Twilight-zone my ass!

Idag drog jag och Martin till Chiang Mai Zoo.

 I lonely planet stod det att zoot var öppet hela dagen, men de rekommenderade att man gick dit i den så kallade ”twilightzonen” på eftermiddag/kväll då mest djur var framme och åt då.

 


Två snyggingar på väg till zoo

 

Väl på zoo hoppade upp på en turistbuss som vi trodde körde runt hela området. Det gjorde den inte. Det enda vi såg ifrån bussen var en vit tiger som i och för sig var ganska cool men eftersom vi passerade den i 82km/h;

- Oh! Titta en vit tig… och där försvann den.


Man kan nästan se baken på det enda djuret vi såg i dagsljus


Istället tog den oss raka vägen till akvariet. Vi hade egentligen planerat att ta akvariet sist, men det kvittar väl tänkte vi och spenderade dagens två sista soltimmar inne i ett akvariehus som ändå skulle varit upplyst till klockan 21.

När vi väl kom ut ur byggnaden så var klockan runt sex och det började skymma.

-Perfekt! Twilight zone!

Det är bara det att i Thailand är det INTE som i Sverige där det skymmer i ett par timmar, utan här hann vi med nöd och näppe, se en vattenbuffel ta tre tuggor gräs innan det var bäckmörkt. Kolsvart. Mörkare än i en stängd garderob.

Vi såg ingenting!

Och han som hade hand om att tända belysningen på hela zoo hade tydligen vrickat tummen så att han inte kunde vrida om lysknappen.

Men, jag kan i alla fall skryta med att jag har hört en Noshörning prutta någonstans inne i en inhägnad ca 25m ifrån mig. Jag hörde prutten, och lyste med kamerablixten på skylten bredvid för att se vilket djur som fanns därinne. Inte alla som kan säga att dom har gjort det inte!

Eftersom vi nu hade betalat inträdesavgiften bestämde vi oss i alla fall för att göra det bästa av situationen, så vi gick runt till dom olika inhägnaderna och fotade rakt ut i mörkret för att sen i en halv sekund medan blixten lös upp, kunna spana på lite krokodiler och apor.

Sista bilden innan kameran dog


Emellanåt var vi till och med tvungna att fotografera gången var tredje sekund för att över huvudtaget hitta fram.

Sen tog batteriet i kameran slut...

Nils och Martin gjorde det igen. Vi lyckades med att misslyckas gå på zoo.  Vi har kvar titeln världens sämsta backpackers.


Kommentarer
Postat av: Ima

Men kanske världens mest underhållande backpackers... Keep going! :-)

2008-11-24 @ 17:20:55
Postat av: Nils

Flashpackers om jag far be.. haha men snart kan vi nog kalla oss backpackers!

2008-11-27 @ 06:19:46
URL: http://nilsjohansson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0