Fortsätter njuta..

Fortsättning på "underbara morgnar, njuta och vad som..":
 
Så efter att ha lubbat hem från stranden, slängt i mig mina jordnötssmörssmegor (smörgåsar) lubbar jag vidare mot bussen till skolan. Om jag hemma i Kungälv, medan jag väntade på bussen, såg ut över den otroligt vackra stadsdelen Komarken i all sin flärd av graffiti, krossade fönsterrutor och möjligtvis en och annan ganska underhållande alkis, som givetvis svär sjörövarramsor över det eviga duggregnet, så är busshållsplatsutsikten här aningen trevligare.
 
J. Bieber väntar på bussen med Isle of Capri's lyxvillor och lyxbåtar i bakgrunden.
 
Alkisens bruna tänder är utbytta emot kristalvita tänder, blekta för 700dollar hos Surfers Paradise specialist-tandläkare och sitter istället i munnen på en lycklig ägare till en av de lyxvillor som Isle of Capri på andra sidan floden, i förhållande till studenten på busshållplatsbänken, är full av. Det enda som bländar mig mer än de kristalvita tänderna i munnen på miljonärerna på andra sidan floden är inte skroven på deras lyxbåtar, de ligger på tredje plats, utan det är min gamle vän solen. 

Alltså, inte ens en försenad buss leder till missnöje, den ger istället huden på de väntande ännu en chans att jobba på brännan (/samla ihop UV-ljus till hudcancersamlingen) och njuta av utsikten.
 
I mellan lektionerna hinns det givetvis med lite pluggande (=skrytbokande(=facebookande)) i biblioteket. Från höger: Silje, Kine, Anton och slutligen osociala Schtek-Zlatan.
 
Väl i skolan hinner verkligheten visserligen ikapp och jag är mer eller mindre tvungen att sitta tyst och fokusera konstant lektionerna igenom för att hänga med, någon jag mer eller mindre lyckas bra med.
Men med ett varvande av föreläsningar, lektioner och bibilotekshäng passerar ändå de två komma fem skoldagarna fortare än Sandra smashar en tennisboll därefter. (Hon är proffs och med en tennisboll i ena handen och ett racket i andra att ses som ett dödligt vapen.)
 
Sen buss hem igen och om solen är uppe, raka vägen ner i havet igen för att fortsätta surfandet där jag slutade, oftast med en kallsup, men även då och då med vatten i näsan.
 
Kvällarna kommer dock alltid lite för fort och redan vid sextiden är det mörkt. Det gjorde till en börja med att vi midnattssols vana svenskar gick tackade dagen för en trevlig tid och stängd in oss med en film alldeles för tidigt här den första tiden. På senare tid har vi dock skärpt till oss och börjat ta vara även på kvällarna:
 
Fotboll/fotbollstennis och nu även på sistone sedan vi stulit bollar av våra innan stölden goda vänner. Måste även lägga till att tennisbanan är vårt hus privata..
 
Pokerkväll hos Avalongänget, som inte bara har besitter en lägenhet med sjuk utsikt och ett bord med en kullagersnurrskiva i mitten optimal för tacos, utan även en äkta kaffekokare och svenskt kaffe.
 
Carlo, den första svenska mexikanaren som är engelsman, och jag njuter av utsikten från deras balkong på tionde våningen i Avalonbyggnaden.
 
En go gäng, efter ännu mer fotboll, i jacuzzin. En helt ok tisdag.
 
Filmkväll hos oss. Ännu en gång valde Sandra en surffilm för att sen ändå gå att lägga sig innan den är slut. Blir så trött på att hon alltid ska välja film. Som igår, Rambo 4.. Igen!
 

Sen glömde jag givetvis att ta bilder alla de gånger då vi verkligen insupit den Australiensiska bbqkulturen, men en bild stulen från Sandras mobil får duga. Det finns inget bättre än att skela och grilla, det har jag alltid sagt.. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0