Diskussion på backpacking.se!

Här kommer man hem från jobbet för att i godan ro kolla facebook, mailen, bloggkommentarer och möjligtvis skriva lite om att jag för första gången sen operationen för sex månader sedan fick på mig klätterselen idag. Men!

Allt detta blev på ett ögonblick helt ointressant efter att jag tack vare att Martina i en kommentar gjorde mig uppmärksam på att det diskuterades om mig och Martin och våra filmer på Backpacking.se. Det är en kille som har postat vårat Laos-klipp, Nils och Martin i Asien del 6 och rekommenderat folk att se det för att han tycker att det är bra. Skitkul! Tackar och bockar!

Men sen är det  hel massa människor som inte gillar oss och det vi gör. Jag måste erkänna att även om det givetvis är jättekuk (Jättekul, skrev fel, men lämnar det ändå, så roligt!) att folk gillar det man gör och tycker vi är roliga eller i alla fall värda att se eller läsa, så är det faktiskt nästan ännu roligare med folk som INTE gillar oss och ändå har en åsikt.

Missuppfatta mig inte nu! Jag älskar alla er som läser denna bloggen och tycker om det jag skriver och varenda, VARENDA!, liten positiv kommentar värmer i hjärtat och gör hela min dag. Men att läsa kommentarer från folk som klankar ner på det man gör är bara så sjukt kul. 1. För att dom för det mesta inte har en aning om vad dom skriver. 2. För att bara genom att citera oss bevisar att dom sett filmen/läst inlägget och därför helt knäcker sina egna argument om att det inte var läsvärt. 3. För att om dom någon gång har rätt kan jag fixa till det.

Kolla in diskussionen här! Tre sidor! Bara om oss.. Det måste.. måste.. måååste bara.. vara.. WIN! Jo.. det känns rätt! WIIIN!

 
Och bara för det; klippet som rör upp starka känslor..


Lite jobb-bilder.

Nu är vi i mitten av en arbetsvecka igen och det blir inte mycket mer än sova, äta, jobba och sova igen. Men idag var det så strålande blå himmel att jag bara var tvungen att plocka fram kameran och fota lite.
Inte superglad över bilderna men däremot över den svenska hösten. Jag har länge hatat hösten och dess eviga regn och mulna humör. Men vissa dagar, som idag, är den faktiskt riktigt riktigt fin.


Pelle och draken.

-Jaha, det här händer inte varje dag.. Tänkte Pelle där han svävade fram tjugo meter över marken. Draken som hade plockat upp honom med ett stadigt grepp om hans båda armar flög i lugn takt fram över de andra barnen som precis som Pelle hade vart påväg hem från skolan. Nu hade de helt tappat tanken på att gå hem och kolla på Scooby-doo på eftermiddags tv:n och stod istället med gapande munnar och kollade efter draken och Pelle som snabbt blev mindre och mindre.

Pelle som aldrig tidigare hade blivit upplockad av en drake på vägen hem från skolan hade blivit chockad då ett par klor plöttsligt grep tag om hans armar. Men då han ett ögonblick senare lyfte från marken och kände gungningarna från drakens vingslag blev han inte rädd. På ett underligt vis kändes det som om han och det elva meter långa djuret hade känt varandra länge. Han litade på honom och kände sig helt säker där han gungade fram. Han såg ner på staden som passerade förbi under dem och kände igen sitt gamla dagis, mammas jobb och Ica-affären där han varje lördag köpte sitt lördagsgodis. Alla hus såg så små ut. Som leksakshus. Och leksaksbilar.

Då plötsligt släppte draken sitt tag om Pelles armar. Pelle föll handlöst de tre hundra metrarna ner till marken. Han landade rätt över järnstaketet hos Tant Greddelin med en av de vassa spetsarna rakt igenom magen. Hans inälvor ran ut och blandades med blodet från hans krossade skalle. En mamma som var ute på prommenad med hund och barnvagn halkade i den mosiga hjärn/inälvsåsen som snabbt hade runnit ut över trottoaren råkade skicka ut vagnen framför en bil som gjorde nio månaders bulle i ugnen ogjort på mindre än en sekund. Hunden var dock glad för i jämförelse med den torra hundmaten han fick i sin skål varje dag var ett par tuggor nymosat, fortfarande ljumet, lågstadiekött en riktig festmåltid.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Funderar på en framtida karriär som barnboksförfattare. Måste öva, så det här var ett litet smakprov på min framtida kassako. Tar gärna emot kritik så länge den är konstruktiv. Puss och kram söndags-Nils.

Ny header!

Äntligen har jag fått en ny header på bloggen. Nu står det inte längre på Äventyr i Asien vilket kanske var på tiden att byta ut såhär sex månader för sent.

