HajkFail! Del 1.

Det tog inte lång tid här i Kanada att inse att det inte är hur feta dina "airs" är som folk pratar om. Det är konstigt nog inte heller hur färglada skidkläder du har. (Lättaste sättet att se att någon är skandinav är färgerna, alla färger.) Det är pudersvängarna folk vänder sig om i baren och tystnar till för att få höra om.
Och så länge man inte råkar befinna sig i "the magical winter of 94'" då det snöade 34,6m någonstanns i USA och som alla tydligen minns, så behöver man hajka för att nå dessa orörda vackra och credd-byggande himmelssvängar.

Historia efter historia har gått fram och tillbaka över middagar, ölglas och till och med då man försöker med det omöjliga, att få ett curlingklot in i boet, om hur bra åkning det var där och där och där. Bara ett par timmars hajk. Orört puder.

Detta resulterade först i ett par tre fönstershoppingturer runt stan för att klämma på snöskor och få svindel över prislappar alternativt smekandes splitboards (snowboards man kan dela för att sedan hajka som skidor med) och ramla ner med hjärtstillestånd över alla nollor efter ettan på prislappen. Steg två var timma ut och timma in med ebay letande och seccondhand vrakande som gav insikten om att med skatter, frakt och avgifter inte skiljde många cent från nyköp. 

Med en budget tajtare än midjan på en korsetförsett prinsessa från historieboken i nian, så smärtar plastbitar med metalpiggar för 1500kr+ mer än en repa i brädan. Det blev inte riktigt av helt enkelt.


Simon the dansk, Brock och Hans-Christian i backen dagen innan hajkandet. Insåg försent att detta var enda bilden jag lyckades ta med dem alla tre.

Men då vi de senaste två dagarna har haft två inneboende som den ena arbetar i en liten stuga utanför Nelson med helikopterflygande som enda väg till och från jobbet och den andre som var bonde utanför Hemsedal innan han beslutade sig för att byta ut John Deer körandet mot heliskiingguideande i Alaska, och de bestämt sig för att hajka, blev det helt enkelt dags att gruppvåldta våra budgettar igen.


Percy's magiska gymnastickskor har ingenting att säga till om när mina magiska röda snöskor är med i gamet..

Hajkuppdraget numero uno var att hajka trettio minuter upp till andra liften som inte har biljettkontroll för att spara in pengar för de som inte hade säsongspass och sedan därifrån åka till toppen och vandra längs kanten kanske 2-3timmar eller två Bowls(=dalar) bort för att där köra själastärkande puder. Ett ord: Fail!

2 be continued..


Kommentarer
Postat av: Ylva

färgglada kläder = svenskar, häääär med. kul att ni har lite snö iaf...

2011-02-10 @ 10:54:12
URL: http://lovelive.blogg.se/
Postat av: Mathias Bjärsved

Kunde du inte byggt ett par egna snöskor av lite plast och ett par remmar? MacGyver ftw!;D

2011-02-10 @ 17:16:58
Postat av: Nils

Stämmer till 100% Hehe.. En kille kom fram till mig vid lunchen en av de första dagarna och sa, fan du kan inte vara annat än Svensk, finns det en ledig plats här?

Jag funderade på det ett tag Matte, Tennisrackets kanske..=)

2011-02-10 @ 18:08:23
URL: http://nilsjohansson.blogg.se/
Postat av: Farbror Frej

Har de inga stjärtlappar Canada. Ruggla upp undersidan och böj upp kanterna med några snören, vips nu har du ett par billiga snöskor.

2011-02-10 @ 18:19:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0