det kan vara allt från att sitta själv i bilen en kolmörk regnig morgon då molnen plötsligt delar sig likt vattnet i den där historien om Schezuz och visar upp en strålande soluppgång på vår osthåls-ozonhimmel i precis samma sekund som någon på radion för en gång skull har fått för sig att spela en låt som varken har ordet "hustla" eller något som helst rim på "destiny" i sig. Göttfaktor 9.

Eller när jag för första gången kunde pumpa mig svettig hos sjukgymnasten sedan knäskadan och fylldes med så mycket energi att jag troligtvis hade blivit stoppad för drogkontroll om någon polis hade sett mig där jag sprang hela backen upp till Kapellplatsen skriksjungandes Rockylåten. Göttfaktor 8,4.

Eller som när jag tillsammans med mina vänner/kollegor fyller två bilar med öl, bra musik, en grishund och lite klätterutrustning för en helg i stockholm som rymmer ett trädklättrings SM, flera brottningsmatcher i buskage, dansande natten lång och raketen (ni vet den man kör med barn på jul) tillsammans med 40trädklättrare under en bro klockan fyra på morgonen. Gött faktor 11.

Okej, vi kanske inte har sommarvärme varje dag bara för att det snart råkar vara sommarmånad på kalendern, okej vi kanske inte har surfvågor, sandstränder och fullmoon fester på stranden en gång i månaden. Men när solen väl kommer fram.. då!


Trädklättrings SM 2011! Uppvärmning.

Nytt år, ny vår och nytt svenskt mästerskap i trädklättring. (Här är beskrivningar från den årliga tävlingens tidigare event.) Ännu en gång ska de framavlade ap-träd-människorna, jag spenderar mitt liv med, bevisa för varandra vem som kan bestiga träd fortast, snyggast och säkrast. De sista kanske vissa satsar mer på än andra, men det är bara en petitess.
De flesta här påstår fortfarande att de inte har en tumme på foten men då man klättrar femton meter rakt upp för ett med en hastighet av en meter per sekund är det en omöjlighet och jag såg minst ett par klätterskor misstänkt bukta ut vid hålfoten idag under gearcheck.


Team trädakuten med Nelly i Spetsen!

Vi är sju man här på plats från Trädakuten, fem man för att heja på och sluka våra egenproducerade trädakuten-öl, och två som är med och tävlar.

Trädakuten öl och eldvatten..

Så, ALLA som läser detta och befinner sig i nollåtta-land. Vi ses i Kronobergsparken imorgon!

Uno super-double-shot-ice-latte with cream and extra cinnemon porfavor..

Det känns som om det var i ett annat liv som jag och Mick-Mitch satt i bara badbyxor och solglasögon på en smutsig och bastuväggshet trottoarkant i Nicaragua med varsin islatte i handen. Vilopulsen slår så långsamt som den endast kan göra då det enda som är längre bort än Sverige är den svenska- (eller i Mick-Mitch fall australien och Australiensiska-) vardagsstressen. Om en läkare hade satt ett stettoskop emot våra bruna bröstkorgar hade hade vi vart så avslappnade att han hade kunnat dödförklara oss mellan varje hjärtslag.

Hade det inte vart för att det sörplande ljud som oundvikligt betydde att vi var tvugna att köra en stensaxpåseduell för att utse vem som skulle gå de 15 metrarna till loco latino coffie shop för refill, så hade vi nog smält fast i gatan (ordagrant; stekhet trottoar och för många procent nylon i badshortsen skapar en reell smältrisk) och suttit där aningen magrare men fortfarande med breda leenden än idag.

Istället sitter jag med ungefär 650%mer kläder och nycklar och telefon och ryggsäck och plånbok och "aningen" mer frodokrull på huvudet (dels för att någon ljög och sa "curls get the girls" och dels för att mina frodiga lockar stör min gode vän Bulle mer än dyra priser på proteinpulver) på andra sidan jorden på ett cafe i Göte-la-borg. Majsolenligger långt efter minnena från Nicaragua i värmande effekt.

Även om ovanstående kanske har aningen av en bitter underton så är det faktiskt inte meningen. Det finns olika sätt att minnas. Fan va gött-faktorn var högre då! Eller som jag ser det nu, bara tanken på den exceptionellt höga göttfaktorn där på trottoarkanten i Nicaragua gör att göttfaktorn här hemma ökar. Jag blir glad av att minnas helt enkelt. Och bättre blir det. Mick-Mitch har nämligen bokat en biljett hit till Svea-rike för att komma och jobba hos oss över sommaren. Vi ska snart minnas tillsammans igen!