Såklart har Jocke gjort den och är någon mer intresserad av att skaffa sig en ny header är det bara att höra av sig till honom. Han är svindyr, men det är det värt;P Nä skoja bara. Do it!!!

Fotosession i skogen!

Måste säga att det är sjukt gött att ha hobbies. Min nyaste är fotografering och det som är bra med den är att man varken behöver torr asfalt, snö, vatten, vågor eller backar. Det som är mindre bra är att allt man "Ba måste ha" är dyrare än en etagevåning på Avenyn under högkonjuktur. Som tur är har min kära vän Yohakkim samma hobby och andra prioteringar än jag (är inte lika snål..) så även om jag har min kamera med, så har han en hel massa olika objektiv och nu även en lös blixt med fjärravlösare(?). Så i söndags, dagen som om man inte har några hobbies försvinner i bakfylla eller slappande, tog vi med oss en badendaden-stol och kameror ut i skogen. Här är resultatet! 
Ett år har gått..

För exakt ett år sedan på minuten lyfte mitt och Martins plan ifrån Arlanda mot Wien och för att därifrån ta oss vidare mot Bangkok. Ett år! Helt sjukt va tiden går.  Då var jag mer uppspelt än någonsin tidigare med undantag för julafton 1991 då jag fick ett par längdskidor(?!?!?!) Fattar fortfarande inte varför jag blev så glad att jag kissade i byxan över de där längskidorna. Men vi har det på film och så uppspelt tvekar jag att jag någonsin kommer bli igen. Kommer inte ens ihåg om jag någonsin åkte på dem.

Nils! Sluta spåra iväg...


2008-10-21, 20:15 Arlanda, Sverige...


Då var min bästa vän ryggsäcken blänkande ny och allt i den låg för första och sista gången snyggt ihopvikt på sin egen plats. Då var mitt ärr i pannan, format av Petters framtänder på min avskedsfest, fortfarande ett sår. Då var jag rik. Då var jag blek. Då var jag superladdad för äventyr och hade ingen anning vad som väntade. Då insåg jag och Martin redan efter två timmar in på resan att vi lyckats med vårt första gemensamma FAIL! genom att bli strandade 24h i Wien. Då trodde jag att sex månader var länge.


Morgonen efter avskedfesten.. Riktigt lyckad kväll=)


Nu är väskan sliten med hål i sidan och sedan länge blir den förvånad om jag någon gång skulle få för mig att vika någonting innan jag stoppar i det. Nu är Petters "scarring"-tag i min panna bara ett litet ärr. Nu är den nya reskassan fortfarande bara barnet. Nu är jag precis som då supperladdad för äventyr och kan knappt bärga mig inför nästa höst då det bär av igen.  Nu har jag insett att ett litet FAIL! är som en tesked kaffe i Hugge´s mage; helt obetydande och omöjlig att urskilja bland alla de tio kannorna som skvallpar runt där inne eller alla de tusentals FAIL!'s som jag och Martin har och kommer att begå. Nu vet jag att sex månader går på ett kick.

Fan va kul vi hade Martin! Helt sjukt! Snacka om time of our lives.. Snart är det dags igen.. Bara typ 345 dagar kvar...


Självförsvar!

Postat av: moster ewa

Som feminist måste jag utbrista: " Vad ytlig du är".

2009-10-20 @ 08:32:52

Postat av: Moa

Jag håller med moster ewa!

2009-10-20 @ 10:45:36

..fick jag som kommentarer på mitt förra inlägg. Tss, tss.. Här gaddar familjen ihop sig mot en. Måste för det första säga att det måste vara väldigt svårt att vara feminist om det innebär att man aldrig får njuta av en vacker människas utstrålning på håll? För det andra undrar jag hur man kan få något annat än en ytlig bild av någon man aldrig pratat med?

För det tredje undrar jag vart feminismen kom in? Får man inte spana efter hetingar bara för att man tycker att det borde vara jämställt mellan könen?

Sist men inte minst; Jag måste nog erkänna. När jag går på stan och ser en snygg tjej och tänker, Fan va snygg hon är. Då är jag ytlig.

"Mindre ful" -syndromet.

"Mindre ful" -syndromet är någonting jag uppfattade och namngav ungefär 2-3 månader in på gymnasiet. Som ni alla kanske inte har en anning om, så gick jag tillsammans med åttiotvå killar och fyra tjejer sjöfartslinjen på sjöfartsgymnasiet på Tjörn. Tjörn är en liten ö cirka 6-7mil norr om Göteborg och mycket roligare än själva namnet (Uttalas likadant som "Kön") blir det inte.

