Lavin!

Tyvärr sammanfaller ofta aktiviteter utanför backen med dåliga väderförhållanden. Men trots regnet blev jag givetvis mycket lycklig då en tjej från ett av de andra svensk-kollektivet frågade om vi ville hänga på till de varma källorna som ligger ett par timmar bort från Fernie.
Lyckliga i hågen över att lämna byn vi älskar men ändå gärna skulle ha sett i backspegeln fler gånger om vi hade haft ett roadtripfordon, packade vi in två par kryckor, minst nio digitalkameror, badkläder och oss själva i två bilar och satte fart mot syd-öst.
En mil kom vi innan en 300ton tung Fail! hade bestämt sig för att blockera vägen för all trafik.

Regnet som fick alla åkare att hålla sig från backen hade tydligen gett snön samma önskan och då den "något" speciella herr Busschaufför om kör ALLA turer i Fernie inte ville släppa på ett par hundra ton blötsnö på skidbussen bestämde den sig helt enkelt för att ta med sig ett par hundra träd och några isblock och åka hela vägen ner till, och över, vägen själv.

Polisen som kom en kvart-tjugo minuter efter oss berättade att med sådana mängder som tryckte på uppifrån var det inte bara att skotta bort snön heller då risken för ytterligare en lavin ovanpå snöplogen är överhängade.

-The road will be closed for at least four-five hours.. sa hon och halshögg vår bada-i-varmakällor dag.

Det fick helt enkelt bli tillbaka till allas vårt Fernie och som substitut för bristen på varmt vulkanvatten från underjorden blev det istället kaffe, fruktsallad och filmmys.
Inte så illa pinkat och jag som äntligen fått permission från husarresten mitt knä försatt mig i såg i vilket fall dagen som en stor WIN!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0