Bra böcker, plöjning av (j)ord och surfande kan jag leva med..

Utnyttjande av faciliteterna räknar vi in i hushållssysslorna här i kollektivet som ännu inte förtjänat ett smeknamn. Tvätta, diska, åka vattenrutschkana, gå ut med sopporna och slutligen chilla minst så länge i bubbelpoolen att synen fräts bort lite av kloret och är aningen grumlig resten av kvällen. Allt ingår hyran eller arbetsuppgifterna för ett normalt Swänschkt kollektiv i Brodbeach, Au, och måste göras.

De sista dagarna har jag dock fått hjälp med grumligheten i synen på annat håll då jag har börjat tävla med bönderna på de australiensiska slätterna i mest plöjning per dag, skillnaden att de plöjer jord och jag prisbelönta författares ord är inte mer än på en bokstav.Ord/Jord.
För om vi tappade livslusten på första lektionen så chillade vi nog mer eller mindre redan med Hades i underjorden när vi gått igenom alla våra lektioner en vända. Christian som vi numera kallar Discustin' Justin då han för tredje gången nyligen blev påmind av en tjej att han ser ut som Justin Bieber och därför att det rimmar så fint på discusting, har dock redan hoppat av en av våra kurser men jag har sammanlagt tre läs/skriv kurser och en i historia, alla med minst fem böcker på den obligatoriska läslistan.


Traven till höger är den trave jag får nöja mig åt när skolan är slut och den till vänster är kanske 30% av det jag ska läsa de närmaste 2 månaderna..

Jag såg mina inplanerade framtida surfskills rinna mig ur händerna då jag istället för surfbrädan släpade på en trave böcker värdig en bokrecensent under armen på väg hem den dagen.
Saken var bara den att jag faktiskt inte hade slängt en blick på vad det var för böcker jag skulle läsa. Jag kände inte igen en enda titel. Deras av läraren ”storverks” genre till trots. Jag antog bara istället rakt av att böcker man får av skolan är torrare än en gammal limpa halvägs in i skorpstadiet. Men sen började jag läsa.

Helt okej, bra böcker och än så länge har de hållit mig vaken istället för att nocka ut mig, känn dig träffad John Stuart Mill. Jag kommer helt enkelt bara behöva läsa mycket bra böcker vilket inte alls känns som en plåga längre. Ännu mindre sedan jag han läsa en halv bok och plaska lite med min nya surfbräda i vågorna på samma dag. Detta kan jag leva med tänkte jag där jag satt på stranden efter surfet och slukade ett par sidor till.


Siljes (en norsk vän i utbytestudenthänget), min och Zlatans surfbrädor med Zlatan himself och Antons bil i bakgrunden..


Kommentarer
Postat av: EDL

F***n vad nice du verkar ha det!!!Vad är det för böcker du läser?

Kasta upp lite titlar!Kom ihåg att det finns riktigt bra recensioner sedan att läsa när du läst ut dem så du får ännu fler infallsvinklar och åsikter om dem!

2012-07-26 @ 14:08:04
Postat av: Nils

Just nu läser jag "A man melting", som är en prisbelönad novelsamling. Den första novelsamling jag någonsin läst tror jag och jag måste säga att de flesta novellerna är bra. Men några var lite för intetsägande tycker jag. Läraren lär inte hålla med imorgon..

2012-07-29 @ 06:16:27
URL: http://nilsjohansson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0