Sex är olagligt!

Laos är verkligen ett land som håller på att utvecklas dag för dag med hjälp av alla pengar som den nya turistvågen för med sig in i landet. Men, det är fortfarande ett land som har väldigt långt kvar innan det blir civiliserat.

Till exempel är det olagligt att vara ute efter klockan tolv på natten. Alla barer stänger klockan halv tolv bara för att människorna som jobbar där ska hinna hem. Är man ute efter tolv riskerar man böter eller fängelse.
Man får inga böter om man är turist men det är verkligen inget att skämta om när man ber dj att spela bara en låt till. Ofta kan han inte säga nej och sen förlorar han hela dagslönen på vägen hem.

En av andledningarna till att man måste gå och lägga sig vid tolv är att alla går upp klockan halv 6 på morgonen för att ge alla munkar mat. Varje morgon runt 6 så går alla munkar helt knäpptyst på ett led igenom staden. Då sitter modern i varje familj på gatan och ger varje munk en liten klick ris eller någon typ av mat.


Varje morgon går hundratals munkar igenom staden för att tigga efter mat.


Detta är en urgammaltradition och även denna håller vi turister på att förstöra. Man vill ju såklart också ge munkarna något, men som en guide lärde oss, att gör vi det kommer ingen av dessa fattiga människor ha råd att ge bort mat gratis till munkarna. Dom kommer istället ha en massa matstånd och då blir munkarna beroende av att vi turister ger dem mat istället. Svältande munkar är inte kul så låt dem istället ha sin tradition ifred.

Vi slutar naturligtvis inte att festa vid tolv dock.. Daah.. VI tog givetvis det första vi gjorde reda på vart den lokala svartklubben ligger. The Bowling alley är det enda stället som är öppet efter klockan tolv och för att komma dit så måste man ta en tuktuk ut på landet. Men det är verkligen perfekt. Alla drar dit och man kan tjöta med alla man träffat under dagen. Det finns dock bara typ3 bowling banor så jag har bara lyckats bowla en gång. (Kom inte sist! wie!)

En annan helt sjukt konstig regel här i Laos är att det är olagligt att ha sex med någon du inte är gift med.. Stackars människor.. I Sverige är det ju tvärtom, det är då man slutar ha sex.. lr?;P

Kommentarer
Postat av: M

hahaha.. Ja, det var lite speciellt.. :)Kul att läsa och du bloggar väldigt bra. lättläst och roligt! :)

2008-12-01 @ 15:03:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0