Senast vi sågs var i New York i början på Januari..

Fail?

Antingen är det här väldigt roligt, eller så är Anders Andersson bara ett Alias och folk tycker att det är roligt att jag tycker att det är roligt. Så egentligen vare sig det är roligt för att det är roligt eller för att det är roligt att jag tycker att det är roligt så är det roligt.


Anders Andersson är anonym på plancher i hela stan.

På förstasidan!

Då jag var i Mexiko var framsidan på tidningarna nästan varje dag makabra bilder på blodiga sönderskjutna mafiabossar eller på sönderskjutna mafiabossars offer, i USA var det något om att Taco Bells "kött" tydligen visat sig innehålla inte mer än 20% kött. I Kanada var det Japanskredet och nu de sista veckorna har Usama prytt löpsedlarna och nu senast igår Wild-kidz programledaren Ola tagen med Kokain i blodet. Men ingen nyhet slår skoopet som Expressen fick tag på i fredags. Full framsida!


Inte 18 grader, inte 19, inte 20. UTAN HELA 21GRADER VARMT!!!!

Rätta mig om jag har fel men det känns inte som om det finns så många andra länder på vår kära naturkatastrofdrabbade och krigshärjade planet som skulle få för sig att tjugoen graders värme är förstasidenyheter.
Jag skickade bilden på MMS till Yo-Jo som jag hängde med i Kanada men som nu är hemma i Aussie-land igen. Svaret blev: "Haha, thats so funny. We are soon in winter here and today we had 26C.."

Vad gör jag här nu igen?

Vår-skog-hajk i bilder!


Måste säga att jag är mycket nöjd med denna bilden. Spegelblank sjö och vårt camp vid brasan.

Att man inte ska leka med knivar, eld och vapen måste vara den mest använda föräldraproppagandan i hela världen. Alla barn oavsett värdsdel och tidsålder har fått dessa regler inpräntade hårdare än bibelorden inpräntas i en stackars pungbeskuren gosskör i Vatikanen, då de ska ut och campa ända sedan barna Hedenhös för första gången tog med sig ett par flaskor sprit och ett lock öl ut i skogen. Och tydligen missbrukade sin frihet med en kalashnikov, två skogsbränder och med var sin knivskada efter en bältespännarparken-lek(ni som har koll på statyerna i GBG hänger med, ni andra; Googla).

Nu är det kanske så att vi enligt åldern i våra körkort inte längre får kallas oss barn, men från och med att vi för första gången på sex månader möttes upp igen efter olika resor och som ni ser på bilden nedan, hittade den ultimata tältuppställningsplatsen hade hur många sommrar och vintrar vi upplevt inte kunnat spela mindre roll. Vi var som barn på nytt, eller rättare sagt fortfarande. Enda skilldnaden var att alla, utom jag som är en misslyckad vagabond, har sitt eget hem och därför kan slippa ut genom dörren utan meningen som tar död på allt kul -Lek inte med eld, knivar eller vapen..

Lyckan över att ha funnit den absolut bästa tätuppställningsplatsen i hela världen kan bara firas på ett sätt.
YEEEES!-tecknet.Det tog oss ungefär två timmar innan vi totalt hade slagit hål på våra föräldrars önskan om icke-lek. Att leka med eld, vapen och knivar är helt enkelt jättekul!

Att sticka grenar i elden samtidigt som man leker med kniven är en så kallad double-fire'n'knife-combo. Sug på den du far. Ha ha! (Jag vågar enbart skriva detta för att jag nu har hittat en lägenhet och flyttar imorgon)
Vi fick tyvärr inte en endaste fisk. Om det beror på att det fanns mindre fisk i sjön än det fanns i gräset runt omkring eller om Petters och Christians outrötterliga entusiasm över att skjuta med luftgevär på vära flöten eller emot där de trodde att mitt kastdrag befann sig vet jag inte.


Camp-Myrstack med de två wannabe-Amerikanarna med varsitt gevär i varsin solstol. Givetvis försedd med kopphållare och kyld öl.


En go gäng i gött väder helt enkelt. Att vi inte behövde gå mer än trehundra meter från bilen innan vi hittade den ultimata tältplatsen är ju inte vårt fel.

RSS 2.0