Okej då, lite roligt är det även då och då när någon gammal sjöbuse på bästa svengelska översätter sin branch från sjöfart till seafart. Men det är verkligen allt. Dom har visserligen Statiol och minst två pizzerior med sprit-tillstånd, men att gå dit är likvärdigt med att ha gett upp hoppet om livet.

Några få månader om året lyser ön upp och blomstrar av sommargäster (badjävlar) och turism (stabor). Men då hade vi sommarlov så den goda sidan fick jag aldrig se.

Nu med lite mer bakrundsfakta om kön-ön i väst kan vi återgå till "mindre ful" -syndromet.

I Skärhamn där sjöfartsgymnasiet ligger bor det med största sannorlikhet minst ett par tio stycken flickor som är, som vi på göteborska skulle säga, goa. Men dom har inte valt Sjöfartslinjen. Dvs; dom tog vid precis samma klockslag som jag steg på bussen i kungälv, bussen åt motsatt håll och lämnade ön under de timmar jag var där och kom tillbaka i lagom tid för att ha missat mig och mina kära klasskamrater. Resultatet var att vi nära på aldrig såg några tjejer som så att säga var ÖVER medelsnygga.

Första veckorna gick jag och störde mig på detta. Varje människa är i behov att att minst en gång om dagen låta sina ögon följa formerna av någon vacker varelse av motsatt kön. Eller samma, om det är din grej..

Men efter ett tag började det dyka upp söta flickor lite här och var. Och sedan även sådanna som var mer än söta. Rent av snygga. Vart kom dom ifrån??? Eller egentligen; Hur hade de förvandlats? För det var samma medelmåttor som tidigare men nu verkade de ha fått en ny glans över sig. Vad hade hänt?

Efter två lediga dagar och besök på vänners gymnasieskolor med 2-3000 elever gick det upp för mig. De vi insnöade stackars sjöfartselever trodde var snygga var egentligen inte det. Dom var bara minst fula av dem vi hade att välja emellan.

Ungefär som kvart i två-ragget. Alla goa har redan gått hem med sina pojkvänner, dom som finns kvar är inte heta och den där bruden du suddigt försöker fokusera på utanför McDonalds är inte där och äter hälsokost! Hon är INTE snygg. Du tror det bara för att hon just nu råkar vara det i jämförelse med dem runt omkring. Hon är minst ful!

Investeringar i bloggen!

Jag har på riktigt inte vart inne på internet på en hel vecka. Det var läääänge sedan det hände! Jag har till och med nästan kommit över den värsta facebook/blogg abstinensen under den långa avvänjningen. Men, öppnade datorn igen nu. Och vips. Im Back!

Internetavvänjningen har dock inte varit frivillig. Prioritet ett är fortfarande att spara nya pengar för en ny resa och därför jobbar jag så mycket som bara möjligt. 59h blev det denna veckan. Alltså; Vakna, jobba, duscha, sova och om igen. Finns inte mycket tid för bloggande då. Men det blir ju destå mer och bättre när jag väl kommer iväg igen.

Och idag är det lördag och fint väder så då kan man inte heller sitta inne.  nu ska jag hoppa på longboarden och njuta lite av höstsolen. Varje långboard tur vid den här årstiden kan vara den sista på länge så jag ser till att njuta ordentligt!


Niga och Bocka.

Idag var jag tillbaka i vrål-åket till israllybil för att kolla på träd igen. Många timmar köra bil och en hel del tid till funderingar, framför allt över hur f** någon kan vilja bo i Fjärrås????, men även över en hel del annat mellan himmel och jord.

En sak jag av någon outgrundlig andledning började fundera över var när vi, människorna i Sverige idag, slutade bocka och niga ordentligt.

Nu för tiden ska alla hålla på och göra Gangsta-hugs med en mycket malplacerad handknytning obekvämt inklämd mellan mötande kroppar. Eller bara helt vanliga kramar som egentligen borde sparas till mer speciella tillfällen än ett vanligt hej. Börja sätta ett värde på dina krammar säger jag!

Nä, vi borde helt enkelt ta upp det här med att bocka och niga igen. Ta i hand. Bocka/Niga. Säga -Hej, va kul och se dig.. om du känner personen, -Hej, det var inte igår.. om du inte har en anning vart/om ni setts tidigare.. Osv..

Nu snackar jag inte om någon lätt liten knick på knäna till nigning eller någon vicka på ögonbrynen tilta huvudet-minimalt-bock. Rediga brännakalorier kroppsrörelser så motverkar vi den ökande fettman på en och samma gång. Tänk på vilka fasta lår/stark rygg du hade haft om du bara hade vart artig nog och hälsat ordentligt i alla år.

