Italien

En vecka kan inte vara sju dagar! Knappt en timma känns mer korrekt. I alla fall när jag ser tillbaka på denna veckan. Schwooosch! Så var den slut.

 

Den var helt underbar och för att citera coola killen i Sällskapsresan; "-Riktigt, riiiiktigt nice.." Man kan inte jämföra åkningen i alperna med åkningen i norden. Det är två helt skilda saker. I Hemsedal där jag brukar vara oftast är det parken som gäller. Liften – FunParken – Störtlopp ner – Och om igen. Jag skulle gissa på att fallhöjden på berget är runt 800m eller så och mycket mer än så är nog knappt på något ställe i Norden. Alagna där jag var nu har 1800m fallhöjd i backarna. Skidsystemet sträcker sig över tre berg och man kan som vi åka en hel vecka utan att ha åkt samma backe två gånger. De har ETT Big Jump. Allstå det blir mer fokus på åkandet. Fort.

Byn, dalkullorna, pizza, de tre slappaste skidåkarna i historien och kvällshäng på vinbaren..

För om man ska ladda på riktigt i Nordiska backar tar de slut innan man hinner blinka. I Alagna är man tvungen att stanna och vila benen för att backarna är så långa. Förut trodde jag att jag föredrog parkhänget. Men nu vet jag att de beroende framkallande känslan man får när man flyger fram över ett hopp är precis lika stark då man shreddar hot pow. Åker i pudersnö allstå. denna resan har blivit som en pånyttfödsel för mig.

 

Det var inte direkt superlätt att fota med snö överallt men några bilder blev det.. Puder=BIG WIN!


Vi började hänga med en gammal gäst till Norr-Jocke och han släpade ut oss i offpisten. Tack Jimmy för mitt livs åk. Vi gick kanske trettio minuter över en kam och hittade sen det vita guldet. Pow! Det såg precis ut som i sällskapsresan när de förstör coola-killarnas perfekt lagda åtta. Det var superlätt puder upp över knäna och jag som i vanliga fall bara åker snowboard fick mitt livs bästa åk.. På skidor!?!?!? Det tog oss två timmar att ta oss ner till byn offpistvägen och det var redan mörkt när jag vi stövlade in till de andra som var fem minuter från att ringa alp-patrullen. De såg direkt på våra miner vad som hade hänt. Årets åk och de hade missat det.

 


Kommentarer
Postat av: Mowgli

Ibland funderar jag på om det även är dags för mig snart att förlora oskulden och faktiskt åka på skidsemester..

Fast bara ibland. Sen pulsar jag ut för att slänga soporna i snön och kommer på bättre tankar. :)

2010-02-02 @ 22:46:20
Postat av: Nils

Snö hemma är inte som snö borta.. Do it Mowgs!

2010-02-03 @ 08:39:57
URL: http://nilsjohansson.blogg.se/
Postat av: Cecilie - Bloggvärldens mest musikfyllda blogg

Åh vad härligt det ser ut :D

2010-02-03 @ 08:53:22
URL: http://ceciliesjostrand.blogg.se/
Postat av: Mattias

hej vilken fin blogg du har, hur är läget idag? =)

2010-02-03 @ 09:03:35
URL: http://mattiasdeluxi.blogg.se/
Postat av: Italien

Helt otroligt! Ja, backarna hemma i Sverige har nog inte mycket att komma med när det gäller fallhöjd och åksträcka! Verkar dessutom helt makalöst vackert!

2011-08-22 @ 13:40:47
URL: http://www.resatillitalien.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0