Prio ett: Vattenrutchbana!


Varken den maffiga entrén eller utsikten från 17 våningen föll oss i smaken.

Efter att ha gått ett par mil fram och tillbaka genom Surfers Paradise, Brodbeach och nästan hela vägen bort till Southport vilket ligger längre än långt bort samlades vi åter för öråd på hostelets uteservering. Vi hade då sett lägenheter medenorma entréer, sandstrands pool på sjunde våningen, boardwalk till en tennisbana på taket till ett annat höghus, vattenruschbanor, otrolig havsutsikt /otrolig utsikt över floden, bbq-områden och det mesta annat som i alla fall jag och Christian som var mer förberedda på ett garagegolv och eventuellt en filt hade väntat oss få för samma pengar.

Christian som fortfarande hade som högsta krav på listan att slippa prata med människor han inte kände var för sandstrandspoolhuset eftersom ”the landlord just got out of jail and is renting out right away because of lack of money..” Men den lägenheten röstades ändå bort fort av oss andra, medan Christian sneglade bort mot vårt doorm och våningsängen han hatade så mycket med en tår i ögonvrån, då den var alldeles för liten. Tennisbanekravet som Sandra ställt var lätt uppfyllt eftersom den enda byggnaden som inte hade en tennisbana hade två, medan Jonatans krav på två toaletter sollade bort två till.

Tillslut bestämde vi oss för att rätt måste helt enkelt vara rätt och en vy är egentligen inte vad vi studenter behöver. Vi måste faktiskt mogna upp och välja smart.


Tillsut var vi tvugna att prioritera de faciliteter vi som studenter faktiskt behöver. Att man faktiskt får upp så mycket fart att man ramlar över kanten i sista svängen om man bara skjuter ifrån ordentligt och faktiskt löper lite risk att skada sig, var en oväntad bonus.

Därför blev det GIVETVIS BYGGNADEN MED VATTENRUTCHBANA! Och två tempererade pooler, hottub, bastu, bbq, område och en glimt av både havet OCH floden insåg vi efter en del kikande mellan palmerna. En gång läste jag i en Leif GW bok att någon karaktär svarade på frågan hur han mådde med meningen ”..som en pärla av guld.”


Vårt vardagsrum och tysken Anton som inte förtjänat ett bra smeknamn än, mitt och Chrostians rum samt balkongen utanför och på sista bilden Sandra och Jonatans rum.


Innepoolen och hottuben..


Utsikt över både havet och floden. Titta noga!


Internetuppkopplingen här är dock i klass med avarage U-land, men om man ska blogga så ska man. Fick Anton att köra oss till skolan för att kunna snylta på deras wifi för att få upp det här. Hoppas därför att ni förlåter mitt aningen sena lägenhetsskrytande. ;)

Nu ska jag köpa en bräda, åka till Byron bay och njuta av sista helgen på sommarlovet med en kallsup riktigt salt saltvatten.


Kommentarer
Postat av: Karin

Detta är en liren kontrast till mindre röd stuga med vita knutar utanför metropolen Kalmar. Jag tycker att det är skönt att du har "landat". Men har du inte haft introduktion denna vecka? Kram mor o far.

2012-07-20 @ 22:08:30
Postat av: Westman

Jag är fruktansvärt avundsjuk på dig Nils men ser fram som fan emot att börja följa din blogg igen från kalla tråkiga Sverige... Ha det riktigt gött nu och kör hårt!

2012-07-22 @ 23:06:13
URL: http://www.spiv.se
Postat av: Nils

Aningen av en motsats skulle jag säga, men båda är bra på sitt sätt;)

Saknar dig Linus! Kul att ha dig som läsare här i alla fall=)

2012-07-24 @ 05:19:00
URL: http://nilsjohansson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0