Vad ska jag bli när jag bli stor? Och förhudsbilder då..

Ofta när jag är ute och socialiserar kommer följdfrågan "-Vad blir man då?" upp efter att jag berättat att jag pluggar statsvetenskap. Mitt vanligaste svar brukar vara "-Allmänbildad och arbetslös.." vilket till en början var ett skämt (eftersom fortfarande ännu inte vunnit en enda match över min gode vän Hugo i frågespelet MIG kanske även en lögn) men nu när jag har sett efter lite vilka arbeten som finns har det mer och mer gått upp för mig att det kanske ligger mer allvar i det påståendet än jag först menade.

 

 

Jag trodde helt enkelt att jag inom första året någon gång skulle snappa upp vad min nyförvärvade kunskap skulle kunna leda till för typ av arbete i framtiden. Nio dagar kvar på det första året när detta skrivs, och nej. Fortfarande inte en aning av vad det jag planerar att lägga ytterligare två(eller eventuellt fyra) år till på är eller blir till. Borde jag börja bli lite orolig?

 

 

Att jag precis som en del av den kursen vi läser just nu har läst inte mindre än nio debattartiklar och en 28 sidor lång broschyr om "avlägsnandet av en liten skinnbit på toppen av penis" gör mig bara ännu mer förvirrad. Helt införstådd i processen omskärelse visserligen, men underligt nog ger den kunskapen ingen större existentiell förståelse.

Så här ser det i alla fall ut i RFSU:s omskärelsepanflet:

Fem snoppbilder och jag vill ta tillfället i akt, så här medan ni fortfarande funderar över om klämman är en sådan ni har på brödpåsen, att be om ursäkt till dem som fann min och Elias söndagssång stötande (minst två mostrar efter vad det muttrades om på släktmiddagen hemma på bästkusten i helgen.)
Jag tror att det kan bero på en missuppfattning, men jag har hört att man aldrig ska avmystifiera en sångtext genom att förklara den, så det tänker jag heller inte göra.

 

Nu ska jag in till skolan och diskutera om omskärelse på nyfödda är barnaga och integritetskränkande, samtidigt som jag funderar vidare på vilken framtida arbetsgivare som skulle kunna vara intresserad av vad vi kommer fram till.


Kommentarer
Postat av: moster Ewa

Dom får väl bedövning?

2012-05-22 @ 13:31:47
Postat av: Lovisa

Jag tror du kommer fram till vad du vill göra så småningom! Det gjorde jag, efter 1,5 års universitetsstudier dock... ;) Bara du tycker att det du läser nu är intressant och kul så löser det sig! :)

2012-05-22 @ 16:26:50
URL: http://lovisarogo.blogg.se/
Postat av: Karin

Med eller utan bedövning,detta är ju också en form av könsstympning.

2012-05-22 @ 22:25:24
Postat av: Nils

Enligt svensk lag måste de få bedövning, vissa kallade den lagen den första antisemitiska lagen sedan nazi-tiden. Det är fortfarande avlägsnande av frisk vävnad som fyller en funktion, vi jämförde med om någon skulle få för sig att kapa örsnibbarna på sitt nyfödda barn. Och då fyller de inte ens någon funktion..Ja, jag hoppas det Lovisa! Som timbuk säger: det löser sig;-)

2012-05-23 @ 10:52:36
URL: http://nilsjohansson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0