Ensamma på turistsafari!

Tydligen var det så att i vårat paket som minigrisen prackade på oss så ingick det ett 5 in 1 touristsaffari. Så det var vi på idag. Det är helt sjuk att allt här går runt och att dom inte stänger när det är lågsäsong. Alla affärer,skräddare och massöser bara sitter i sina butiker och chillar i typ 2 månader utan en enda kund. Varför inte bara stänga igen?

Det var i alla fall precis likadant på turist saffarit. Först blev vi upplockade av en gammal riktigt schleten militärbil som måste ha vart importerad från vietnamkriget eller nått. Först satte vi oss på samma bänk på flaket men då sa chauffören.
-No no, tip over. och pekade åt martin att sätta sig mitt emot istället.


Bilen med bara högerblinkers och inga dämpare




Han skämtade inte. Kändes som om vi skulle slå runt i varenda kurva. Ingen dämpning överhuvud taget och det enda som fungerade på hans så kallade instrumentbräda var vänsterblinkers, så den använde han flitigt, vilket håll han än var sugen på att svänga åt.

Givetvis var vi ensamma, fast det fanns plats för kanske tio pers.

En halvtimma med dödsångest och sen var vi framme i något som man skulle kunna kalla Thailands version på Liseberg. En ranch med en massa olika hus, läktare och arenor. Skildnaden var bara den att istället för bergodalbana så åkte man elefant, ko-släp, fyrhjuling eller nått annat liknande.

Givetvis var hela personalstyrkan på plats, runt 50-60 man, och alla var fullt sysselsatta med att.. tjaa.. spela kort, spela dam, skratta åt de två bleka killarna som hade lyckats virra sig dit när det var lågsäsong.

Nä nu överdriver jag lite, det var faktiskt två killar som höll på att mecka lite med en fyrhjuling.

VI fick en guide som följde oss igenom hela dagen och han hette Fjong... Det tyckte i alla fall jag och Martin var roligt, men ni får la dömma själva.

När vi fnissat klart fick vi hoppa upp i en korg på en elefantrygg. Kändes ganska coolt men både jag och Martin tyckte sjukt synd om elefanten. Och inom en 10 minuter även om oss själva eftersom det började monsunregna. Men det var i alla fall bättre än att få ett slipat armeringsjärn i örat helta tiden som elefanten fick så vi klagade inte.

Sen körde vi ATV/fyrhjuling. Inte jättesnabba men eftersom det hade regnat och var lerit som satan så var det rätt kul ändå. Blir ju alltid lite mer spännande när man vet att om jag vurpar nu så kommer jag troligtvis INTE hitta någon läkare på ett bra tag.

Efter det var det Monkeyshow. Jag och Martin slog oss ner på en läktare för 60 pers och såg på när en stackars apa gjorde några volter för att sen klättra upp i en palm och ner igen. Vi tyckte synd om den stackars apan och när dom berättade att den åt människomat, drack öl och till och med rökte såg jag att Martin var riktigt nära att släppa en tår så jag drog oss vidare.

Elefantshow där vi fick se en elefant stå på huvudet, tre ben och dunka en basketboll. Sen fick vi lägga oss på mage så maserade den oss. Lite äckligt med en fet elefant på ryggen, men vi har ju simmat med hajar så det här va ju ingenting.. ;P

Thaimatlagningsshow
= helt värdelöst. Mycket coolare att bara beställa en Padthai var som helst på gatan.

Dagens höjdpunkt var utan tvekan Thaiboxningsshowen. Eller rättare sagt, den var värdelös. Så efter att vi sett två svinlata boxare studsa omkring i ringen och klappa varandra lite på axlarna så bestämde vi oss för att visa hur man gör.

Jag menar vi hade ju ändå suttit Ringside i bangkok och där var det ÖS! Så vi frågade om vi fick hoppa upp i ringen lite.

-NoNo, very dangerous!

Men efter lite tjöt och övertalning fick vi iaf av oss tröjorna och på med handskarna och in i ringen. (Detta finns förövrigt givetvis på film och kommer med i nästa klipp!) En hel del av dom lata kortspelade Thailändarna kom upp och hejade på oss ifrån läktaren. Dom tyckte det var skit roligt. Martin är ju boxare så han såg la någorlunda cool ut men jag har ju nästan bara spelat bandy och fotboll så dom skrattade nog en hel del åt mig.

Vi gick två ronder och det var sjukt jobbigt, speciellt eftersom jag tappade luften efter Martins första sluggerträff rätt i lungan. Men jag fick i alla fall in några klatchiga sparkar på låren och jag hade nog lite ära kvar efteråt iaf!

Efter våran match var jag helt slut, men Martin blev utmanad av en Thailändare som påstod att han hade slutat boxning för 4 år sedan och att han nu var fet. Fet vet jag inte, inte ens efter thailänska mått, men det blev en bra match. Jag kan garantera att ingen höll igen och att jag började bli lite nervös när dom började knäa varandra i nyllet.
 Allt slutade bra och att Martin kom undan med bara en blodblåsa på tån är ett under.

En bra dag helt enkelt.

Nu ska jag ta en powernapp för ikväll ska vi ut med våra nyblivna sthlmsvänner!

Kommentarer
Postat av: F

Nils var är tatueringarna, det har ju gått mer än två v nu, va?? förnuftigt... Jag har varit i Uppsala testat studentlivet:)Har samtidigt lidit me er som har varit på koh tao, gillade era gryma filmklipp!

Skriv mer om era planer, de blir väll pp, o fulmoon på koh pangang?? starkt rekommenderat!! Föresten är hela Thailand fullt av ladyboys, så svårt kan de inte va! ps, de är tjejerna med basröst o fejkbröst;) följer bloggen me mkt nöje! Fjong är fruktansvärt roligt! Njut ännu mera! F

2008-11-06 @ 15:27:28
Postat av: Samui Johan

Grabbar kommer ni tillbaka till Samui låt mig ta er ut här. Bott här i 7 år och tror jag kan det mesta här. Kommer ni kan jag visa runt, har boende oxå!

2008-11-06 @ 15:55:39
Postat av: carro

hej när såg ni valhajen.. jag såg den i somras fast på redang i malaysia..

2008-11-06 @ 17:16:50
Postat av: Syrran

Ni får ju inte betala folk som plågar djur!!!

2008-11-06 @ 19:34:41
Postat av: Syrran

Dumma dig! Inte betala djurplågare!

2008-11-06 @ 19:41:43
Postat av: den som älskar dig mest alltid och villkorslöst

Nils,Nils,Nils mitt älskade lilla barn. Du vet att din mor inte lever i symbios med datorer och i synnerhet inte i offentlighet. Men du kanske läser din mail i mellanåt. Kan vi höras där? Jag följer din och Martins resa och era äventyr med iver och spänning. Varje dag skyndar jag mig hem från arbetet för att läsa vad ni skrivit. Ni kompleterar verkligen varandra. Nils, kommer du inte ihåg det sista jag sa till dig? Nej inte det om alla faror. Det jag sa va God Jul och nu hörs vi fast det bara är november. Puss och kram och god natt.

2008-11-06 @ 21:22:58
Postat av: Nils

Jag vet, jag e förvånad själv att jag inte vaknat upp med en tatuering någon gång än;) Vi har ännu än ladyboy historia som rör MArtin som är på väg upp! helt sjukt. Jag vet moa vi är elaka vita män! Och mamma jag vet att du älskar mig! bara roligt att retas! sjukt kul att alla läser=)

2008-11-07 @ 07:21:05
URL: http://nilsjohansson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0