Vi nådde paradiset i Skymningen

Efter att ha pluggat spanska, ollat näsor och ätit alldeles för mycket guacamole (om det är möjligt), lämnade vi San Pedro och Lake Atitlan för lite välbehövlig värme vid kusten. Precis som jag skrev tidigare blev Monterico vårt första stop längs kusten och det hade precis vad vi behövde: En strand, sol och en pool. Där slappade vi en hel dag och överdoserade D-vitamin rakt in genom kroppens porer. Energin kom tillbaka och jag kände mungiporna dra sig upp mot öronen mer och mer ju längre dagen led.

Med undantag för ett par timmars rimmande på pirat-slang vid filmuppladdande, blev vi alla märkbart piggare och gladare av bara lite sol.

Det resulterade också i att vi alla blev rastlösa ganska så fort och därför drog vi efter bara på nätter på El dolfin(rekomenderas) vidare emot El Salvador.

Vi gick igenom Monterico tills vi kom till floden som omsluter "halvön" där vi hoppade på en båt som skulle avgå om:
-Cinco minutas mi amogos!
efter fem minuter hade vi dock inte lämnat kaj och inte efter fyrtiofem heller. Men det gjorde inte så mycket eftersom vår nyvunna aussievän Mick av någon andledning hade fiskelina och krok i väskan.



Efter ett par rejäla bamsingar som oturligt nog hade en svaghet för friterad kyckling, gick i alla fall äntligen båten. Och efter det Chickenbussen, och en till chickenbuss och en prommenad över gränsen på det och sen en minibus.

Helt plötsligt svängde Manuel minibussen in på en liten grusväg och eftersom det redan hade börjat bli mörkt såg vi inte mycket. Ännu än gång undrade jag om det var dags att en halvtimma senare hitta mig själv naken i djungeln. Icke!
Istället körde han oss till ett hostel som heter Papaya och väl där var detta det första som mötte oss.



El Tunco i El Salvadore är precis vad jag letat efter. Chill, overkligt vackert och det enda som finns att göra är att surfa, surfa surfa, möjligtvis klämma i sig en burrito och sen surf igen.
Dagsrytmen är därefter, dödstyst efter nio och alla vaknar klockan sex. Som handen i hansken för en morgonpigg gosse som en själv.

Synd bara att det tog ungefär tre sekunder och lika många kallsupar att inse att; Ja justeja, Surfing är ju ybersvårt. 
Men de ska gå! Ett par tre veckor längs the pacifics kust och sen kommer det carvas dom bara den. WIN! 


Kommentarer
Postat av: Mowgli

Älskar den personliga prylen eran Aussie har med sig, fiskelina. Att man inte tänkt på det tidigare? :D



För övrigt är det snö, snö och åter snö som förpestar gatorna i Stockholm denna veckan. Blir inte bättre för att jag inte har någon vinterjacka heller. >.<

2010-11-24 @ 12:42:33
URL: http://jag-ar-vilse.blogspot.com
Postat av: Emelie

Nice!

2010-11-25 @ 19:38:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0