Söndagspill bilder..

Söndag, slapp, regn och blåst. Då kan man slappna av med lite kreativt skapande i Photoshop tänkte jag. FAIL! Det finns inget som heter avslappnat kreativt skapande när man arbetar med Photoshop. Det är precis som så mycket annat som kräver koncentration och tålamod sänt direkt från satan till mitt flickrum.

Lyckades pilla ihop dessa här i alla fall;

Nära döden upplevelse..

Igår steg jag som vanligt upp i ottan och gled iväg i vrålåket till Aygo(liten miljöbilstoyota som inte är direkt gjord för att någon ska överleva om man krockar i den) som vi har som besiktningsbil på jobbet. Min arbetsuppgift dagen till ära var att åka runt och besöka folk som ringt, kolla på deras träd, säga vad som kan/ska göras och sedan berätta för dem vad det kommer kosta. De dagar jag besiktigar träd brukar bli långa och eftersom vi har så stort område blir det ofta mer än 50mil körning. Men det brukar faktiskt vara ganska fint att åka iväg i soluppgången med en go låt på stereon och sedan köra hem i solnedgången.

Jag hade tänkt mig att göra det samma denna dagen och så långt som att åka iväg i soluppgången gick det bra, men det var inte långt ifrån att det inte blev någon hemresa.

Jag väntade på att solen precis skulle titta upp över de svenska skogarna och lysa upp himlen sådär underbart som den bara kan göra när det är riktigt klart och kallt ute. Precis i rätt ögonblick satte jag på "Beutiful day" och tänkte tillbaka på när jag stod på vulkanen Gunung Bromo på ön Java i Indonesien och lyssnade densamme. (Alla läsare spotifya den genast!) Jag log lite för mig själv och tänkte på gamla minnen och blivande gamla minnen. Precis innan Bono ska klämma i refrengen, när han sjunger -And return for grace. Uppfattar jag framlycktorna på en bil, I MITT KÖRFÄLT.

-Vafan?!?!?! Kör någon åt fel håll hinner jag tänka.. Men inser i precis samma ögonblick som Bono Skricker ut -ITS A BEUTIFUL DAAYAYAY! att bilen har fått sladd och nu slungas in i räcket. Först på ena sidan och sen på andra för att till sist köra in och fastna i det första igen. Jag trycker på bromsen, men INGENTING HÄNDER! Det är blixthalka och för varje 1000dels sekund glider jag närmare och närmare den avsladdade bilen. Jag befinner mig på breställl i 110km/h mitt på en underkyld bro. Och ser på riktigt min egen död i form av att jag slungas in i bilen framför, voltar, och flyger över broräcket hundra meter ner och landar mitt i någon bondefamiljs frukost. Med bil och allt.

Jag försöker ratta allt vad jag kan för att bilen ska hålla sig med framljusen frammåt, bakljusen bakåt och taket mot himlen. Allt medan Bono sjöng TO LET IT GET AWAY! i fallsett. Tack gode Buddha! För att jag i så många timmar bröt mot alla bil-lagar det finns i min gammla Ford-Ferrari och var ute och sladdade i varenda kurva då det var snö ute. Och tack min helige racing gud -Mackipack- för att du lärde mig så kallade förställ och hur man rätar upp dem igen. Halk-körningen my ass, detta var ren och skär buskörnings, förtjänst (och kanske en liten bit tur) att jag lyckade hålla bilen ifrån räcken, andra bilar och avgrunden i form av ett bonnefrullebord.

Jag missade den stillastående bilen med max en meter och lyckades tillslut få stopp på bilen ytterligare femtio meter bort. Ringde 112 och gav dem kordinaterna som jag hade på GPSen. Sen gick jag ut för att hjälpa en annan kvinna som också stannat att ta hand om den hysteriska tjejen som fått sladd.

Vi står där på bron och kvinnan håller om flickan som kanske är 19år eller nått sånt medan hon gråter floder. Då kollar jag upp mot backen och ser att det kommer ytterligare en bil.. På sladd.. Okontrolerat.. mot exakt den punkt där vi står..

-WWWWWAAAH! SPRIIIIIING! Skriker jag till kvinnorna och plöttsligt befinner vi oss i en James Bond-film och "dodgar" bilar från alla håll. Till skildnad från lacken och kofångaren på bilen klarar vi oss. Men då vi på säkert avstånd står och väntar på bärgare ser vi bil på bil på bil komma, tappa kontrollen och oftast klara sig men ibland inte. Senare när jag pratade med pappa berättade han hade läst att inte mindre en elva bilar körde av precis där mellan 07:00 och 09:00.

RSS 2.0