Taxi-buss-gå-buss-taxi-båt

Vi rör på oss, vi svettas och vi får träsmak i våra stjärtar. Flashpackandet har börjat på rikigt. Vet inte hur många mil vi avvärkat idag, troligtvis inte många, men vi var i alla fall näst intill på färd från klockan 08:00 till 19:00. Tulum, Mexiko till Caye(=ö) Caulker, Belize.

Jag är nu helt klar med boken "hundraåringen" som jag ger en stark 4,1a. I den lärde mig Allan Karlsson att allt är som det är och att allt näst intill alltid blir som det blir. Det måste man vara hundra år för att klura ut så jag litar på honom.


Cabañasen i Tulum runt 06:30 imorse

Som till exempel;
NorrJocke hade ställt klockan på väckning klockan sju eftersom vi hade tagit reda på att det gick en Colectivo(minibuss) in till Tulum klockan nio. Det han inte visste var dock att vi sedan vi anlänt till Mexiko hade levt med klockan ställd en timma fel. Så vi gick helt enkelt upp klockan sex, undrade varför inte colectivon kom klockan åtta, tog en taxi istället och han därmed med bussen till Chetumal vid halv nio WIN! Där vi i sin tur sprang på ett äldre amerikanskt par som berättade att bussen till Belize avgick om inte mindre än fyrtiofem minuter. WIN igen! tänkte vi och hoppade på nästa buss.

Den lille halvmaja-Busschauffören byttes ut mot en något större och mycket mer aggressiv Rasta-Busschaufför, ADO-bussen(Mexikos vanligaste bussbolag) byttes ut emot en gammal ommålad Amerikansk skolbuss och samtidigt som ännu en stämpel aplicerades i passet byttes även Mexiko ut emot Belize.
Som bonus fick vi dock Emerald, världens kanske sötaste och mest nyfikna busskompis.


-Va e det där för blond och blek jätte?

Eftersom allt näst intill alltid blir som det blir kom vi till Belize city som huvudstaden i Belize heter ungefär cirka exakt tretton minuter och tjugosex sekunder innan båten som visade sig ligga ungefär cirka exakt tretton minuter och tjugotvå sekunder från busshållplatsen.
Vi anlände visserligen emot regeln till Caye Caulker i mörker, men kändes oss mycket nöjda med att vi lyckats ta oss hela vägen på en enda dag, då vi i planeringen räknat med minst två. Har ingen aning om hur stället ser ut och väntar spänt på morgondagen.


Soon to be profilepic, Tulum..


Kommentarer
Postat av: Mowgli

Åt ni något under dagen eller var det en sådär underbar dag med transporter utan föda? :-)

2010-11-01 @ 11:35:06
Postat av: AKA Thai boss

Hata hata eller älskar!!!????P.SDu har fått sparken!!

2010-11-01 @ 15:21:29
Postat av: Martin

I helvete Nils...



Jag klarar inte av att se strandbilder just nu.



Ta bort dom.

2010-11-01 @ 22:32:00
URL: http://cmj.blogg.se/
Postat av: NorrJocke

Mowgli, Rutinen lyser igenom. hör om häpna. vi köpte med oss vatten och mackor på bussen. TOM så att vi hade red bull och dricka över när vi kom fram :D

2010-11-02 @ 01:47:06
Postat av: Anonym

Hej!

Vilka smådjur bor i ett sånt hus? Jag åker till Hamar i Norge i dag och hoppas på snö.

Moster Ewa

2010-11-02 @ 07:31:16
Postat av: Nils

Just det Mowgli, vi e ruttade! Ingen hunger här inte=)

Det enda vi såg var en rödgrön ödla, men så tittade vi inte så noga heller. Det är bäst så.

Hälsa snön från mig.

2010-11-02 @ 17:18:34
URL: http://nilsjohansson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0