Sighseeing Bangkok

Igår bestämde vi oss för att ta det lungt och inte dricka något. Vi tänkte gå och lägga oss tidigt så att vi kunde vakna runt
sju på morgonen, hitta en billig tuk-tuk och bara åka runt och kolla på stan innan all trafik kom igång.


Det jobbiga var bara att när vi väl hittade en mobil, på vårat mycket stökiga hotelrum, insåg vi att klockan redan var 00:30.
Martin var lite slö så han kunde kanske somna runt tre, men för mig kändes det som om det var mitt på dagen och jag var pigg som en nötkärna. Sista gången jag kollade på klockan stod den på 04:48 och alarmet gick igång lite mer än 2
och en halv timma senare.

Då var jag betydligt tröttare men tvingade ändå upp mig efter bara två snooze. Sen gick vi ut på gatan och tog första bästa tuk-tuk som lovade att köra oss till fem olika tempel och buddha statyer runt om i stan för 20 bath (ca4kr).




Först åkte vi till en ca 30m hög buddha. Fin, stor, guldig. Sen åkte vi vidare till en annan buddhastaty som tyvärr var instängd i ett tempel så vi kunde inte se honom. Men templet var i alla fall fint, stort och guldigt. Hela tiden när vi är ute och snackar med thailändare så frågar dom om vi ska söderut eller norrut och när vi säger söder ut och att vi vill till full moon partyt.

Skrattar dom glatt och säger;

-Big Party, Big Party, U like, U like>> och nickar>> -U booked hotel?
När vi sen svarar att vi inte ens har bokat buss, skakar dom bara på huvudet och säger;
-Fully booked, very expencive, Book now or pay 3 times much!

Så jag och Martin som vill vara impulsiva gänget fick tillslut mogna lite och be våran tuktuk förare köra oss till turistinformationen. När vi 10 minuter senare kom ut därifrån hade vi utan att någon av oss han förstå bokat bussar, båtar, hotel, och en dykkurs för 19 dagar framåt.

Det kändes först lite som ett rån, men efter att vi kollat efter lite i våran guidebok så kändes det bättre och nu är vi riktigt nöjda. Fyra hela dagar dykkurs och då får vi certifikat så vi kan dyka över hela världen sen. Känns skitbra!


Det här är Dan. Han bokade alla våra resor. Han är inte bara våran Dan, han är våran minigris vi hela tiden ville nypa i kinden.


Efter turistbyrån började vi bli rätt trötta men bestämde oss ändå för att vi måste se det kungliga palatset nu när vi ändå är i bangkok. Det kungliga palastet var jättefint, jättestort och ja, Jätteguldigt!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0